گلایه گردشگران از دریافت حق ورود به جنگل ابر شاهرود
مسافران و گردشگران از دریافت مبلغ حق ورود به جنگل ابر گلایه کرده و از مسئولان خواستار رفع این مشکل شدند.
جنگل ابر در مسیر جاده شاهرود به آزادشهر در کنار روستای ابر قرار دارد و به این دلیل که در اغلب مواقع فضای این جنگل را اقیانوسی از ابر فراگرفته به این نام مشهور است و به باور بسیاری از گردشگران این جنگل یکی از زیباترین چشم اندازهای طبیعت ایران است.
با گذشت کمتر از یک کیلومتر که روستای ابر، انبوه خودروهایی دیده میشوند که برای پرداخت ورودی به جنگل متوقف شدهاند.
برخی از گردشگران که بیشتر آنها از دیگر نقاط ایران میآیند، میگویند چه دلیلی دارد برای استفاده از محیط جنگل، عوارضی هم به دهیاری روستای ابر باید داده شود. در حالی که هیچ خدمتی برای مردمیکه از ابر دیدن میکنند؛ داده نمیشود.
گردشگران معتقدند: جاده کمعرض و پرپیچ و خم روستای ابر آسفالت نامناسبی دارد، و ممکن است خطراتی برای گردشگران بهوجود آید و ساخت چند پناهگاه برای اسکان موقت مسافران در هنگام بارندگی و نیز پایگاه امدادی از دیگر نیازهای اساسی این جنگل است.
علاوهبر مسافران برخی از مردم روستای ابر نیز از وضعیت عمومیاین روستا ناراضی هستند، به گفته آنها با وجود دریافت عوارض بسیار زیاد از مسافران، امکانات رفاهی روستا نامناسب بوده و تغییر محسوسی در آن ایجاد نشده است.
دهیار روستای ابر در اینباره گفت: در قبال گرفتن مبالغ ورودی به جنگل ابر از گردشگران خدماتی هم ارایه میشود.
محمدرضا اسلامیافزود: امسال یک شرکت گردشگری خصوصی متولی خدمات در جنگل ابر شده و در مصوبهای که با اداره محیط زیست داشته ورودی به جنگل ابر برای هر فرد مبلغ ۱۰ هزار ریال یا هر خودرو سواری پنجاه هزار ریال، مینی بوس ۲۰۰ هزار ریال و اتوبوس ۴۰۰ هزار ریال بهعنوان بهای خدمات تعیین کرده است.
اسلامی با بیان اینکه خدماتی که ارایه میشود در حوزه کاری طرح هادی دهیاری و شورا نیست، تصریح کرد: دهیاریها میتوانند در حوزه طرحهادی ارایه خدمات داشته باشند و منبع درآمد براساس عوارضی است که بهصورت سالانه توسط شورای بخش یا بودجه سالانه دهیاریها تصویب میشود.
وی تاکید کرد: در خارج از محدوده طرحهادی ارایه هرگونه خدمات معطوف بر این است که منبع درآمد تأمین شود یا دولت و سازمانهای مربوطه امتیازی به دهیاری و شورای منطقه داده و تأمین اعتبار کنند تا این خدمات بهطور رایگان به مردم داده شود.
دهیار روستای ابر با بیان اینکه اداره امور جنگل باید از راه جذب درآمدهای خصوصی انجام شود، افزود: در مردادماه سال گذشته به دستور مقامات در یک بازه زمانی کوتاه این ورودی برداشته شد اما در این مدت فاجعه زیست محیطی شکل گرفت و با حجم زیادی زباله و پراکندگی زیادی مواجه شدیم.
دهیار روستای ابر خاطرنشان کرد: طرح زیرسازی و آسفالت گرم جاده روستای ابر تا ورودی جنگل ابر شاهرود با اعتبار ۱۰ میلیارد و ۸۴۹ میلیون ریال به طول ۷ و نیم کیلومتر در مدت سه ماه اجرا میشود.
وی از وجود ۱۵ چشمه سرویس بهداشتی در این محدوده خبر داد و افزود: هماکنون تعداد ۱۰ چشمه سرویس بهداشتی هم در حال ساخت است و برای احداث ۳۲ سرویس بهداشتی هم پیشبینیهای لازم انجام شده است.
وی همچنین از جایگذاری یک منبع آب آشامیدنی ۶۰ هزار لیتری در چند روز گذشته خبر داد و یادآور شد: تاکنون یک منبع آب شرب ۱۲ هزار لیتری، یک منبع ۴ هزار لیتری و تعدادی منبع ۵۰۰ لیتری در محدود اسکان مسافران مستقر شده است.
قدمت جنگل ابر شاهرود به بیش از سه میلیون سال میرسد و آوازه بینالمللی دارد و بهعنوان دومین اثر طبیعی کشور به تازگی در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید.