kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۸۸۳۷
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۱

خوزستان از وضعیت اضطرار خارج شد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: این استان در حال حاضر از وضعیت اضطرار ناشی از سیل خارج شده ولی همچنان در وضعیت بحرانی به‌سر می‌برد.


سرویس شهرستانها:

 کیامرث حاجی‌زاده  در نشست کارگروه بهداشت و درمان در اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان اظهار داشت: هنوز پایان آماده‌باش را به هیچ دستگاهی اعلام نکرده‌ایم و استان همچنان باید در حالت آماده‌باش باشد و ضرورت دارد با توجه به وضعیت فعلی دستگاه‌های اجرایی پای‌کار باشند تا روزهای آخر سیل نیز به خوبی مدیریت شود و مردم سیل زده به خانه خود بازگردند.
وی افزود: با توجه به فروکش کردن آب در برخی روستاها وضعیت به گونه‌ای است که سیل‌زدگان می‌توانند به منازل خود بازگردند به همین منظور کمیته بازگشت متشکل از فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و دستگاه‌های مربوطه تشکیل شده است.
حاجی‌زاده، توضیح داد: هم اکنون در مرحله بازسازی و بازتوانی قرار داریم و مرحله بازگشت از اردوگاه‌ها و اسکان موقت به روستاها و حواشی شهر را در
پیش داریم.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال آبی تاکنون 38 میلیارد متر مکعب آب وارد سدها و جلگه خوزستان شده است گفت: ظرفیت سدهای استان 22 میلیارد مترمکعب است و تاکنون 95 درصد ظرفیت سدهای استان پر شده است. وی گفت اگر در سال جاری آبی بارش رحمت الهی نبود امسال بیش از 50 درصد شهرهای استان با تنش آبی روبه‌رو بودند و مسایل و مشکلاتی همانند بحران کمبود آب آشامیدنی در آبادان، خرمشهر، اهواز، رامهرمز و ایذه در دیگر شهرهای خوزستان تکرار می‌شد.
وی با بیان اینکه مدیران و دستگاه‌های امدادی در این مرحله نباید در کمک‌رسانی به سیل‌زدگان کوتاهی کنند افزود: بسیاری از مردم شغل، مزرعه و خانه خود را از دست داده‌اند و در برخی روستاها زیرساخت‌ها از بین رفته است در این شرایط نباید اجازه دهیم معضلی مانند بیماری به مناطق سیل‌زده نیز اضافه شود.
وی با‌ اشاره به وجود مشکلاتی در سرویس بهداشتی و حمام اردوگاه‌ها بیان کرد: در این راستا باید اقدامات فوری صورت گیرد و در کنار آن نیز باید برای تامین سیستم سرمایشی اردوگاه‌ها اقدام شود و دفع بهداشتی لاشه‌ها مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان ادامه داد: تا پایان هفته جاری دبی آب کارون به کمتر از 2 هزار متر مکعب بر ثانیه می‌رسد.
کاهش دبی آب رودخانه کارون
ورودی و خروجی سدهای خوزستان در 2 هفته گذشته روند کاهشی به خود گرفته که این امر موحب شده دبی آب رودخانه کارون کاهش پیدا کند.
در هفته اخیر اگر چه سیلاب در برخی مناطق اهواز، شوشتر و حمیدیه فروکش کرده‌اما مناطق جدیدی در شادگان، آبادان و خرمشهر درگیر سیل شده‌اند. به گفته استاندار خوزستان سیلاب در مناطق جنوب خوزستان نیز تا پایان هفته فروکش می‌کند و وضعیت این استان در بیشتر نقاط به حالت عادی خود باز
می‌گردد.  اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور و رئیس ‌سازمان مدیریت بحران کشور روز گذشته اعلام کرده بود استان خوزستان از حالت اضطرار خارج شده است.
سدهای خوزستان از حالت بحرانی خارج شدند
مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق با بیان اینکه در حاضر شرایط رودخانه‌ها تثبیت شده است، گفت: چنانچه باران شدید یا سیلاب در راه نباشد وضعیت سدها از حالت قرمز بحرانی که آب زیادی وارد مخازن می‌شد خارج شدند.
داریوش بهارلویی ، در رابطه با آخرین وضعیت سدهای خوزستان اظهار کرد: ورودی سدهای خوزستان کاهش پیدا کرده به تناسب از حجم خروجی‌ سدها نیز کم شده و دبی رودخانه کارون در مقطع اهواز نسبت به چند روز گذشته 400 تا 500 متر مکعب بر ثانیه کاهش پیدا کرده است.وی با بیان اینکه در حال حاضر شرایط رودخانه‌ها تثبیت شده است، با‌ اشاره به پیش‌بینی سازمان هواشناسی خوزستان مبنی بر اینکه شرایط بارش‌ها در اردیبهشت ماه به سمت نرمال و بیش از نرمال است، گفت: بخشی از سیلاب مربوط به سیلاب دشت است اگر چه هر چقدر از میزان خروجی سدها کم شود اثر خود را در سیلاب دشت خواهد گذاشت.
بهارلویی با بیان اینکه شرایط اضطراری که در شهرهای آبادان و خرمشهر اعلام شد بخشی مربوط به سیلاب دشت و بخشی مربوط به مد است، عنوان کرد: سدها به تناسب میزان ورودی و حجمی که نیاز است کم کردیم ضمن اینکه هر چقدر به پایان اردیبهشت نزدیک می‌شویم بارش باران کم خواهد شد.
