رئیسبسیج اتاق اصناف خبر داد
اعلام آمادگی بسیج برای نظارت بر توزیع گوشت
رئیس بسیج اتاق اصناف کشور با گلایه از بدون پاسخ ماندن نامهای که اواخر دی ماه خطاب به شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا ارسال شده، از آمادگی بسیج برای نظارت بر توزیع گوشت در سراسر کشور خبر داد.
غلامرضا حسنپور در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به مشکلات توزیع گوشت و اقلام ضروری در کشور اظهار داشت: متأسفانه دولت اجازه نمیدهد توزیع اقلام ضروری بهدست بخش خصوصی اتفاق بیفتد.
وی با گلایه از بیپاسخ ماندن نامهای که به شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا نوشته شده بود، گفت: ما در نامهای که 30 دی ماه امسال به شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا بهدبیری آقای نهاوندیان نوشتیم پیشنهاداتی را ارائه و برای کمک به وضعیت نظارت بر توزیع اقلام ضروری اعلام آمادگی کردیم که متأسفانه بیپاسخ مانده است.
رئیس بسیج اصناف با بیان اینکه متأسفانه هیچ جوابی چه بهصورت کتبی و چه بهصورت شفاهی به این نامه داده نشد گفت: طی طرحی که به این شورا پیشنهاد دادیم اعلام کردیم بهجای آنکه سیستم توزیع گوشت بر اساس کارت ملی باشد و بهدلیل مشکلات این سیستم، افراد بتوانند روزانه از چندین محل توزیع، گوشت بگیرند، بر اساس سیستم طراحیشدهای که در حال حاضر موجود هم هست و مبتنی بر شماره تلفن افراد که غیرقابل کپی هم هست، توزیع اقلام ضروری و گوشت انجام شود.
حسنپور با ابراز اینکه نرمافزار مربوطه توسط اتاق تعاون طراحی شده و هماکنون نیز زیرساختهای آن فراهم است افزود: ما علاوه بر این، در نامه مذکور پیشنهاد داده بودیم که توزیع گوشت و اقلام ضروری، بر اساس جامعه هدف خاص، مثل کمیته امداد، بهزیستی، بازنشستگان و کارمندان، و بهصورت لایهبندی انجام شود تا توزیع بهتری در این اقلام صورت گیرد.
وی با اشاره به درخواست مسئولان برخی از سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها و برخی اتاقهای اصناف استانی از بسیج، که خواستار کمک نظارتی بسیج بودند افزود: ما آمادگی داریم در هر نقطهای از کشور با هماهنگی کامل با اتاقهای اصناف و سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها، توان نظارتی بسیج را برای نظارت بر توزیع گوشت و اقلام ضروری بهکار بگیریم.
در همین زمینه، مومنی، رئیس انجمن دوستی ایران و برزیل با اشاره به اینکه سیاست واردات در کشور به درستی پیش نرفته است، گفت: زمانی سازمان دامپزشکی کشور در دادن مجوزهای واردات بسیار سختگیرانه عمل میکرد و اصرار داشت که این واردات حتما از برزیل انجام شود و باعث شد اولا انحصار در واردات صورت گیرد و دوم اینکه افراد خاصی به این حوزه وارد شوند و بسیاری از تجار از گردونه واردات حذف شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس، وی افزود: اکنون هم دامپزشکی واردات گوشت را بسیار سهل و آسان گرفته و نظارت جدی روی شرکتهایی که وارد میکنند وجود ندارد.
مؤمنی اضافه کرد: دولت باید بازارهای خود را متنوع کند. رئیسجمهور برزیل که از آن به عنوان ترامپ دوم مطرح میشود چه بسا به خاطر خوشخدمتی خود به آمریکا در آینده صادرات خود را به ما قطع کند و ما باید از اکنون پیشبینیهای آینده را بکنیم.
سود 20 هزار تومانی عرضهکنندگان
در هر کیلو گوشت
به گزارش روابط عمومی برنامه پایش، محمدهادی سلیمیزاده، کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه نرخ گوشت در طول ماههای شهریور و مهر با وجود نوسانات نرخ دلار روند ثابتی را داشت، اظهار داشت: با یک محاسبه روشن است که هر کیلو گوشت وارداتی از گمرک کیلویی ۳۰ هزار تومان خریداری شده و در بازار به قیمت ۵۰ هزار تومان عرضه میشود که در این میان ۲۰ هزار تومان به عرضهکننده میرسد و عمده مشکلات ما نیز وابسته به این عرضه
کننده است.
وی با اشاره به برخی معضلاتی که از سوی عرضهکنندگان گوشت در این زمینه ایجاد میشود تصریح کرد: به طور مثال وقتی گوشت وارد میشود سر و دست آن نیست و احتمالا به قصابیهای بالاشهر رفته و یا در قصابیهای آزاد به قیمت بسیار بالا فروخته میشود و دلیل آن نیز نبود نظارت مشخص و توزیعکنندگان تعیینشده است چرا که توزیع گوشت تنها بر عهده چندین شرکت محدود و خاص است.
همچنین، هوشیار فقیهی، معاون اتاق بازرگانی گفت: محموله گوشتهای وارداتی بعد از باز شدن پلمب در خودروهای حامل، تا محل فروشگاههای محل توزیع بهنوعی اسکورت میشود تا از رسیدن آن به دست مصرفکننده واقعی و هدف اطمینان حاصل شود.
وی افزود: در حوزه گوشت با تمهیداتی که اندیشیده شده انتظار داریم فاصله قیمت آزاد و دولتی این کالا کاهش یابد که قطعاً هم کاهش
خواهد یافت.