kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۵۳۹۹
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۷
حاجی‌دلیگانی با ‌اشاره به گرانی‌های افسارگسیخته اخیر تذکر داد

ستاد تنظیم بازار 14میلیارد تومان بودجه دارد، پس چه می‌کند؟!

دیروز جلسه وزیرصمت و مدیران سایپا و ایران خودرو با کمیسیون صنایع مجلس برگزار شد و سبحانی‌فر در مورد نتیجه جلسه گفت که فعلا نتیجه‌ای به دست نیامده اما جلسه با خودروسازان تا حصول نتیجه ادامه خواهد داشت همچنین حاجی دلیگانی با ‌اشاره به بودجه ستادتنظیم بازار از گرانی‌های اخیر گلایه کرد.
سرویس سیاسی-

جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی به ریاست مسعود پزشکیان در حالی آغاز شد که ادامه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۹۸ در دستور کار نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۹۸ بند (ه) تبصره ۱۶ را به تصویب رساندند. براساس این مصوبه به دولت اجازه داده می‌شود مطالبات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانک‌های تجاری بابت اصل و سود تسهیلات پرداخت‌ شده به شرکت دولتی تابعه ذی‌ربط وزارت نفت، بابت تأمین مالی طرح‌های بالادستی نفت و گاز را تا پایان سال ۱۴۰۰ امهال کند. ظهر دیروز جلسه ویژه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با حضور رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیران ایران خودرو و سایپا و رئیس‌سازمان حمایت از مصرف کنندگان برگزار شد. در جلسات گذشته نمایندگان در تذکرات نسبت به افزایش نرخ خودرو اعتراض کرده و خواستار برگزاری جلسه ویژه برای رسیدگی به این موضوع شده بودند.
نماینده سبزوار: جلسه با خودروسازان
ادامه خواهد داشت
دیروز عصر در تماس با «رمضانعلی سبحانی فر» نماینده مردم سبزوار و عضو کمیسیون صنایع مجلس از نتیجه جلسه جویا شدیم. سبحانی فر به خبرنگار کیهان گفت: «در این جلسه که قریب به یک ساعت و نیم به طول انجامید نمایندگان گلایه‌ها و انتقادها و همچنین نقطه نظرات خود را به اطلاع وزیر صمت و مدیران دو خودروساز بزرگ کشور رساندند.»
نماینده سبزوار در‌باره نتیجه جلسه گفت: «با توجه به اینکه اکنون در سه شیفت کاری موضوع مهم بررسی بودجه در صحن علنی در جریان است ناچارا جلسه را خاتمه دادیم و بنابراین در ادامه جلسه امروز و برای حصول نتیجه جلسه یا جلسات دیگری با وزیر و خودروسازان خواهیم داشت.»
برگزاری جلسه با ستاد تنظیم بازار
در جلسه علنی دیروز حسینعلی حاجی‌دلیگانی در تذکری، خواستار برگزاری جلسه فوری مجلس با ستاد تنظیم بازار شد.
وی در این باره گفت: در بودجه ۹۸، ۱۴میلیارد دلار برای تنظیم بازار اختصاص داده‌ایم درحالی‌که روز گذشته قیمت هر کیلو عدس از ۵۰۰۰ تومان به ۱۲ هزار تومان و قیمت لوبیا چشم‌بلبلی به ۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.
نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس تأکید کرد: مشکلات مردم راهکار دارد، چرا می‌گویید راهکاری ندارد؟ از دولت بخواهید مشکلات را حل کند.
در ادامه علی مطهری نایب‌رئیس‌مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت: حرف شما درست است اما در حال حاضر بررسی لایحه بودجه ۹۸ در اولویت برنامه‌های مجلس است.
بخشودگی سود وام‌های زیر 100میلیون
نمایندگان مجلس در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۹۸ با الحاق یک بند الحاقی به تبصره ۱۶ موافقت کردند. بر این اساس، بخشودگی هرگونه سود تسهیلات زیر یک میلیارد ریال مشروط به بازپرداخت اصل تسهیلات و بخشش جریمه‌های متعلقه، ۷۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تعیین می‌شود.
