kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۵۱۶۴
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲
رئیس‌اتاق بازرگانی تهران:

پیشنهادات سازمان برنامه برای اصلاح بودجه دردی را دوا نمی‌کند

رئیس‌اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد، پیشنهادات سازمان برنامه برای اصلاح بودجه دردی را دوا نمی‌کند.

مسعود خوانساری اظهار داشت: با توجه به مسائل پیش آمده از جمله تحریم‌ها پیش‌بینی می‌شود، بودجه 98 بین 100 تا 150 هزار میلیارد تومان کسری داشته باشد و این نگرانی وجود دارد که این کسری بودجه از استقراض بانک مرکزی یا اوراق مشارکت و یا از طریق فشار مالیاتی بر بنگاه‌های شناخته شده جبران شود.
وی افزود: در خرداد ماه امسال سازمان برنامه و بودجه طرحی را برای جبران این کسری ارائه داد که این طرح بر اساس ساختار بودجه بدون وابستگی به نفت و در 26 ماده ارائه شد و به نظر می‌رسد این 26 عنوان کلی است که در بودجه‌های هر سال و برنامه‌های چهار ساله می‌آید، بنابراین نمی‌تواند دردی را از بودجه کشور دوا کند.
رئیس‌اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه ما در اتاق بر روی این موضوع کار کرده‌ایم، گفت: به سه راهکار در این مورد دست یافتیم که یکی بحث یارانه‌هاست به طوری که بیش از 890 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان و آشکار پرداخت می‌شود که اگر این عدد را بر سرانه تقسیم کنیم نفری یک میلیون تومان در هر ماه می‌شود که رقم کمی نیست.
خوانساری به یارانه سوخت هم‌اشاره کرد و گفت: در بنزین، گازوئیل و گاز حدود 580 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود.
به گفته وی، بحث بعدی بودجه شرکت‌هاست، به طوری که بودجه عمومی دولت حدود 400 هزار میلیارد تومان است، ولی بودجه شرکت‌های دولتی هزار و 277 هزار میلیارد تومان است. یعنی سه برابر بودجه دولتی. بنابراین حداقل اگر 10 درصد از بودجه دولتی کم شود، می‌توان بخشی از کسری بودجه را تامین کرد.
به گزارش فارس، رئیس‌اتاق بازرگانی تهران با‌اشاره به بحث حذف ارز 4200 تومان بیان کرد: ارز 4200 تومانی رانت ایجاد می‌کند و احتمال خروج سرمایه را بالا می‌برد،‌ همچنین اثر آن در صادرات مشخص نیست، منجر به قاچاق کالا و فساد در بخش خصوصی و دولتی می‌شود.
خوانساری ادامه داد: در حالی که برای بسیاری از کالاهای خوراکی ارز 4200 تومان تخصیص یافته است، اما تورم یک ساله خوراکی‌ها تا آخر خرداد ماه نشان می‌دهد که تورم در این بخش حدود 56.6 درصد بوده، در حالی که تورم سایر کالاهای غیرخوراکی حدود 30.3 درصد بوده است.
وی اضافه کرد: موضوع دیگر رسوب کالا در گمرکات است که گفته می‌شود چهار میلیون تن کالای اساسی در گمرکات رسوب شده که این موضوع ناشی از صدور بخشنامه‌های متعدد است.
رئیس‌اتاق بازرگانی تهران با‌اشاره به مسائل مطرح شده راجع به رمز ارزها هم گفت:‌ دو سال پیش در هیئت نمایندگان این مسئله مطرح شد و در آنجا اعلام کردیم که باید به این مسئله پرداخته شود و مقررات و شرایط برای آن تعیین شود، اما متاسفانه اتفاقی در این موضوع صورت نگرفت و اکنون شاهد این هستیم که تعداد زیادی دستگاه برای تولید ارز رمزها خریداری و وارد کشور شده که ارز کشور صرف خرید آن شده است و توقف فعالیت آن قطعا زیان‌آور است. پس لازم است که تعرفه خاصی برای مصرف برق آنها در نظر گرفته شود.