kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۰۰۷۹
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۴

اخبار ویژه



مذاکره میانجی نمی‌خواهد شرافت می‌خواهد که آمریکا ندارد
دو مقام ژاپنی و عمانی گفته‌اند حاضرند میان ایران و آمریکا میانجیگری کنند. به گزارش ایرنا معاون دبیر کابینه ژاپن با استناد به اظهارات یکی از مقامات وزارت خارجه کشورش اظهار امیدواری کرد با توجه به رابطه خوبی که با ایران و آمریکا دارد بتواند میان دو کشور میانجیگری کرده و قرارداد هسته‌ای ایران موسوم به برجام را نجات دهد. پیش از آن هم مقامات عمان برای میانجیگری مذاکره ابراز علاقه کرده بودند.
اما میانجیگری برای چه؟ نقش اتحادیه اروپا در مذاکرات برجام در واقع همین نقش میانجی بود. اما آنها نه خواستند و نه توانستند آمریکا را به تعهد خود که مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه 2231 هم هست، پایبند نگه دارند.
به راستی کف توافق و ‌اشتراک نظر ما با آمریکا- با وجود ابطال برجام- چیست که بخواهیم بر مبنای آن مذاکره کنیم و به سقفی جدید از توافق برسیم؟ بنیان مذاکره را خود شیطان بزرگ منهدم کرده است. ما در برجام با آمریکا مستقیما مذاکره کردیم، و شد همین وضعیت خسارت‌باری که از کلاهبرداری شیطان بزرگ می‌بینیم. میانجی‌ها این وسط، جز نوچگی آمریکا قرار است چه نقش دیگری ایفا کنند؟
جواب درست آقای روحانی به دعوت دولت ترامپ برای مذاکره -که حکم عقل و تجربه‌آموزی و عبرت‌اندوزی است- این بود: «داستان مضحکی اتفاق افتاده؛ می‌گویند تعهدی که قبلا بستیم، فعلا قرص و محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل می‌گوید که اهل مذاکره و تعهد نیست اما به برخی کشورهای شرق آسیا (کره شمالی) می‌گوید بیا با ما مذاکره کن؛ #مگر- ديوانه‌اند كه با شما مذاكره كنند؟ شما به مذاكره‌اي كه به تاييد سازمان ملل رسيده، پايبند نيستيد.»
مسئله فعلی، فقدان میانجی نیست. فقدان حتی یک نفر در دنیاست که بتواند قول و قرار و تعهد دولت آمریکا را تضمین کند یا بتواند عهدشکنی آنها را توجیه نماید.
ژاپن و عمان می‌خواهند میانجی کدام مذاکره باشند؟ مذاکره برای چه؛ که چه بشود؟ مذاکره برای مذاکره یا برای توافق؟ پس از آن چه؟ توافق برای اجرای دو طرفه یا یک جانبه؟
ژاپنی‌ها زیر بار تحقیر توافق‌هایی که با آمریکایی‌ها کردند اما یکطرفه اجرا می‌کنند، مانده‌اند. یکی باید دست خود آنها را بگیرد تا از منجلاب اعتماد به آمریکا خارج شوند. البته آنها طرف شکست خورده جنگ جهانی دوم بودند و ما طرف برنده #جنگ-جهانی- سوم (تعبیر هنری کیسینجر برای جنگ سوریه و عراق) هستیم.

