kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۶۱۰۹
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۶

هورالعظیم احیا می‌شود



  تالاب هورالعظیم با همکاری ذی‌نفعان و مردم محلی احیا می‌شود.
احمد سواری در کارگاه «نهایی‌سازی و پایش و تدقیق برنامه مدیریت زیست بومی تالاب هورالعظیم»گفت: طرح مدیریت زیست‌بومی هنوز بودجه‌ای ندارد و بعد از تدوین و ارائه قرار است اعتباری برای اجرای آن تخصیص داده شود.
به گفته وی، سال‌ها قبل برنامه مدیریت جامع تالاب شادگان تدوین شده بود اما برای آن زمان مدیریت زیست بومی تعریف نشده بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، اظهار داشت: به طور نمونه در گذشته سالانه بیش از 50 هزار تن ماهی از هورالعظیم صید می‌شد که این 10 درصد تولید ماهی کشور از منابع طبیعی است و با اجرای مدیریت زیست بومی می‌توانیم این شرایط را به تالاب بازگردانیم.
مشاور استاندار خوزستان در امور آب، تالاب و سواحل، توسعه گردشگری در تالاب را مفید دانست و اظهار داشت: رونق گردشگری می‌تواند به توسعه ‌اشتغال در مناطق اطراف تالاب بینجامد، در حال حاضر نیز برخی افراد تمایل به سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری تالاب دارند.
سواری خاطر‌نشان کرد: ممانعت تردد و گردشگری در هورالعظیم از سوی هنگ مرزی، پیگیری می‌شود.
معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست خوزستان نیز در ادامه این برنامه گفت: برنامه مدیریت زیست بومی در تالاب‌های شادگان و هورالعظیم تا پایان امسال تدوین شده و از سال آینده اجرایی می‌شود.
سید عادل مولا افزود: تدوین برنامه زیست بومی در سایر تالاب‌های استان نیز از سال آینده آغاز خواهد شد.
وی اضافه کرد: برنامه مدیریت زیست بومی هورالعظیم نخستین تجربه استان در زمینه این شیوه نوین مدیریت تالاب‌هاست، اما در کشور در تالاب‌های هامون و میغان این برنامه تهیه شده است.
معاون حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین تاکید کرد: هورالعظیم یک زیستگاه یکپارچه است و هر آسیبی به آن وارد شود، خواه در بخش ایرانی باشد یا عراقی، تبعاتش متوجه مردم خوزستان خواهد بود، همان‌طور که در سال‌های اخیر ریزگرد و دود ناشی از خودسوزی تالاب، مشکلاتی برای همه خوزستان ایجاد کرده بود.
وی با ‌اشاره به کاهش ظرفیت هورالعظیم افزود: در گذشته این تالاب، پذیرنده همه سیلاب‌هایی بود که به آن وارد می‌شد اما اکنون با دستکاری‌های زیادی که شده از جمله ساخت سدها و جاده‌ها و دایک مرزی، این ظرفیت بسیار کاهش یافته است.
مولا با بیان اینکه برخی آمار و ارقام مربوط به مطالعات تالاب با واقعیت مطابقت ندارد، تصریح کرد: چهار دانشگاه، حقابه هورالعظیم را مطالعه کرده و آن را 1/6 میلیارد مترمکعب برآورد کرده بودند اما مشخص نیست این آمار چقدر با واقعیت تطابق دارد.
وی اظهار داشت: در سیلاب اخیر شرکت نفت مقصر بود زیرا ارتفاع تاسیسات خود را متناسب با کار در شرایط آبی نساخته است، به همین دلیل است که بسیاری از تاسیسات اکنون زیر آب رفته است همچنین برای جریان آب در مخازن تالاب ناچار شدیم جاده‌های همت و سید‌الشهدا را بشکافیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز در این نشست گفت: باران‌های اخیر، تالاب‌های منصوره و شریفیه که از کانون‌های بحرانی گرد و غبار اطراف اهواز به شمار می‌رود، را احیا کرده است.
احمدرضا لاهیجان‌زاده با بیان اینکه بارش‌ها شرایط تالاب‌های استان را ایده‌آل کرده است افزود: تصاویر دریافتی از هورالعظیم، شادگان، بامدژ، شیمبار و میانگران نشان می‌دهد که از نظر منابع آبی در شرایط بسیار مطلوبی هستند به طوری که سال‌ها به این شکل دیده نشده‌اند.
لاهیجان‌زاده افزود: بارش‌های امسال این نوید را می‌دهد که از بابت تامین آب در سال آینده نگرانی نخواهیم داشت.