سلطانینژاد در گفتوگو با کیهان اعلام کرد
شرط پرداخت مابهالتفاوت قیمت محصولات کشاورزی در بورس کالا
مدیرعامل بورس کالا گفت: در صورتی که تعیین قیمت محصولات کشاورزی بر مبنای نرخ بازار باشد، مابه التفاوت قیمت را به عرضهکنندگان این نوع کالاها پرداخت میکنیم.
به گزارش خبرنگار ما، حامد سلطانینژاد در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه در جمع خبرنگاران درباره گلایه کشاورزان از نرخهای تضمینی محصولات کشاورزی برای عرضه کالاهایشان در بورس، تصریح کرد: در صورتی که تعیین قیمت محصولات کشاورزی بر مبنای نرخ بازار باشد، مابهالتفاوت قیمت را به عرضهکنندگان این نوع کالاها پرداخت میکنیم، اما اگر براساس قیمتگذاری و تخصیص اعتبار باشد، عرضه بر اساس همان قیمتها خواهد بود. وی از بررسی طرحی در بورس کالا خبر داد که بر مبنای آن تهاتر کالایی دنبال میشود و افزود: قرار است که این تهاتر بر اساس پولهای مجازی که طراحی میشوند، انجام شود.اشکالاتی به لحاظ شرعی به این طرح وارد شده بود که از طریق کارشناسان شرعی به دنبال رفع آن هستیم.
مدیرعامل بورس کالا با بیان اینکه قراردادهای آتی سکه با شکل و شمایل جدید راهاندازی میشود، گفت: اتفاقاتی که در حوزه بازار نقدی سال گذشته در بازار سکه رخ داد، منجر به توقف معاملات قرارداد آتی سکه شد اما قرار است که با شکل و شمایلی جدید راهاندازی شود.
سلطانینژاد ادامه داد: اوراق سَلف موازی استاندارد در سال ۹۷ حدود دو هزار میلیارد تومان معامله داشته که این اوراق جهت تأمین مالی شرکتها طراحی شده و مبتنی بر تولید و پیشفروش محصولات آنها است که امیدواریم در سال ۹۸ شاهد رونق آن باشیم.
وی افزود: در حوزه گواهی سپرده کالایی، ارزش معاملات سال گذشته به ۱۸۰۰ میلیارد تومان رسیده ضمن اینکه در حوزه صندوقهای سرمایهگذاری نیز بهعنوان صندوقهای نوظهور کالایی بازار سرمایه، شاهد رشد چشمگیر بوده و رقم ۳۸۰۰ میلیارد تومانی برای ارزش معاملات به ثبت رسیده است. در سال ۹۷، سه صندوق کالایی تشکیل شده که بر این اساس، تعداد صندوقهای کالایی به چهار صندوق فعال در بورس کالا رسیده است. ضمن اینکه قرار بود بورس کالا به سمت اوراق بهادار شدن پیش رود ولی نیاز به فرهنگسازی داریم. مدیرعامل بورس کالا اظهار داشت: در حوزه محصولات پتروشیمی رشد ۱۵ درصدی در مقدار و ۱۰۳ درصدی در ارزش را شاهد بودیم و در حوزه فرآوردههای نفتی، رشد ۱۰۹ درصدی در سال ۹۷ را تجربه کردیم. ضمن اینکه در عین حال در حوزه محصولات ساختی و معدنی، افزایش ۶۰ درصدی در معاملات رخ داده است.
سلطانینژاد با بیان اینکه ابزار اختیار معامله اکنون بر روی دو نوع کالای سکه و زعفران فعال است، افزود: ضمن اینکه در سال ۹۸ توسعه بازار گواهی سپرده کالایی بر روی زیره و شمش طلا را در دستور کار خواهیم داشت که راهاندازی میشود.