مخالفت کارگزاران با شرط‌گذاری برای انتخابات مجلس
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران گفت: برخلاف برخی دوستان در جریان اصلاحات که معتقد به حضور مشروط در انتخابات هستند، حزب کارگزاران معتقد به مشارکت بدون شرط در انتخابات است.
به گزارش خبر آنلاین، علی‌محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، با اشاره به برنامه‌های حزب متبوعش برای حضور در یازدهمین دوره انتخابات مجلس گفت: حزب کارگزاران هنوز وارد مذاکرات درون‌حزبی در موضوع  نحوه حضور در انتخابات نشده است.
وی افزود: البته آقای مرعشی به‌عنوان سخنگوی حزب، در گفت‌وگوهای اخیر خود با رسانه‌ها، اعلام کرده که حزب کارگزاران برای حضور در انتخابات با شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان هماهنگ است.
نمازی خاطرنشان کرد: به‌خلاف نظر برخی دوستان در جریان اصلاحات که معتقد به حضور مشروط در انتخابات هستند، حزب کارگزاران معتقد به مشارکت بدون شرط در انتخابات است، هرچند هنوز مکانیزمی برای تعیین کیفیت‌ حضور حزب در انتخابات تعیین نشده است.
سعید حجاریان از تئوریسین‌های جریان اصلاحات اخیراً در یادداشتی از  تئوری «مشارکت مشروط» برای حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس یازدهم سخن به‌میان آورده بود که اظهارات او واکنش‌های متفاوتی را میان چهره‌های اصلاح‌طلب به‌همراه داشت.

صوفی: وزرای جداشده از دولت در لیست انتخاباتی اصلاح‌طلبان جایی ندارند
عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت این طیف، وزرای جداشده از دولت روحانی را در فهرست انتخاباتی خود برای مجلس قرار نمی‌دهد.
به گزارش نامه نیوز، از محافل خبری و رسانه‌ای زمزمه‌هایی درباره تصمیم وزرای جداشده از دولت روحانی همچون آخوندی، ربیعی و قاضی‌زاده هاشمی برای ورود به انتخابات مجلس شنیده می‌شود اما سؤال این است که اصلاح‌طلبان چه نوع واکنشی به این مسئله نشان خواهند داد؟
علی صوفی در پاسخ به این سؤال به نامه‌نیوز گفت: سال 92، 94 و 96 رویکرد اصلاح‌طلبان حمایت از گزینه حداقلی برای تحقق استراتژی سلبی بود. یعنی از نامزدهای حداقلی حمایت کردند تا جلوی ورود تندروها را به مناصب تقنینی و اجرایی بگیرند اما الان اگر اصلاح‌طلبان همان رویکرد را پیش بگیرند دیگر مردم به لیست اصلاح‌طلبان اقبالی نشان نخواهند داد.
وی با بیان اینکه در انتخابات سال 98 استراتژی اصلاح‌طلبان باید ایجابی باشد، افزود: اصلاح‌طلبان باید یک برنامه جامع، عملیاتی، قابل قبول، منطقی و علمی برای برون‌رفت از بحران‌های موجود ارائه دهند. اجرای این برنامه آدم‌های خودش را در مجلس و دولت می‌طلبد بنابراین نامزدهای حداقلی در زمره این افراد قرار نمی‌گیرند.
این وزیر دولت اصلاحات همچنین گفت: برای اجرای استراتژی ایجابی، افرادی که وسط و میانی مثل آقایان قاضی‌زاده هاشمی، آخوندی و ربیعی هستند و چهره شاخص اصلاح‌طلبی نزد مردم به حساب نمی‌آیند، پذیرش آنها در لیست انتخاباتی جریان اصلاحات نمی‌تواند مورد قبول قرار بگیرد.
وی در پاسخ به این سؤال که طرح سلامت همگانی دکتر قاضی‌زاده هاشمی و فعالیت آقای ربیعی در حوزه کارگری نمی‌تواند وزن لیست جبهه اصلاحات را تقویت کند؟ گفت: خیر نخواهد توانست. عملکرد این آقایان چندان مورد قبول اصلاح‌طلبان نبود و همین که استیضاح آقای ربیعی در مجلس رأی آورد قطعا بدون نظر فراکسیون امید و اصلاح‌طلبان نبود بنابراین با رویکرد پیشبرد استراتژی ایجابی، اصلاح‌طلبان نمی‌توانند ریسک کنند چون این آقایان نمی‌توانند برنامه‌های اصلاح‌طلبانه را با مشی اصلاح‌طلبانه اجرا کنند بنابراین مورد پذیرش مردم قرار نمی‌گیرند.