kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۸۵۷۴
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۸
بر اساس گفته‌های یک مسئول

گرانی پیاز به گردن سرما و باران افتاد

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بارندگی و سرما اجازه نداده که پیازها به بار بنشینند و به فاصله چند روز بعد از گرم شدن و مساعد شدن هوا، محصول می‌رسد.

حسین اصغری در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر اعلام آمادگی پاکستان برای صادرات پیاز به ایران اظهار داشت: با توجه به میزان سطح زیرکشت و مقدار تولید، کمبودی در زمینه پیاز نداریم.
وی با بیان اینکه بارندگی و سرما اجازه نداده که پیازها به بار بنشینند، گفت: امسال درخت‌ها هم دیرتر از سال‌های قبل به مرحله برگ و شکوفه‌‌دهی خواهند رسید. با این حال جای نگرانی وجود ندارد و به فاصله چند روز بعد از گرم شدن و مساعد شدن هوا، محصول می‌رسد.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه پیش‌بینی تولید برای محصولاتی مانند پیاز، فصل به فصل انجام می‌شود، گفت: سطح زیرکشت بهاره پیاز ١٣ هزار هکتار و پیش‌بینی تولید بهاره این محصول ٥٢٠ هزار تن است.
اصغری درباره اینکه عدم رسیدگی پیازها به دلیل سرما باعث گرانی این محصول شده یا صادرات عامل اصلی است، گفت: ما درباره سرما می‌توانیم نظر بدهیم؛ اما درباره صادرات باید افراد ذی صلاح آن اظهارنظر کنند.
وی درباره اینکه با توجه به شرایط فعلی در نهایت مجوزی برای واردات پیاز صادر می‌شود؟ افزود: با توجه به اینکه تولید کافی است، فکر نمی‌کنم مجوزی برای این کار صادر شده باشد و این مسئله صحت داشته باشد.
در همین زمینه، اسدالله کارگر؛ رئیس ‌اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی گفت: این مسئله در حد فضای مجازی بوده و احتیاجی به واردات نیست. در این زمینه چیزی هم به ما گفته یا ابلاغ نشده است.
گفتنی است، اینکه گرانی هر محصولی را به گردن گرما، سرما، برف و باران و دیگر حوادث طبیعی بیندازیم، نشانه نبود پیش‌بینی‌های لازم برای حوادث مترقبه و غیرمترقبه است. اگر قرار باشد، با وقوع حوادث، کالاها گران شود، پس وجود این همه دستگاه و نهاد عریض و طویل و مرتفع، با مدیران نجومی چه فلسفه‌ای دارد. ساده‌ترین کارها، در نظر گرفتن ذخایر مطمئن از هر کالا از یک طرف و جریمه سنگین سودجویان از سوی دیگر است تا در وقوع حوادث طبیعی، گرانی رخ ندهد.