kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۸۹۷۵
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲
یک کارشناس اقتصادی خبر داد

تعیین قیمت ارز در داخل کشور با اجرای بازار متشکل ارزی

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه بازار متشکل ارزی از نرخ گذاری ارز در کشورهای همسایه جلوگیری می‌کند، گفت: حسن اصلی این بازار تعیین قیمت در داخل کشور خواهد بود.




به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مدت‌هاست که خبر تشکیل بازار متشکل ارزی از زبان رئیس‌کل بانک مرکزی با اجرای مراحل مختلف آن شنیده شده، بازاری که قرار است با اهدافی مانند کوتاه کردن دست دلالان بازار ارز و همچنین شفافیت معاملات راه اندازی شود.
این بازار عمدتا برای مبادلات اسکناس ارز در حجم بالا بین صرافی‌ها و بانک‌ها است که یکی از مهم‌ترین اهداف آن، کشف نرخ و نرخ‌گذاری ارز می‌باشد، بدین صورت که اولین معامله‌ای که هر روز صبح در بازار متشکل ارزی انجام می‌شود، نرخ ارز را تعیین کند. به این ترتیب امکان مداخله از مناطقی نظیر دبی، سلیمانیه و عراق  وجود نخواهد
داشت.
بازار متشکل ارزی اکنون در مرحله دریافت مدارک از صرافان متقاضی ورود به بازار است و همزمان با آن معاملاتی به صورت آزمایشی در سامانه این بازار در حال انجام است تا طبق وعده بانک مرکزی در اردیبهشت ماه اجرایی شود.
در همین زمینه، بهزادخسروی، کارشناس اقتصادی درباره بازار متشکل ارزی و تاثیر آن در نظام ارزی کشور، اظهار داشت: با ایجاد این بازار، دیگر قیمت ارز از بازار‌های کشور‌های همجوار مانند سلیمانیه، دبی و غیره تأثیر نخواهد گرفت و از همین رو، حسن اصلی این بازار تعیین قیمت در داخل کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: بنظر می‌رسد راه اندازی بازار متشکل ارزی، نرخ دلار در سامانه نیما که به نوعی تحمیلی به نظر می‌رسید را به سمت نرخ واقعی دلار حرکت دهد و نرخ‌هایی که طی سه روز گذشته در سامانه نیما به ثبت رسیده است، نشان دهنده مبنای نرخ ارز شرکت‌ها در سال ۱۳۹۸
خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی افزود: مبنای نرخ دلار شرکت‌ها در سال ۱۳۹۸ بطور متوسط حدود ۱۱۰۰۰ تومان و احتمالا کمتر هم خواهد بود که در صورت ثبات بازار ارز، بنظر می‌رسد نرخ منطقی و معقولی برای دلار به زودی با وجود این بازار کشف خواهد شد.
همچنین، علی اصغر سمیعی، رئیس‌اسبق کانون صرافان نیز بیان کرد: اگر منظور از بازار متشكل، برانداختن انواع قیمت‌های قبلی و تعریف یك قیمت واقعی یا نزدیك به واقعیت باشد، باید گفت كه این تصمیم، تصمیمی مبارك، نافع و قدمی در جهت اصلاح ساختارهای اقتصادی كشور است.
وی افزود: نكته دیگر اینکه اگر مراد از تصویب مقررات بازار متشکل ارزی، تقویت پول ملی یا جلوگیری از سرعت تضعیف آن باشد، باید ابتدا برای کاهش میزان تورم و بهره بانکی فکری اساسی شود تا نقدینگی با نظارت بیشتری کنترل و به بازارهای هدف از جمله بازار سرمایه هدایت شود.
رئیس ‌اسبق کانون صرافان ادامه داد: بازار متشكل الزاما موجب حذف صرافان و دلالان نمی‌شود، فقط باعث می‌شود سودجویان نتوانند به منافع مصرف‌كنندگان آسیب وارد كنند.