مسافرتهای تابستانی بهانه جدید گرانی مرغ!
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی برای توجیه گرانی مرغ در روزهای اخیر به بهانههای عجیبی نظیرآغاز مسافرتهای تابستانی و یا برگزاری مراسم جشن متوسل شد!
برومند چهارآئین؛ در گفتوگو با مهر از افزایش یکهزارتومانی قیمت مرغ طی ۱۰ روز گذشته خبر داد و افزود: متوسط کشوری قیمت این کالا ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان و در برخی نقاط نیز ۱۳ هزارتومان است.
وی متوسط کشوری قیمت مرغ زنده را کیلویی 9400 تومان اعلام کرد و ادامه داد: طی روزهای اخیر افزایش دمای هوا و گرما باعث شده وزنگیری مرغها کاهش یابد.
این فعال بخش خصوصی بااشاره به آغاز مسافرتهای تابستانی و برگزاری مراسمهای جشن و سرور تا قبل از آغاز ایام محرم و صفر، افزود: همه این موارد باعث افزایش تقاضا برای مرغ در بازار شده است.
چهارآئین توضیح داد: با این حال تولیدکنندگان در واحدهای تولیدی توان کنترل دما را ندارند، دما در واحد تولیدی حداکثر باید ۳۳ درجه سانتی گراد باشد ولی طی روزهای اخیر هوا بسیار گرم شده و واحدها را با مشکل مواجه کرده، وقتی هوا گرم میشود مرغ هم غذا نمیخورد و وزن نمیگیرد.
به نظر میرسد برخی تولیدکنندگان مرغ هر روز به یک بهانه، محصول خود را گران میکنند و با این کار بهانه به دست واردکنندگان میدهند که از قضا برخی از آنها تولیدکننده هم هستند. مسئولان با پایان دادن به دور باطل گرانی تولید و واردات،باید تولیدکنندگان واقعی و مردم را از این وضع نجات بدهند و اگر نمیتوانند اجازه دهندقوه قضائیه با آنها برخورد کند، زیرا شواهد نشان میدهد عدهای نمیخواهند قیمتها پایین بیاید.
دوبرابر شدن واردات گوشت
در همین حال رئیسسازمان دامپزشکی کشور از دوبرابر شدن واردات گوشت در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبرداد.
علیرضا رفیعی پور در گفت وگو با فارس در پاسخ به اینکه از ابتدای سال جاری چه میزان واردات گوشت انجام شده است، تصریح کرد: طی سه ماه گذشته 45 هزار تن واردات گوشت انجام شده که دو برابر میزان مشابه سال گذشته است.
وی ادامه داد: در سه ماه نخست سال گذشته ۲۷ هزار تن واردات گوشت انجام شده بود که امسال با برنامهریزی مناسب و برای تامین نیاز داخل میزان گوشت بیشتری وارد کردهایم. واردات این گوشتها آنطور که پیشتر یک مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بود با ارز نیمایی صورت گرفته است.
گفتنی است، مرتضی رضایی؛ معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی پیش از این گفته بود، تولید گوشت امسال چهار تا پنج درصد افزایش خواهد داشت و ما را به خودکفایی نزدیک میکند. حجم افزایش تولید گوشت با توجه به تولید ۸۵۰ هزار تنی گوشت در داخل کشور، معادل ۴۵ هزار تن خواهد بود که اگر این افزایش به ۱۲۰ هزار تن برسد میتوانیم خودکفا بودن خود را در تولید گوشت اعلام کنیم.