kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۳۴۰۲
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۹
سخنگوی وزارت امور خارجه:

پرونده دیپلمات بازداشت شده ایرانی در اروپا به صورت جدی در حال پیگیری است

نشست خبری سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه، صبح دوشنبه در محل این وزارتخانه برگزار شد.



سرویس سیاسی-

خبرنگار کیهان در این نشست خبری از سخنگوی وزارت خارجه پرسید: «در حال حاضر قریب به یک‌سال از بازداشت غیرقانونی آقای اسدی در اروپا سپری شده است. این در حالیست که ایشان گذرنامه دیپلماتیک داشتند و بالاترین سطح برخورد با ‌اشخاصی که گذرنامه دیپلماتیک دارند، اخراج است. چرا وزارت امور خارجه از اجرای «اصل عمل متقابل» که کمترین واکنش محسوب می‌شود، امتناع می‌کند؟! این رویکرد دستگاه دیپلماسی، این شائبه را ایجاد کرده است که ما به اروپایی‌ها بدهکار
هستیم!».
موسوی در پاسخ گفت: «ما به هیچ کشوری از جمله اروپا بدهکار نیستیم. پرونده آقای اسدی در دستورکار وزارت خارجه و نهادهای ذیربط قرار دارد و به جد پیگیری می‌شود. این پرونده یکسری پیچیدگی‌های فنی دارد و این کار در حال انجام و وکلای ایشان در حال پیگیری هستند. اقدامات متقابلی هم صورت گرفته است».
وی افزود: «این پرونده سیری دارد که در حال انجام است و امیدواریم در نهایت به نفع ایشان ختم و بیگناهی آقای اسدی که بر ما محرز است، برای آنها ثابت شود».
از اقدام متقابل خبری نیست!
گفتنی است در تاریخ 11 تیر 97 آقای «اسدالله اسدی» دیپلمات سفارت ایران در وین علیرغم مصونیت دیپلماتیک در اقدامی غیرقانونی توسط پلیس آلمان و در جریان حضورش در این کشور بازداشت شد. این دیپلمات ایرانی در مهرماه 97 به بلژیک مسترد شد.
در ماده 29 کنوانسیون وین آمده است: شخص مأمور سیاسی مصونیت دیپلماتیک دارد و نمی‌توان او را به هیچ عنوان مورد توقیف یا بازداشت قرارداد. کشور پذیرنده با وی رفتار محترمانه‌ای که در شأن او است خواهد داشت و اقدام‌های لازم را برای ممانعت از وارد آمدن لطمه به شخص و آزادی و حیثیت او اتخاذ خواهد کرد. از سوی دیگر، طبق قانون هرگاه یک کشور نماینده کشور دیگری را-که دارای گذرنامه دیپلماتیک است- در خاک خود به دلایل واقعی یا واهی، عنصر نامطلوب بنامد، می‌بایست او را اخراج کند. به عبارت دیگر اخراج، بالاترین سطح برخورد دیپلماتیک نسبت به حضور، رفتار و عملکرد یک دارنده گذرنامه دیپلماتیک است.
اگر کشوری در واکنش به کشوری دیگر بلافاصله به اقدام متقابل دست بزند، از سوی سایر دولت‌ها مورد سرزنش قرار نمی‌گیرد زیرا این عمل به‌عنوان کمترین واکنش محسوب می‌شود. اما متاسفانه اکنون و پس از سپری شدن قریب به یک‌سال از بازداشت غیرقانونی آقای اسدی در آلمان و سپس استرداد به بلژیک، وزارت امور خارجه همچنان از اجرای «اصل عمل متقابل» امتناع کرده است.
جرم زاغری، امنیتی است
سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به فضاسازی انگلیس درباره «نازنین زاغری» جاسوس دوتابعیتی گفت: زاغری را تبعه ایران می‌دانیم و جرم آن امنیتی است و در حال گذراندن دوران محکومیت است. چنین کارهایی که بیشتر به شانتاژ و جلب توجه شبیه است، به روند این پرونده کمک نخواهد کرد و هرگونه جنجال و مزاحمت برای کارهای عادی و جاری سفارت ایران در لندن را نمی‌پذیریم به آنها اعلام کردیم که خلاف کنوانسیون‌های بین‌المللی است و نمی‌تواند مورد پذیرش ایران قرار بگیرد.
کنفرانس منامه شرم‌آور است
وی با اشاره به کنفرانس اقتصادی معامله قرن در منامه آن را شرم‌آور خواند و افزود: برگزاری کنفرانسی که باعث تشتت در جهان اسلام و فراموشی آرمان فلسطین شود و یا اینکه قدس شریف، فلسطین و حقوق مردم فلسطین را بفروشد و ضایع کند شرم‌آور است و این کنفرانس و به حراج‌گذاری آرمان فلسطین ره به جایی نخواهد برد و قطعا محکوم به شکست است و ما این اقدام آنها را محکوم می‌کنیم.
گام دوم کاهش تعهدات را محکم‌تر برمی‌داریم
موسوی خاطرنشان کرد: اینکه اروپایی‌ها می‌گویند اگر به کاهش تعهداتتان ادامه بدهید چنین و چنان می‌شود، قابل توجه نیست و براساس برجام هم نیست. من به اروپایی‌ها توصیه می‌کنم برجام را دوباره بخوانند. برجام به طرفین اجازه می‌دهد اگر طرفی نقض عهد کند و به تعهداتش پایبند نباشد، طرفین می‌توانند اقداماتی را انجام دهند. برای ایران اگر تعهدی از طرف مقابل ضایع شده، کاهش تعهد یا خروج از برجام پیش‌بینی شده است.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: تا زمانی که گام عملی و ملموس برداشته نشود و خواسته‌های ایران که بحق و قانونی است،اجرا نشود، اقدامات کاهش تعهدی خود را ادامه می‌دهیم. تا چند روز دیگر هم اگر آنها اقدامی انجام ندهند، گام دوم را محکم‌تر برمی‌داریم.