یک مسئول خبر داد:
افزایش کلاهبرداری اینترنتی به بهانه اعزام به خارج
مدیرکل هدایت نیروی کار وزارت کار گفت: کلاهبرداری اینترنتی برای اعزام نیروی کار به خارج افزایش یافته و متقاضیان باید مراقب باشند.
محمد اکبرنیا در گفتوگو با خبرنگار مهر، بااشاره به افزایش کلاهبرداریها در فضای مجازی برای اعزام نیروی کار به خارج از کشور اظهار داشت: متأسفانه در شرایطی که با تورم نیروی کار فارغالتحصیل و نرخ بیکاری این گروه از جامعه مواجه هستیم، بازار اعزام نیروی کار برای سودجویان جذابیت پیدا کرده و به همین دلیل کلاهبرداران در این زمینه فعال شدهاند.
وی تاکید کرد: متقاضیان کار در خارج کشور، پیش از اقدام در این زمینه باید حتماً از «مجاز» بودن فعالیت کاریابی اطمینان حاصل کنند. لیست تمام کاریابیهای بینالمللی و داخلی مجاز در سایت وزارت کار اعلام شده و متقاضیان باید فقط از طریق این مراکز برای عزیمت به خارج از کشور با هدفاشتغال اقدام کنند.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت کار ادامه داد: علیرغم پیگیریهای متعدد اما به دلیل گسترگی فضای مجازی متأسفانه شدت فعالیتهای غیرمجاز در زمینه کاریابی همچنان زیاد است و در کنار نظارتها و اقدامات کنترلی، متقاضیان نیز باید جانب احتیاط را رعایت کنند.
اکبرنیا با تاکید بر اینکه پیش از هر اقدام کنترلی، متقاضیان باید مراقب اقدامات فریبکارانه سودجویان در حوزه اعزام نیروی کار باشند، افزود: اطمینان از داشتن مجوز کاریابی مهمترین اصل پیش از اقدام برای شروع فرایند اعزام است و متقاضیان باید به این موضوع توجه داشته باشند تا مبادا فریب وعدههای دروغین را بخورند.
وی گفت: در صورت تخلف احتمالی از سوی کاریابیهای دارای مجوز اعزام نیروی کار به خارج از کشور، شاکیان میتوانند با حمایت وزارت کار به مراجع قضائی شکایت کنند و این وزارتخانه نیز پشتیبان آنها خواهد بود.
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت کار تاکید کرد: تنها روش قانونی مهاجرت شغلی، مراجعه متقاضیان به کاریابیهای دارای مجوز از وزارت کار است که مسئولیت صحت فعالیت این مراکز را این وزارتخانه بر عهدهدارد.