یک مقام مسئول:
خرما را دلالان 6 برابر قیمت واقعی میفروشند
دبیر انجمن خرما گفت: فروش هر کیلو خرما با نرخ ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان و در برخی موارد بالاتر، بیانگر فروش پنج تا شش برابری قیمت واقعی و سود کاذب دلالان است.
علیاصغر موسوی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار خرما اظهار داشت: در ابتدای فصل برداشت، برخی دلالان قیمت خرما را به حدی کاهش میدهند تا بتوانند پس از خرید محصول از کشاورزان سودهای هنگفتی را به جیب بزنند.
وی قیمت کنونی خرما در بازار را غیرمنطقی دانست و گفت: در ابتدای فصل، دلالان هر کیلو خرما را تنها با نرخ یک هزار و ۵۰۰ تا 3000 تومان از کشاورزان خریداری کردند. افزایش کاذب قیمتها و نوید مجدد افزایش قیمت در ماه رمضان اجحاف در حق مصرفکنندگان است که باید دولت با این افراد سودجو برخورد جدی
داشته باشد.
این مقام مسئول قیمت منطقی هر کیلو خرما را چهار تا پنج هزار تومان اعلام کرد و افزود: فروش هر کیلو خرما با نرخ ۳۰ تا ۳۵ هزار و در برخی موارد بالاتر بیانگر فروش پنج تا شش برابری قیمت واقعی محصول و سود کاذب دلالان است.
موسوی با بیان اینکه کمبودی در عرضه خرما به بازار نداریم، بیان کرد: سال گذشته ۹۰۰ هزار تا یک میلیون تن خرما در کشور تولید شد که طبق آمار تنها ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تن از این میزان در داخل مصرف میشود که به این ترتیب کمبود خرما تنها بهانهای برای افزایش کاذب قیمت در
بازار است.
به گفته وی، با توجه به نوسان نرخ ارز بخش قابل توجهی از خرمای کشور به بازارهای هدف صادر شد که از این رو انجمن موافق پیمان ارز صادراتی است تا به این ترتیب از صادرات بیرویه محصول جلوگیری شود.
دبیر انجمن خرما ادامه داد: صادرکنندگان مطابق با ارزشهای جهانی موظفند ارز حاصل از صادرات را به دولت برگردانند چرا که این امر در کنار افزایش نظارت در داخل بر جلوگیری از نوسان قیمت خرما در بازار تاثیر بسزایی دارد.
موسوی راهاندازی صندوق خرما را یکی دیگر از راههای کنترل قیمت در بازار دانست و افزود: با توجه به آنکه راهاندازی این صندوق دست دلالان و واسطهگران را از بازار کوتاه میکند، بنابراین در تعادل قیمت و آرامش بازار تاثیر
بسزایی دارد.
وی درباره تاثیر وقوع سیل اخیر بر میزان تولید خرما بیان کرد: با توجه به آنکه هم اکنون زمان گرده افشانی نخیلات است، از این رو وقوع سیل اخیر تنها به بخشی از نخلستانهای استان خوزستان خسارت وارد کرده است که با این وجود بخشی از تولید خرما در این استان کاهش خواهد یافت.