جاده گنبدکاووس - کلاله بسته شد
فرماندار ویژه گنبدکاووس در شرق گلستان دیروز اعلام کرد: به دلیل بارش‌های 48 ساعت گذشته و بالا آمدن آب رودخانه اوغان در حوالی روستای بایلر، جاده گنبد - کلاله بسته شد.
عبدالقدیر کریمی افزود: به دلیل پایین بودن ارتفاع یک دهنه پل بر روی این رودخانه و واقع بودن در یک سراشیبی، آب از روی جاده عبور کرده است.
وی افزود: به دلیل عبور آب از روی جاده و ناایمن بودن محل و به منظور جلوگیری از وقوع حوادث احتمالی، از شب چهارشنبه عبور از این جاده گنبد– کلاله ممنوع شد و با فروکش کردن آب رودخانه، بازگشایی
می‌شود.وی تصریح کرد: تا بازگشایی این جاده اهالی روستاهای واقع در مسیر این جاده و رهگذران می‌توانند از مسیرهای جایگزین همانند راه اصلی گنبد - مینودشت - کلاله استفاده کنند.
فرماندار ویژه گنبدکاووس گفت: بارندگیهای اخیر به جز برخی آبگرفتگی‌های جزئی در معابر شهری و برخی روستاها هیچ خسارتی تاکنون نداشته است.
عقب ماندن گلستان در پرداخت خسارت سیل
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری گلستان گفت که پرداخت خسارت سیل در این استان به دلیل تاخیر در ارزیابی و کارشناسی از دیگر استان‌های سیل زده عقب‌تر است.
محمد حمیدی اظهار داشت: کشاورزی گلستان در این سیلاب 19 هزار و 200 میلیارد ریال خسارت‌دیده که 2 هزار و 700 میلیارد ریال آن مربوط به زیرساخت‌ها و مابقی مربوط به محصولات است.
وی بیان کرد: دولت برای جبران این خسارت‌ها سه هزار و 410 میلیارد ریال کمک بلاعوض در نظر گرفته که از این مقدار تاکنون یک هزار و 440 میلیارد ریال از طرف دولت اختصاص یافت.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری گلستان افزود: پرداخت خسارت سیل به کسانی که محصولات آنها به طور کامل و صد در صدی از بین رفته در اولویت است.حمیدی بر لزوم نظارت دقیق در زمان ارزیابی اعلام خسارت‌های ناشی از سیل
تاکید داشت.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری گلستان گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده یکصد هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سیل اخیر صد در صد تخریب شد.
وی گفت: گلستان در سیل اخیر متحمل 48 هزار میلیارد ریال خسارت در بخش‌های گوناگون شد که در کنار پرداخت کمک‌های بلاعوض، به ازای هر هکتار زمین 50 میلیون ریال، برای هر راس دام سبک و دام سنگین به ترتیب پنج میلیون ریال و 30 میلیون ریال تسهیلات کم بهره پرداخت خواهد شد.
 تخریب 112 مدرسه لرستان بر اثر سیل
مدیرکل نوسازی مدارس استان لرستان گفت: ۱۱۲ مدرسه لرستان در سیلاب اخیر تخریب شد که برای بازسازی آنها نیازمند ۱۵۶ میلیارد تومان اعتبار هستیم.
محمد چگنی افزود: 903 مدرسه در سطح استان در این سیلاب ویرانگر و دلخراش دچار آسیب شد.
وی تصریح کرد: در بحث تجهیزات نیز 179 مدرسه آسیب جدی دیده‌اند که برای خرید تجهیزات مورد نیاز این مدارس نیز 10 میلیارد تومان اعتبار لازم است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان لرستان خاطرنشان کرد: برای ادامه تحصیل دانش‌آموزان در مدارسی که تخریب شده‌اند تا کنون 100 دستگاه کانکس تهیه و بیش از 2000 مورد تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی به همراه این کانکس‌ها به مناطق سیل‌زده ارسال شده است.
فرماندار رازوجرگلان خراسان شمالی
گرفتار سیلاب شد
فرماندار راز و جرگلان که به منظور سرکشی از وضعیت راه‌های ارتباطی روستایی این شهرستان مرزی خراسان شمالی راهی منطقه شده بود، سه‌شنبه شب در سیلاب گرفتار شد. محمد زارعی به همراه بخشدار مرکزی راز و جرگلان برای بررسی وضعیت راه‌های روستایی بسته شده بر اثر سیلاب در منطقه حضور یافته بودند که ساعت 22 سه‌شنبه شب در مسیر روستای امانلی در رودخانه تنگه ترکمن گرفتار شدند. شدت سیلاب به حدی بود که کنترل خودرو پیکاپ بخشداری از دست راننده خارج و از مسیر منحرف شدند که اهالی روستای امانلی با استفاده از تراکتور آنرا از جریان سیلاب بیرون کشیدند.
این گزارش حاکی است با توجه به ادامه بارش‌ها در منطقه مسیر ارتباطی 10 روستای بخش جرگلان، که از صبح سه‌شنبه قطع شده بود، همچنان مسدود است.
همچنین جریان سیل مسیر ارتباطی روستای امانلی و چند روستای دیگر بخش مرکزی رازوجرگلان را مسدود کرده است.