kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۱۴۲۹
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۲

تولید فولاد ایران در چهار ماهه نخست ۲۰۱۹ افزایش یافت

رشد تولید فولاد خام ایران در چهار ماه ابتدایی سال ۲۰۱۹ به ۶ درصد رسید.

به گزارش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، طی چهار ماهه نخست سال جاری میلادی، ایران هشت میلیون و ۳۸۸ هزار تن فولاد خام تولید کرد که در مقایسه با تولید سال گذشته (هفت میلیون و ۹۱۷ هزار تن)، شش درصد رشد نشان می‌دهد.
طبق اعلام انجمن جهانی فولاد(World Steel Association)  همچنین تولید فولاد خام ایران در آوریل ۲۰۱۹ با رشد ۲.۸ درصدی به دو میلیون و ۱۶۵ هزار تن رسید. این رقم در مدت مشابه سال گذشته دو میلیون و ۱۰۶ هزار تن بود.
تولید ۶۴ کشور فولادساز جهان نیز در چهار ماهه نخست سال جاری میلادی ۵۹۹ میلیون و ۸۵۷ هزار تن ثبت شد که حاکی از رشد ۴.۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.همچنین میزان تولید فولادسازان جهان در آوریل ۲۰۱۹، با ۶.۴ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۵۶ میلیون و ۶۷۱ هزار تن رسید. این رقم در آوریل سال گذشته ۱۴۷ میلیون و ۲۴۵ هزار تن ثبت شد.
در چهار ماهه نخست ۲۰۱۹ به ترتیب چین با تولید ۳۱۴ میلیون و ۹۶۱ هزار تن، هند با ۳۶ میلیون و ۵۸ هزار تن، ژاپن با ۳۵ میلیون و ۱۲۴ هزار تن، آمریکا با ۲۷ میلیون و ۷۳۹ هزار تن و کره جنوبی با ۲۴ میلیون و ۳۸۷ هزار تن پنج کشور برتر فولادساز جهان بودند.
گفتنی است 18 اردیبهشت‌ماه، دولت آمریکا در جدیدترین اقدام خود علیه ایران بخش فلزات ایران را نیز تحریم کرد. رئیس‌جمهور آمریکا با انتشار بیانیه‌ای در سالروز خروج این کشور از برجام اعلام کرد با امضای یک فرمان اجرایی صنایع آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران -که به گفته وی بزرگترین منابع درآمدی دولت ایران بعد از نفت محسوب می‌شوند- را تحریم کرده است.
در واکنش به این تصمیم، نائب‌رئیس‌کنفدراسیون صادرات ایران با بیان این‌که تحریم فلزات ایران موضوع جدیدی نیست، گفت: صادرکنندگان فلزات اساسی و مواد معدنی طی سال‌های مختلف با این تحریم‌ها به‌اشکال مختلف مقابله کرده‌اند.قدیر قیافه با تأکید بر اینکه طی 40 سال گذشته دولت و فعالان اقتصادی یاد گرفته‌اند که از تحریم‌ها عبور کنند، اظهار کرد: در گذشته نیز این کشور قصد تحریم بخش فلزات اساسی ایران را داشته است. صادرکنندگان فلزات اساسی و مواد معدنی طی سال‌های مختلف با این تحریم‌ها به‌اشکال مختلف مقابله کرده‌اند.
قیافه با اعلام این مطلب که در حوزه معدنی و صنایع معدنی مشتریان متفاوتی وجود دارد، گفت: شرکت‌های کوچک، متوسط و گاهی بزرگ در حوزه مزبور فعالیت می‌کنند علاوه‌بر این در کشورهای هدف صادراتی خریداران هم شرکت‌های کوچک و متوسط هستند بنابراین تحریم نمی‌تواند اثر بسیاری داشته باشد.وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از صادرات صنایع معدنی و فولاد ایران به کشورهای همسایه مانند عراق، پاکستان، آذربایجان و ازبکستان و غیره صورت می‌گیرد، افزود: در حوزه سنگ آهن و مواد معدنی چین و کشورهای جنوب آسیا مشتریان ایران هستند. این مسئول با تأکید بر اینکه شرکت‌های کوچک و متوسط چین و کشورهای جنوب آسیا به‌ویژه شرکت‌های فعال در حوزه سنگ آهن، مواد معدنی و فلزات اساسی به‌طور مستقیم با آمریکا تجارت ندارند، یادآورشد: با وجود این در صادرات محصولات مدنظر، صادرکنندگان ایرانی به‌شدت دست‌وپابسته نیستند.