معاون مرکز ملی فضای مجازی با انتقاد از دولت:
عزمی برای حل مشکل پیامرسان ملی وجود ندارد
معاون مرکز ملی فضای مجازی درباره عزم دولت برای حل مشکل پیامرسانهای بومی، تصریح کرد: اگر عزمی بود که تا الآن این مشکل حل شده بود!
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، معاون فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مرکز ملی فضای مجازی اظهار کرد: بیش از ۲ سال است که به طور مستقیم درگیر مسئله پیامرسان هستم، سینه من پر است از ابعاد مختلفی که در حوزه پیامرسان مطرح بوده و بحث و بررسی شده است.
امیر خوراکیان با طرح این موضوع که «سؤال اصلی این است که چه کسی و چه جایگاهی در کشور متولی و مسئول حل کردن پیامرسان ملی و بومی است؟»، پاسخ داد: دولت!
وی تأکید کرد: چرا دولت مسئول است؟ این ادعای من نیست، متن مصوب سند ساماندهی پیامرسانهاست. به طور دقیقتر، منظور من شبکه ملی اطلاعات است.
معاون مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: در این سند انجام و تحقق خدمات پایه به عهده دولت گذاشته شده است که از جمله خدمات پایه، پیامرسان بومی و ملی است. در حقیقت در سند شبکه ملی اطلاعات، خدمات پایه مثل جویشگر یا همین پیامرسان بومی بر عهده دولت گذاشته شده است. البته در آنجا تصریح نشده است که دولت با حمایت یا تصدیگری این کار را انجام دهد، بلکه به هر شکل ممکن باید این کار را انجام دهد.
خوراکیان گفت: حالا دولت یا میخواهد با حمایت این مسئله را حل کند، که یک مرحله آمدند جلو و حمایتهایی صورت گرفت، اما مشکل حل نشد. این حمایت باید به طور جدی اتفاق بیفتد.
وی افزود: اگر قرار است بخش خصوصی این کار را انجام دهد باید تعیین کنند کدام بخش خصوصی؟ چرا که بخش خصوصی در کشور ما مشخص است. کدام قسمت بخش خصوصی است که توانایی حل مسئله پیامرسان عمومی و ملی را دارد؟ آن بخش را بیاورند وسط تا مشکل را حل کند. اگر هیچکدام از اینها نیست دولت باید تصدیگری کند مانند خیلی چیزهای دیگر که دولت تصدیگری کرده است.
این مسئول ادامه داد: برای حل مسئله پیامرسان ملی و عمومی باید ببینیم چه کسی مسئول آن است. سند شورای عالی فضای مجازی گفته مسئول حل این موضوع دولت است.
خوراکیان در پاسخ به این پرسش که «الآن عزمی برای حل این مشکل میبینید؟»، تصریح کرد: اگر عزمی بود که تا الآن حل شده بود!
واردات محصولات اپل ممنوع شود
موضوع دیگری که معاون مرکز ملی فضای مجازی به آن واکنش نشان داد، اقدام شرکت آمریکایی اپل در مسدود کردن دسترسی کاربران ایرانی خود به برخی نرمافزارهای کاربردی محصولات این شرکت بود.
خوراکیان در این زمینه گفت: آن طوری که خود اپل اعلام کرده است و بعضی از رسانههای بینالمللی هم نقل قول کردهاند، مشخصاً به دلیل تحریم بوده است و این کار قطعاً کار نادرستی است و در حقیقت ظلم به منافع مردم و کاربران محسوب میشود و نرمافزارها و خدماتی که در روند کارشان اختلال ایجاد شده اصلا ربطی به بحث تحریمها ندارد.
وی با بیان اینکه «باید حداقل از شش ماه قبل در مورد امکانات اپل یک تصمیم محدودیتزای جدی میگرفتیم»، تأکید کرد: باید واردات گوشیهای اپل را ممنوع میکردیم. به نظر من هیچ نقص و مشکلی در کشور به وجود نمیآمد. ما چه مشکل ارتباطیای با ممنوعیت واردات اپل پیدا میکردیم؟
این مسئول توضیح داد: در حال حاضر گوشیهای دیگر امکانات و زمینههای ارتباطی استفاده از نرمافزارهای مختلف و ظرفیتهای مختلف آنها به مراتب بهتر از آیفون است. خب میتوانستیم اپل را ممنوع کرده و رجیستر نمیکردیم.
به گفته خوراکیان، وزارت صمت و وزارت ارتباطات حتما باید در این موضوع ورود کنند. الآن هم دیر نشده است، حداقل درباره ورود این امکانات و در مورد کسبوکارها و در مورد اینکه این فضا، فضای ناامنی است و به هیچ وجه مناسب سرمایهگذاری نیست و به خصوص در ثبت کردن یا بهاصطلاح همان رجیستر کردن گوشیهای آیفون و به باد رفتن هزینههای هنگفتی که صورت گرفته است، تصمیم بگیرند.
گفتنی است، رئیساتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری و تلفن همراه نیز نسبت به مسدود شدن نرمافزارهای ایرانی در سیستم عامل ios گوشیهای آیفون واکنش نشان داد.
ابراهیم درستی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، در واکنش به اقدام شرکت اپل اظهار کرد: ما و حاکمیت هیچ بهایی برای کسانی که بخواهند به هر نحوی مخل بازار کشورمان باشند،
نخواهیم داد.