کوتاه اقتصادی
*به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، رضا رحمانی؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت بااشاره به اینکه محدودیت واردات کالاهای ساخت داخل را برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی مدنظر قرار دادیم، گفت: واردات کشور در سال گذشته، ۱۰ میلیارد دلار کاهش یافت و از سوی دیگر برپایی نمایشگاه قطعات خودرو که در آینده در شاخههای دیگر برگزار خواهد شد، از جمله مهمترین اقدامات برای رونق تولید داخلی خواهد بود. وزیر صنعت، معدن و تجارت به ظرفیتهای تولید کشوراشاره و تصریح کرد: در فولاد دو برابر، آلومینیوم و مس ۱.۵ برابر، کاشی و سرامیک و سیمان بیش از دو برابر نیاز کشور تولید داریم.
*به گزارش وزارت نیرو، حسین صبوری؛ مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ بااشاره به اجرای آزمایشی موفقیتآمیز طرح حذف قبوض برق در تعدادی از مناطق تهران اظهار داشت: طبق برنامهریزی انجام شده، تا پایان تابستان سال جاری اطلاعات تمامی مشترکان شهر تهران با هدف بازنگری دادهها و ایجاد زیرساختهای لازم بهمنظور توقف فرآیند چاپ و صدور قبض کاغذی برق گردآوری خواهد شد. وی افزود: با تکمیل اطلاعات مشترکان شهر تهران و ایجاد زیرساختهای موردنیاز، این طرح بهصورت مرحلهای اجرایی خواهد شد. مشترکان این شرکت بهمنظور دریافت اطلاعات قبض بهصورت پیامک، میتوانند شماره شناسهاشتراک خود را به همراه ستاره یک (۱*) به شماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ پیامک کرده و منتظر دریافت پیامکهای راهنمای بعدی باشند.
*سعید سلطانی؛ مدیرعامل اتحادیه دامداران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه کمبودی در توزیع علوفه در استانهای سیل زده وجود ندارد، اظهار کرد: علوفه به میزان کافی در این مناطق وجود دارد. وی افزود: در حال حاضر محل نگهداری دامها از مسائل و مشکلات پیش روی دامداران به شمار میرود که باید هرچه سریعتر نسبت به بازسازی آن برای استقرار دامها اقدام شود. مدیرعامل اتحادیه دامداران درباره آخرین وضعیت تسهیلات و کمک بلاعوض به استانهای سیل زده بیان کرد: از محل صندوق توسعه دامپروری به هر یک از اتحادیههای سه استان خوزستان، لرستان و گلستان مبلغ دو میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد چهار درصد تخصیص داده شده، ضمن آنکه به هر یک از استانها از این محل ۱۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض صورت گرفته است.
*وزارت صنعت با ابلاغ بخشنامهای به گمرک، میزان عوارض صادرات انواع خرما را ابلاغ کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت با صدور بخشنامهای خطاب به گمرک، میزان دریافت عوارض صادرات انواع خرما را ابلاغ کرد. بر اساس این ابلاغیه، به ازای صادرات هر کیلوگرم خرمای مضافتی هشت هزار تومان و به ازای هر کیلوگرم خرمای کبکاب نیزپنج هزار تومان عوارض دریافت میشود. همچنین میزان عوارض صادراتی دریافتی از سایر خرماها، به میزان ۳۰ درصد ارزش ریالی صادرات بر مبنای نرخ دلار در سامانه سنا در روز اظهار تعیین شده است.
*نایبرئیسانجمن صنایع چرم ایران، خام فروشی را یکی از معضلات صنعت چرم اعلام کرد و راه مقابله با قاچاق مواد خام صنعت چرم را شفافسازی و تک نرخی شدن نرخ ارز دانست. عباس ترکمن در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: خروج چرم از کشور بیشتر به صورت قاچاق مواد خام صورت میگیرد. خام فروشی یکی از معضلاتی است که به صنعت چرم کشور صدمات سنگین وارد کرده است. وی افزود: انجمن صنایع چرم ایران طی نامهای به وزارت صنعت، معدن و تجارت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و رئیسجمهور نسبت به این موضوع هشدار داده است.