kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۹۰۸۴
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۴

عدم نظارت در بازار بازی‌های رایانه‌ای(اخبار ادبی و هنری)

در دوران مدیریت جدید بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، وظیفه حساس و خطیر نظارت بر بازی‌های خارجی به صورت آشکار کنار گذاشته شده و فرآیند نظارت به‌صورت سیستماتیک از رویه‌های رسمی حذف شده است.



به گزارش سینماپرس، متاسفانه در چندین سال گذشته، بازی‌های خارجی (وارداتی) به صورت بی‌وقفه، بدون نظارت سازمانی و به صورت گسترده در فروشگاه‌های مجاز و غیرمجاز در سراسر کشور توزیع می‌شود و نمایندگان مجلس بابت این اتفاق و عدم توجه وزارت ارشاد کارت زردی را اخیراً به وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی نشان دادند. در حوزه گیم و بازی نوعی عدم نظارت، به صورت گسترده وجود دارد و متولیان امر به سادگی این حوزه پرآسیب و پرمخاطب را رها کرده‌اند.
عدم نظارت بنیاد بر نحوه فعالیت این شرکت‌ها سبب شده تا بازی‌های رایانه‌ای خارجی (کنسول و پی‌سی) بدون نظارت، با محتوای اُورجینال و بدون سانسور به خصوص در حوزه بازی‌های کنسولی و به بهانه عدم امکان ویرایش از نظر فنی، در بازار عرضه و منتشر شوند!
 براساس آمارهای ارائه شده تنها ۵ درصد بازی‌های دیجیتالی که در ایران مورد استفاده هستند بومی بوده و جامعه ۲۳ میلیونی (که تا ۳۰ میلیون نفر نیز تخمین زده می‌شود) گیم‌بازان ایرانی که بیشتر آنان نیز در سنین شکل‌گیری شخصیتی هستند، از مجرای این بازی‌ها تحت تأثیر شخصیت‌ها و فرهنگ پرخشونت آثار وارادتی قرار گرفته‌اند و این بازی‌ها در حال تسخیر ذهن کودکان، نوجوانان و جوانان کشورمان هستند. نسبت بازی‌های رایانه‌ای داخلی و خارجی دقیقاً مثل نسبت سینماست که تولیدات خارجی به صورت آسان‌تر و راحت‌تری از طریق درگاه‌های اینترنتی رایگان در اختیار کودکان، نوجوانان و جوانان کشورمان قرار می‌گیرد و کمبود بازی‌های رایانه‌ای ایرانی در این بازار، ناشی از عدم سیاست‌گذاری متولیان امر است. از سوی دیگر بازی‌های کنسولی نیز به صورت قاچاق در داخل کشور تولید و عرضه می‌شود.