kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۵۶۱
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۱

بی‌توجهی مجدد وزیر علوم به تذکرات رئیس‌جمهور

علی‌رغم این که شیوه در پیش گرفته شده وزیر علوم در انتصاب روسای دانشگاه‌ها، واکنش‌های زیادی را از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته تا خود رئیس‌جمهور در پی داشته است، فرجی‌دانا باز هم این رویه را برای یک دانشگاه دیگر اجرا می‌کند.

سرویس اجتماعی - علمی

دانشگاه خلیج‌فارس، محل بعدی برای اعمال نظرات شخصی وزیر علوم است! در حالی یک استاد دانشگاه خلیج‌فارس از رأی‌گیری وزارت علوم در این دانشگاه برای مشخص شدن سرپرست جدید خبر داده است که رئیس‌جمهور پیش‌تر از این دو بار به خاطر تشکیل شورای حکمیت در دانشگاه‌ها به وزیر علوم تذکر جدی داده بود.
نحوه عملکرد وزیر علوم در انتخاب روسای دانشگاه‌ها، موضع‌گیری اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی را هم در پی داشته است تا جایی که چندی پیش دوسوم از اعضای این شورا در نامه‌ای به رئیس‌جمهور از اقدامات وزیر علوم ابراز ناخرسندی کردند و خواستار جلوگیری از ادامه عملکرد وی شدند.
علی‌رغم این که گزینه‌های پیشنهادی وزیر علوم با این شیوه به شورای عالی انقلاب فرهنگی رأی هم نمی‌آورند و در جلسه اخیر هم 2 گزینه معرفی شده رأی نیاورده‌اند، فرجی‌دانا باز هم به شیوه غیرکارشناسی خود اصرار می‌ورزد.
به گفته یک مقام مسئول در شورای عالی انقلاب فرهنگی، سرپرستان 2 دانشگاه اصفهان و خوارزمی، که بیش از 6 ماه هم از مدت زمان مدیریتشان می‌گذرد (طبق قانون حداکثر می‌توان برای 6 ماه سرپرستی را برای دانشگاه تعیین کرد)، در شورای عالی انقلاب فرهنگی حائز شرایط لازم برای کسب رای نبودند و رئیس‌جمهور به وزیر علوم تأکید کرد که افراد دیگری معرفی شوند.
در همین زمینه، منصور کبگانیان- از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی- در پاسخ به سوالی درخصوص رأی‌گیری برای روسای دانشگاه‌ها در جلسه شورا، گفته است: وزیر علوم درخواست کرده دراین‌باره، موردی رسانه‌ای نشود!
با وجود این انتقادات به عملکرد فرجی‌دانا، یک استاد دانشگاه خلیج‌فارس گفته است: وزارت علوم از سرپرست فعلی دانشگاه خواسته است تا فهرست اسامی دانشیاران و استادان فعلی را آماده کند. وزارت علوم در مرحله بعدی با ارسال پیامک به تعدادی از اعضای هیئت علمی از آنها خواسته به وب‌سایت نظرسنجی معرفی شده مراجعه کرده و کاندیدای مورد نظر را از میان فهرست اعلام شده، انتخاب کرده و رأی بدهند.
وی درباره نوع رأی‌گیری هم اظهار داشت: استادانی که دعوت به رأی‌گیری شده‌اند، لازم است ایمیل رأی‌گیری خود را به آدرس ایمیل یکی از کارمندان وزارت علوم ارسال کنند!
به گفته این استاد دانشگاه، کل اساتید و دانشیاران دانشگاه خلیج‌فارس نهایتا 10 نفر هستند و برخی افراد حاضر در لیست هم شرایط ریاست را نداشته یا تمایلی برای ریاست ندارند. این در حالی است که در استان بوشهر و سایر دانشگاه‌های این استان، افراد توانمند و شایسته‌ای برای کسب کرسی ریاست دانشگاه وجود دارد که مورد اقبال و توجه دانشگاهیان هستند اما وزارت علوم به آنان توجهی نمی‌کند.
مجموعه اقدامات سیاسی و غیرکارشناسی فرجی‌دانا، که آخرین آنها، جایگزین کردن سرپرست به جای سرپرست در دانشگاه تهران- به عنوان یک اقدام بی‌سابقه در وزارت علوم- و نیز ارسال ایمیل به کارمند وزارت علوم برای تعیین رئیس دانشگاه خلیج‌فارس و همچنین انتصابات شائبه‌برانگیز در وزارت علوم، علاوه بر رئیس‌جمهور و شورای عالی انقلاب فرهنگی، واکنش جدی مجلس را هم به دنبال داشته است. در آخرین موضع‌گیری مجلس، محمدمهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش مجلس در نطق میان دستور خود تأکید کرد: به وزارت علوم تذکر جدی داده می‌شود که از تندروی در انتصابات و حمایت از برخی از افراد مساله‌دار و فتنه‌گر پرهیز کند و رعایت مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را در انتصابات روسای دانشگاه‌ها لحاظ کند.
وزارتخانه‌‌ای که کار ویژه آن بایستی ایجاد آرامش در محیط‌های دانشگاهی برای رشد علم در کشور باشد، اکنون با سیاسی‌کاری‌های ادامه‌دار، عملا برخلاف کارکرد اصلی خود قدم برمی‌دارد. دخالت جدی‌تر نهادهای نظارتی از قبیل مجلس شورای اسلامی می‌تواند به این روند غیرکارشناسی خاتمه دهد و علم را به محیط‌های علمی بازگرداند.