رئیس اتحادیه نانهای صنعتی:
قیمت نانهای صنعتی ۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافت
رئیس اتحادیه نان های صنعتی کشور گفت: قیمت انواع نان صنعتی در سال جاری ۵ تا ۲۰ درصد با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه آنها افزایش یافته است.
محسن لزومیان در گفتگو با خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: در شرایط فعلی دو نوع آرد در اختیار نانوایان قرار می گیرد که شامل کاملا یارانه ای و آرد
نیمه یارانه ای است اما آردی که در اختیار کارخانجات نان صنعتی قرار
میگیرد، آرد نیمه یارانه ای است.وی افزود: تمام تولید کنندکان در سال جاری افزایش هزینه داشتند که تولید کنندگان نان صنعتی نیز شامل این امر
میشوند اما قدرت خرید مردم متناسب با آن افزایش نیافته است.
رئیس اتحادیه نان های صنعتی کشور ادامه داد: حدود 30 درصد صنایع تولید کننده نان صنعتی به دلیل شرایط بد اقتصادی در سال گذشته تعطیل شدند و برخی دیگر از آنها نیز شرایط خوبی ندارند و تنها برای حفظ برند خود به تولید ادامه میدهند.
لزومیان تصریح کرد: صنایع تولید کننده نان نمی توانند افزایش قیمتی متناسب با افزایش هزینه های تولید خود داشته باشند زیرا مردم قدرت خرید آن را ندارند؛ از طرفی نانوایان سنتی را در کنار خود داریم که در صورت افزایش قیمت، قدرت رقابت ما از دست می رود.وی با بیان اینکه قیمت انواع صنعتی در سال جاری 5 تا 20 درصد با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه آنها افزایش یافته است گفت: قیمت نان های سفید مانند نان ساندویچی و فرانسوی که مصرف عام دارند پنج درصد و نان های مغزدار، جو و چاودار افزایش قیمت بیشتری
داشته اند به طوری که قیمت نان مغز دار 20 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است.رئیس اتحادیه نان های صنعتی کشور یادآور شد که قیمت انواع نان صنعتی بر اساس مصوبه دولت نرخ رقابتی است و شامل قیمت گذاری دولت نمی شود.
لزومیان اظهار داشت: باتوجه به اینکه آرد نیمه یارانه ای دریافت میکنیم امکان صادرات نان های صنعتی وجود ندارد و در صورتی که بخواهیم با آرد آزاد
(ورود موقت) نیز صادرات داشته باشیم توان رقابت با کشور های همسایه را نداریم. وی گفت: تولیدکنندگان نان های صنعتی در واقع حالتی پیمانکاری دارند و آرد های دولتی را تبدیل به نان کرده و به مردم تحویل می دهند و اجازه صادرات نانهای تولید شده از آرد های یارانه ای را نخواهند داشت.