همچنین هر یک از مشمولان بخشودگی هرگونه سود تسهیلات زیر یک میلیارد ریال می‌توانند از زمان تصویب این قانون از بخشودگی هرگونه سود تسهیلات موضوع این بند استفاده کنند.
بر این اساس، بانک مرکزی جمهوری اسلامی موظف است بدون رعایت مبلغ حداکثر توسط مطالبات بانک مرکزی از بانک‌ها به تفکیک هر بانک مندرج در جدول ضمیمه تبصره ۳۵ قانون اصلاح بودجه سال ۹۵ کل کشور به اجرای طرح بخشودگی هرگونه سود تسهیلات زیر یک میلیارد ریال اقدام کند.
طبق این مصوبه، تسهیلات اتحادیه مرکزی تعاونی‌های عشایری ایران در صورت بازپرداخت اصل آن مشمول بخشودگی سود و جریمه و استفاده از مفاد آن می‌شود.
طرحی برای مشارکت مردم در قانون‌گذاری
رضا شیران خراسانی نماینده مردم مشهد در حاشیه جلسه علنی دیروز در نشستی خبری با ‌اشاره به تهیه طرح مشارکت مستقیم شهروندان در امور قوه مقننه،گفت: جمعی از نمایندگان مجلس طرح مذکور را امضاء کرده و این طرح یک فوریتی، تقدیم هیئت‌رئیسه مجلس شده است.
وی درباره طرح مذکور، توضیح داد: در همه جای دنیا شیوه غیرمستقیمی برای مشارکت شهروندان در امر قانونگذاری طراحی شده است که هدف ما از تهیه طرح «مشارکت مستقیم شهروندان در امور قوه مقننه» نیز در این راستا است.
نماینده مردم مشهد در مجلس تصریح کرد: مطابق با این طرح اگر ۵۰۰ هزار نفر از مردم درخواستی درباره تصویب قانونی داشته باشند، هیئت‌رئیسه مجلس موظف است که آن طرح را در اختیار نمایندگان مجلس قرار دهد. همچنین تقاضای تصویب قوانین مورد نظر مردم هم در سامانه‌ای الکترونیکی که باید مجلس آن را ایجاد کند، قابل ثبت است.
وی با بیان اینکه احزاب سیاسی دارای مجوز هم می‌توانند طرح‌های خود را در این سامانه به ثبت رسانند، گفت: در حال حاضر بیشتر تمرکز نمایندگان حل مشکلات حوزه‌های انتخابیه شان است که برای اصلاح این امور باید ساختارها تغییر کند و با این طرح مردم می‌توانند نیازهای اصلی جامعه را در این سامانه ثبت کنند تا نمایندگان به آن موضوعات بیشتر توجه کنند و در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
اجازه به دولت
برای برداشت از صندوق توسعه ملی
در جلسه نوبت عصر دیروز و در ادامه بررسی بندهای درآمدی لایحه بودجه، جدول درآمدها و هزینه‌های صندوق توسعه ملی تعیین شد. براساس بند الحاقی ۲ به تبصره ۴، به دولت اجازه داده می‌شود مبلغ ۲ میلیارد و ۳۷۵ میلیون یورو از منابع ورودی سال ۱۳۹۸ صندوق توسعه ملی را به صورت تسهیلات ارزی با تضمین دولت برداشت کرده و منابع مذکور را با رعایت شرایط زیر به موارد ذیل اختصاص دهد.
۱ ـ طرح‌های آبیاری تحت فشار و نوین تا سقف ۱۵۰ میلیون یورو؛ ۲ ـ طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری تا سقف ۱۵۰ میلیون یورو؛ ۳ ـ مقابله با اثرات مخرب ریزگردها و تاثیر آن بر شبکه‌های برق تا سقف ۱۰۰ میلیون یورو؛ ۴ ـ تقویت بنیه دفاعی در اجرای ماده ۱۰۶ قانون برنامه ششم توسعه تا سقف 1/5 میلیارد یورو؛ ۵ ـ تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاه‌های دانشگاهی وزارت علوم تا سقف ۴۰ میلیون یورو؛ ۶ ـ طرح‌های نوآورانه جهاد دانشگاهی تا سقف ۱۵ میلیون یورو؛ ۷ ـ طرح‌های نوآورانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تا سقف ۷۰ میلیون یورو؛ ۸ ـ سازمان صدا و سیما در اجرای ماده ۹۳ قانون برنامه ششم توسعه برای توسعه کمی و کیفی برنامه‌های تولیدی، پویانمایی، مستند، فیلم و سریال تا سقف ۱۵۰ میلیون یورو؛ ۹ ـ طرح‌های آبرسانی روستایی و توسعه شبکه‌های آن تا سقف ۱۵۰ میلیون یورو؛ ۱۰ ـ پایداری ارتقای کیفی آب شرب شهرهای پرتنش تا سقف ۵۰ میلیون یورو.