kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۵۳۳۵
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۷

وجود 100 کلاس درس کانکسی در خراسان‌جنوبی

درحال حاضر برخی از دانش‌آموزان استان خراسان جنوبی در 100 کانکس مشغول به تحصیل هستند که در این میان نهبندان با 22 کانکس بیشترین تعداد را دارد.
عدالت آموزشی یکی از مهم‌ترین مباحث در بحث آموزشی بوده و از همین رو دولت‌ها در راستای تحقق آن به صورت مداوم طرح‌هایی را برای تصویب به نهادهای مرجع ارائه کرده‌اند.
نگاه به امکانات آموزشی و تحصیلی کودکان و نوجوانان در برخی از روستاها و حاشیه شهرها که حق تحصیل و برخورداری از عدالت آموزشی را مانند هر کودک و نوجوان دیگری در این سرزمین دارند، متفاوت با عدالت محوری بوده است.
به حاجی‌آباد بیرجند می‌روم، منطقه حاشیه‌نشین بیرجند که امروز در برزخ شهر بودن یا روستا بودن به سر می‌برد و برنامه‌ای برای الحاق به شهر و یا خروج این روستاها از این بلاتکلیفی نیست و این عامل موجب نبود خدمات‌رسانی مناسب به مردم این روستا شده است.
اما باید یادآور شد حاجی‌آباد به دلیل گسترش جمعیت در چند سال اخیر دچار مشکلات بسیاری است که بدون توجه و برنامه‌ریزی مسئولان در حال رشد روزافزون است و لذا پیش از تبدیل به بحران اجتماعی و یا امنیتی نیازمند راهکار و چاره‌اندیشی است.
یکی از بانوان در روستای حاجی‌آباد در بیان مشکلاتش، گفت: مدارس حاجی‌آباد بسیار شلوغ است و امکانات ورزشی برای فرزندان کم است.
وی با بیان اینکه در نزدیکی محل زندگی‌مان مدرسه نداریم و فرزندان ما برای تحصیل باید مسافت زیادی طی کنند، گفت: فرزندم در کانکس درس می‌خواند و چرا باید بین دانش‌آموزان در حاجی‌آباد با دانش‌آموزان در بیرجند و دیگر نقاط استان تفاوت باشد.
یکی دیگر از اهالی حاجی‌آباد هم از نبود دبیرستان پایه دوم متوسطه خبر می‌دهد و می‌گوید، باید فرزندانمان برای تحصیل به امیرآباد، یا بیرجند بروند.
وی با بیان اینکه تجهیز و ارائه امکانات به مدارس باید بر اساس عدالت صورت گیرد، افزود: برخی از مدرسه‌های روستایی استان از امکانات آموزشی خوبی برخوردار نیستند.
حاجی‌آباد تنها یکی از 100 نقطه‌ در استان خراسان جنوبی است که دانش‌آموزان در کانکس مشغول به تحصیل هستند.
به سراغ دیگر مدارس کانکسی می‌روم، نهبندانی که بیشترین تعداد کلاس‌های کانکسی در آنجا واقع شده است، دانش‌آموزانی که در سوز سرما و گرمای تابستان و زمستان باید دوران تحصیل را در اتاقک‌های کانکسی سپری کنند.
مریم که 13 سال سن دارد، از تبعیض آموزشی برایم می‌گوید، چرا باید ما دانش‌آموزان از برخی امکانات تحصیلی محروم باشیم، ما هم می‌خواهیم مانند دیگر هم سن وسال‌هایمان در مدرسه تحصیل کنیم.
وی با بیان اینکه کانکس کوچک است و در ایام بعد از عید  بسیار گرم است، افزود: با وجود کانکس از نعمت بخاری گازی هم بی‌بهره‌ایم و با بخاری تابشی باید خود را گرم کنیم.
مدیرکل نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس خراسان‌جنوبی با بیان اینکه آمار دانش‌آموزان سال تحصیلی 97-96، دو هزار جمعیت دانش‌آموزی در حاجی‌آباد بود، افزود: بیشتر این دانش‌آموزان در مقطع ابتدایی هستند اما در دیگر مقاطع تحصیلی به ویژه مقطع متوسطه دوم با توجه به رشته‌های مختلف، آموزش و پرروش باید مکانی را در نظر بگیرد.
محمدرضا بیکی با بیان اینکه یک مدرسه شش کلاسه و یک مدرسه 9 کلاسه در حاجی‌آباد در دست اقدام داریم، افزود: اگر اعتبارات به موقع تخصیص یابد، این مدارس برای مهرماه آینده آماده خواهد بود.
وی تصریح کرد: به دلیل معضل حاشیه‌نشینی مهاجرت جمعیت زیاد است و نمی‌توان گفت کانکس را برای همیشه می‌توانیم حذف کنیم، زیرا در چند سال گذشته در حاجی‌آباد بیرجند تعدادی مدارس کانکسی حذف شد اما باز به دلیل افزایش جمعیت ناچار به وجود کانکس در مدارس شدیم.
بیکی بیان کرد: در بشرویه سه کانکس، بیرجند 10 کانکس، خوسف سه کانکس، درمیان 16 کانکس، دستگردان یک کانکس، زیرکوه هشت کانکس، سرایان شش کانکس، سربیشه 17 کانکس، طبس یک کانکس، فردوس یک کانکس، قاین 12 کانکس‌و نهبندان 22 کانکس وجود دارد.
بنا به گفته مسئولان ذی‌ربط در شرایط کنونی، فضای آموزش در برخی از مدارس استان وضعیت مطلوبی ندارد و هرچند گزارش عملکردشان از تلاشی ویژه برای بهبود شرایط موجود خبر می‌دهد اما توسعه و تجهیز این مدارس نیازمند برداشتن گام‌هایی بزرگ از سوی متولیان و خیران است.