از سوی مدیرکل حمایت از پایداری مشاغل وزارت کار
تقسیط 45 تا 60 ماهه بدهی معوق حق بیمه کارفرمایان ابلاغ شد
مدیرکل حمایت از پایداری مشاغل وزارت کار در بخشنامه ای، تقسیط ۴۵ تا 60ماهه بدهی معوق حق بیمه کارفرمایانی که توان پرداخت به صورت یکجا نداشته باشند را ابلاغ کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کریم یاوری، بخشنامه سازمان تأمین اجتماعی برای رونق تولید را به این سازمان ابلاغ کرد. سازمان تأمین اجتماعی مکلف شده در نهایت همراهی و همکاری با کارفرمایان بنگاههای اقتصادی، در جهت رونق تولید و گره گشایی از مشکلات آنان به گسترش خدمات تأمین اجتماعی اهتمام کند.
بر اساس یکی از مفاد این بخشنامه، بدهیهای معوق کارفرمایانی که توان پرداخت به صورت یکجا را نداشته باشند تا ۴۵ ماه و برای کارگاههای بحرانی نیز تا ۶۰ ماه قابل تقسیط است. همچنین در صورت درخواست کارفرما، باید در تقسیط بدهی به صورت پلکانی مساعدت شود.
در قسمتی از متن بخشنامه ۱۷ بندی سازمان تأمین اجتماعی که به سراسر کشور ابلاغ شده، آمده است: در صورت درخواست تقسیط از سوی کارفرمایانی که توان پرداخت بدهیهای معوقه را به صورت یک جا نداشته باشند، باید با بررسی فوری شرایط و وضعیت مالی کارگاه، نسبت به تقسیط تا ۴۵ ماهه و در صورت بحرانی بودن وضع کارگاه تا ۶۰ ماهه اقدام شود. همچنین در صورت درخواست کارفرما در تقسیط بدهی به صورت پلکانی مساعدت شود.در این بخشنامه آمده است: در صورتی که کارفرمایان برای تقسیط بدهیهای کارگاه برای ارائه ضمانت نامه معتبر بانکی و ملکی دارای مشکلاتی باشند، لازم است در صورت درخواست کارفرما نسبت به اخذ سایر وثایق اقدام لازم به عمل آید.
در بخشنامه سازمان تأمین اجتماعی افزوده شده است: در صورتیکه برخی از کارفرمایان خوش حساب واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی به دلیل تحریمهای ظالمانه و نوسانات ارزی و حوادث غیرمترقبه، دچار بحران شده و در ارسال لیست و پرداخت حق بیمه جاری کارکنان با مشکل مواجه گردند، سازمان باید درخصوص کارگاههایی که دچار مصادیق وقوع دلایل ابرازی مربوط به بحران کارگاه گردند، نسبت به بخشودگی جرایم در این حالت در دوره زمانی وقوع دلایل ابرازی اقدام نماید.
در این بخشنامه آمده است: لازم است ترتیبی اتخاد گردد تا کارفرمایان علاوهبر حفظ نیروی کار موجود کارگاه، بتوانند از مزایای طرحهای مشوق بیمهای سهم کارفرما در جذب نیروی کار جدید برخوردار شده و اقدام نمایند.
در بخشنامه سازمان تأمین اجتماعی افزوده شده است: در مواردی که کارفرمایان مربوطه با توجه به محاسبه چهار درصد حق بیمه و مستمری کارهای سخت و زیانآور به استناد تصمیمات کمیتههای بدوی و تجدید نظر مشاغل سخت و زیانآور ، اعتراض خود را مبنی بر استانداردسازی و ایمن سازی کارگاه و همچنین عدم ابلاغ تصمیمات یادشده از سوی ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام نمایند، لازم است قبل از محاسبه چهار درصد مذکور، سخت و زیانآور بودن شغل و محاسبه مبالغ جرایم متعلقه، بدواً از کارفرما پیگیری شده و پس از اعلام نهایی ابلاغ انجام گرفته، محاسبات مربوطه صورت پذیرد.