بازتاب گسترده شکست احزاب سنتی در انتخابات اروپا
نتایج انتخابات پارلمانی اروپا نشان داد اروپاییها از دموکراسی جعلی بیزارند
شبکه تلویزیونی راشا تودی در تحلیلی بااشاره به نتایج معنا دار انتخابات یکشنبه گذشته پارلمان اروپا که در آن مخالفان اتحادیه اروپا پیروز شدند اعلام کرده:« این نتایج، بیزاری اروپاییها از دموکراسی جعلی را نشان داد.»
نتایج انتخابات پارلمان اروپا، شکست احزاب سنتی و قدرت گیری احزاب مخالف اتحادیه اروپا و... طی دو روز گذشته تحلیلهای مختلفی را از سوی رسانههای بینالمللی و کارشناسان به دنبال داشته است. تحلیلگران در گفتوگو با شبکه روسی «راشاتودی» تأکید کردند نتایج این انتخابات حاکی از آن است که رأیدهندگان «از دموکراسی دروغین دلزده و خسته شدهاند».
پایگاه اینترنتی «دویچه وله» آلمان هم در آخرین ارزیابی خود از انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا نوشته احزاب بزرگ در این انتخابات تضعیف شدند و احزاب عوامگرا و سبزها در مقایسه با گذشته، آراء بیشتری کسب کردند. بنا به گفته تحلیلگران، اعضای احزاب ساختارستیز، در انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا، پیروزی چشمگیری به دست آوردند و دلیل آن این بود که رأیدهندگان اروپایی از احزابی که از به چالش کشیدن اتحادیه اروپا خودداری میکنند، خسته و دلزده شدهاند.
طبق این گزارش، احزاب منتقد سیاستهای اتحادیه اروپا موسوم به «اروپاگریزها» دستاورد چشمگیری را در انتخابات پارلمان اروپا به دست آوردند و احزاب سنتی را متحمل شکست بدی در انتخابات پارلمانی اروپا کردند. تحلیلگران به راشاتودی گفتهاند که نتیجه این انتخابات نشان میدهد که اروپاییها تا چه اندازه صبر خود را در مقابل سیاستمداران منفعل از دست دادهاند.این شبکه تلویزیونی سپس در جمعبندی نظرات تحلیلگران نوشته نتایج انتخابات پارلمانی اروپا، حقیقت غمانگیزی را درباره احزاب سیاسی سنتی اروپا نشان داد و آن این بود که رأیدهندگان اروپایی دیگر از وضعیت فعلی در اروپا رضایت ندارند و در نتیجه آن احزاب افراطیتر و فعالتر، آراء را از ساختارهای سیاسی مهم و اصلی بازپس گرفتند.
جنگ قدرت میان سران اروپا
خبرگزاری فرانسه اما در تحلیل نتایج این انتخابات به آغاز جنگ بین سران اروپا بر سر تصاحب تختهای قدرت پرداخته و نوشته، جنگ قدرت میان کشورهای این قاره برای انتصاب سران جدید نهادهای اروپایی آغاز خواهد شد. رایزنیها به منظور انتصاب رؤسای جدید نهادهای سیاسی و اقتصادی اتحادیه اروپا و جنگ قدرت در بالاترین سطح این اتحادیه میان سران کشورها و همچنین نمایندگان پارلمان اروپا آغاز شده است.
دونالد توسک، رئیسشورای اروپا، در نشست فوقالعاده سران این قاره که برای بررسی انتخابات پارلمانی اروپا برگزار میشود، رایزنیها را برای انتصاب سران جدید نهادهای اروپایی آغاز خواهد کرد. وی تنها یک ماه فرصت دارد تا پیش از نشست سران اروپا که برای روزهای بیستم و بیست و یکم ژوئن (۳۰ و ۳۱ خرداد) برنامهریزی شده است، با پارلمان اروپا به توافق برسد.
«فرانتس تیمرمن» هلندی که رهبر سوسیالیستهای اروپا و یکی از نامزدهای ریاست کمیسیون اروپا محسوب میشودهم، یکشنبه شب اعلام کرده «بازی تاج و تخت»(!) برای انتصاب افراد در سمتها و مناصب مختلف اروپایی به زودی آغاز خواهد شد.