kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۴۷۱
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۸
معاون سازمان غذا و دارو خبر داد

اجرای طرح «نسخه الکترونیک» 4 سال طول می‌کشد!

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اجرای طرح الکترونیکی شدن نسخه پزشکان از نیمه دوم امسال به صورت پایلوت آغاز می‌شود. پروتکل منطقی شدن تجویز دارو نیز در دل این طرح است و اجرای کامل این طرح در سراسر کشور به حداقل یک دوره چهار ساله تا آخر دولت یازدهم زمان نیاز دارد.

رسول دیناروند درباره طرح الکترونیکی شدن نسخه پزشکان توضیح داد: اجرای این برنامه در وزارت بهداشت تصویب شده است و هم اکنون اقدامات اولیه برای نوشتن برنامه‌های نرم‌افزاری و نیز پروتکل درمانی و تجویز منطقی پزشکان شروع شده است.
وی تأکید کرد: اجرای موفق برنامه نسخه‌نویسی پزشکان مهمتر از همه به اجرای پروتکل درمانی و راهنمای تجویز دارو برای پزشکان بستگی دارد که در دل این برنامه پیش‌بینی شده است.
معاون غذا و داروی وزیر بهداشت افزود: نوشتن برنامه نسخه‌نویسی پزشکان کار سختی نیست اما اجرای آن سخت است به همین علت از نیمه دوم امسال اجرای این برنامه در دو یا سه دانشگاه علوم پزشکی کوچک (استانهای کوچک) شروع می‌شود تا با رفع اشکالات آن بتوانیم در سالهای آ‌ینده آن را به سایر استانها گسترش دهیم.
دیناروند اضافه کرد: هدف وزارت بهداشت از اجرای این طرح است که پروتکل‌های درمانی و دارویی از این طریق در کشور اجرایی شود که البته اجرای موفق آن نیازمند حمایت اجتماعی و اجرای راهنماهای بالینی در مراکز درمانی کشور است.
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این پرسش فارس که این برنامه کی به طور کامل در سراسر کشور اجرا می‌شود، گفت: اجرای کامل برنامه الکترونیکی شدن نسخه‌نویسی پزشکان حداقل به یک دوره چهارساله تا پایان این دولت زمان نیاز دارد.
این در حالی است که به واسطه اجرای «سراسری» طرح تحول نظام سلامت، پیش از ساماندهی سیستم تجویز و مصرف دارو، حجم زیادی از اعتبارات دولت مستقیما به جیب شرکت‌های چند ملیتی دارویی و وارد کنندگان محصولات بهداشتی و تجهیزات پزشکی سرازیر شده است. متاسفانه علی رغم گذشت قریب به دو ماه از آغاز طرح تحول، هنوز هیچ تلاشی برای تصحیح سیستم تجویز و مصرف در وزارتخانه مشهود نیست. با توجه به توجیه «خرج از جیب دولت» مصرف برندهای داروها و تجهیزات خارجی در بیمارستان‌های کشور سر به فلک گذاشته است. ادامه این وضعیت با تمرکز بر اتمام بودجه عمومی دولت و واریز حق ملت به حساب شرکت‌های چند ملیتی خارجی میسر نیست. علاوه بر آن با ادامه این روند خطر ورشکستگی کارخانجات داروسازی داخلی نیز وجود دارد. با در نظر گرفتن همه این موارد به نظر می‌رسد تسریع در اجرای طرح‌هایی همچون «نسخه الکترونیک» و تجمیع اطلاعات حاصل از «سامانه سپاس» (پرونده الکترونیکی سلامت‌ایران) به منظور کمک رسانی به ادامه اجرای طرح تحول نظام سلامت از اولویت ویژه برخوردار باشد.