kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۱۴۹
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۹
رئیس قوه قضائیه در گفتگوی ویژه خبری:

حکومت ما لیبرالی نیست دولت موظف است جلوی فساد را بگیرد

رئیس دستگاه قضا که به مناسبت شهادت آیت‌الله بهشتی (هفته قوه قضائیه) در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری حضور یافته بود، در مورد مسائل مهمی همچون برخورد دوگانه غرب با مقوله حقوق بشر، کار پراهمیت دستگاه قضایی در برخورد با پرونده فساد 3 هزار میلیاردی و برخورد قاطع با زورگیران سخن گفت.

 سرویس اجتماعی-

آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در این برنامه با بیان اینکه رفتار غربی‌ها در بحث حقوق بشر یک رفتار دوگانه است، گفت: ما کشوری هستیم که انتخابات زیادی داشته‌ایم اما به عدم رعایت حقوق بشر و دموکراسی متهم میشویم، در حالی که کشورهایی هستند که در طول حیات‌شان یک بار انتخابات به خود ندیده‌اند اما مورد حمایت غرب هستند.
لاریجانی با برشمردن اختلافات بنیادین ما با غرب در مسأله حقوق بشر و نوع نگاه به بشر و همچنین وظایف متفاوت حاکمیت‌ها در این خصوص گفت: در عین حال که درست است برای بردن به بهشت اجباری نداریم، اما مطلب دیگری هم داریم که در مسئله تجاوز به حقوق دیگران و مقابله با ایجاد فساد در جامعه، حکومت‌‌ها وظیفه دارند؛ حکومت ما هم حکومت لیبرال نیست، بلکه بر اساس ایمان به توحید و ارزشهای الهی شکل گرفته است و بر همین اساس دولت موظف است جلوی فساد را بگیرد. لذا دولت جمهوری اسلامی موظف است همه امکانات خود را برای جلوگیری از فساد به کار برد. چه قوه مجریه، چه مقننه و چه قضائیه برای رشد فضایل اخلاقی و مبارزه با فساد امکانات خود را به کار ببرند. این حکومت با این ساختار سیاسی حکومت لیبرال نیست
وی در همین زمینه افزود: یک مغالطه بسیار روشن دارد صورت می‌گیرد با این مضمون که ما نمی‌توانیم کسی را به زور به بهشت ببریم.
لاریجانی همچنین گفت: در بحث قصاص و اجرای حدود، ما نباید کوتاهی کنیم و از بحث حقوق بشر نیز هیچ ابایی نداریم.
آیتالله آملی لاریجانی در بخشی دیگر از صحبتهای خود با بیان این که دستگاه قضایی در برخورد با فساد 3 هزار میلیاردی کار بسیار بزرگی انجام داده است، تصریح کرد: در پرونده فساد 3 هزار میلیاردی، متهم اصلی بسیاری از رد پا‌ها را امحاء کرده بود و ما با کمک بازرسی کشور یک کار کارشناسی وسیع انجام دادیم تا رد پای اموال را پیدا کنیم چرا که تسهیلات استفاده شده فراتر از 3 هزار میلیارد بود.
وی همچنین گفت: روند رسیدگی به این پرونده بسیار صحیح بود و  قضات با سابقه دیوان عالی و کسانی که دارای خوشنامی در دستگاه قضا هستند در دادگاههای بدوی و تجدیدنظر شرکت داشتند.
آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در ادامه برنامه گفت‌وگوی تلویزیونی در پاسخ به پرسشی در مورد قاطعیت قوه قضائیه در برخورد با زورگیران یا بحث‌های امنیتی اجتماعی اظهار داشت: مسئله امنیت اجتماعی مسئله مهمی است و ما در این دوره حساسیت بسیار زیاد و تأکید بسیاری در برخورد با اینگونه جرائم داریم.
رئیس قوه قضائیه گفت: در جرائمی چون سرقت‌‌ها و بخصوص سرقت‌های مسلحانه و معترضین به نوامیس مردم، قاچاقچیان، فروشندگان و حمل‌کنندگان مواد مخدر ما تأکید زیادی در برخورد داریم و نباید اجازه دهیم که ظرفیت‌هایی بوجود آید که بتواند مجال ابراز جرائم باشد.
عالی‌ترین مقام قضایی کشور تصریح کرد: باید با افرادی که سلاح کشیده بودند برخورد شدید و قاطع شود چرا که حکم محارب را دارند و البته محارب چندجور است و البته ما به قضات سفارش کرده‌ایم شدیدترین مجازات را در این موارد انتخاب کنند. من با اطمینان خاطر می‌گویم کسانی که اسلحه بکشند مسلماً محارب‌اند و اعدامشان هیچ اشکالی ندارد البته باید رسیدگی عادلانه صورت گیرد.
آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه در خصوص برخورد دستگاه قضا با متعرضان به جنگل‌‌ها و مراتع و پدیده زمین خواری گفت: واقعیت این است که باید از وقوع تقریبا گسترده این تخلفات ابراز تأسف کنیم و نهادهای نظارتی و امنیتی موظف هستند کمک کنند.
وی افزود: این یک فاجعه است که ما جنگل‌‌ها و مراتع را نابود کنیم، دستگاه قضایی وظیفه برخورد دارد اما نمی‌تواند این کار را به تنهایی انجام دهد.
رئیس قوه قضائیه گفت: نیروی انتظامی باید در این موارد به عنوان جرم مشهود تشکیل پرونده دهد و به دستگاه قضایی بفرستد و من به همه دادستان‌های سراسر کشور تذکر دادم تا بدون شکایت دستگاه‌های اجرایی ورود پیدا کنند. وی خاطرنشان کرد: براساس فعالیت شوراهای حفظ بیت المال که تشکیل شده بر حسب گزارش‌ها، در 5 سال اخیر 250 هزار هکتار را به بیت المال برگرداندند.
آیت الله صادق آملی لاریجانی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای ارتقاء سطح علمی قضات گفت: این موضوع باید از ابتدای مرتبه جذب مدنظر قرار گیرد و یکی از کارهای بسیار مهم بحث نخبه‌گزینی است.
رئیس قوه قضائیه در این خصوص گفت: خوشبختانه 6 هزار نفر از نخبگان از دانشگاه و حوزه به طرف قوه قضائیه آمده‌اند.