رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز:
20 میلیون لیتر سوخت روزانه از کشور خارج میشود
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: میزان قاچاق سوخت از کشور روزانه 20 میلیون لیتر است.
به گزارش مهر، حبیبالله حقیقی، در نشست مشترک با نمایندگان عضو فراکسیون مناطق مرزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به قاچاق سالانه حداقل 10 میلیون لیتر سوخت فقط از طریق مرز آبی، افزود: با تجمیع میزان قاچاق سوخت از طریق مرزهای کشور به رقم 20 میلیون لیتر در روز میرسیم که با توجه به مابهالتفاوت حدود یک دلاری در دو سوی مرز، کشور سالانه 2/7 میلیارد دلار از قاچاق سوخت متضرر میشود.
حقیقی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به قاچاق گوشی تلفن همراه اشاره کرد و گفت: بر اساس برآوردها سالانه 10 میلیون گوشی تلفن همراه در کشور مورد استفاده قرار میگیرد که از این تعداد یک میلیون و 500 هزار دستگاه به صورت رسمی وارد شده و سالانه حدود 8 میلیون و 500 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به صورت غیر رسمی وارد کشور میشود که برآورد ارزش حداقلی آن معادل 1/8 میلیارد دلار است.
وی معضل قاچاق و نقش تخریبی آن بر مسائل اقتصادی، سلامت و معضلات اجتماعی کشور را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: بروز این معضل موجب وقوع مشکلات فرهنگی و معیشتی در مرزها شده است چرا که فعل قاچاق سبک زندگی را در بسیاری از این مناطق تغییر داده است.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر اینکه برای نجات اقتصاد کشور لازم است توسعه پایدار را به صورت هماهنگ در سراسر کشور داشته باشیم، گفت: مهمترین و اصلیترین راهکار تحقق توسعه پایدار در کشور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و به تبع آن مبارزه با قاچاق است. حقیقی تحقق توسعه اقتصادی با وجود قاچاق را غیر ممکن دانست و افزود: رسیدن به نقطه مطلوب در اقتصاد مقاومتی با وجود قاچاق ممکن نیست در نتیجه پرداختن به حل معضل قاچاق امری ضروری در کشور است.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبارزه همهجانبه با معضل قاچاق را حمایت از تولید داخلی دانست و گفت: تا زمانی که ورود کالای قاچاق با قیمت ارزانتر انجام میشود اجناس مشابه داخلی با عدم استقبال مواجه خواهند شد و در نتیجه تولید در داخل به صرفه نخواهد بود.
وی در واردات کالا سه عامل اسناد مربوطه، عوارض و زمان ترخیص را تعیینکننده دانست و افزود: جزء کشورهایی به شمار میرویم که با بیشترین اسناد، بالاترین عوارض و طولانیترین زمان مربوط به ترخیص کالا مواجه هستیم و بین 185 کشور در رتبه 153 قرار داریم و این روند موجب به صرفه شدن قاچاق شده است.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: فعالان اقتصادی از طریق رسمی با توجه به وجود بروکراسی موجود سالانه تنها در 2 نوبت امکان واردات خواهند داشت در صورتیکه از طرق غیر رسمی و غیر مجاز این امکان در 4نوبت وجود دارد.
حقیقی مبارزه با قاچاق سوخت در منشاء را مورد تاکید قرار داد و گفت: با مدیریت مناسب توزیع و بهینهسازی سهمیهها، جلوگیری از قاچاق سوخت در منشا تحقق خواهد یافت و دیگر شاهد قاچاق 10 میلیون لیتر سوخت از طریق دریا نخواهیم بود.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه افراد دانه درشت در زمینه قاچاق، برخی کولهبران را اجیر کرده و از آنها سوءاستفاده میکنند، گفت: در بسیاری از موارد شاهدیم که قاچاقچیان دانه درشت با برنامهریزی و جمعآوری کالا در آن سوی مرز اقدام به حمل و انبار کالای خود در این سوی مرز توسط کولهبران میکنند که در این صورت دیگر نمیتوان به تصور اینکه کالای وارداتی اندک است، مقابلهای انجام نشود.
حقیقی گفت: برخوردهای انتظامی و امنیتی متوجه لایههای آشکار قاچاق میشود و این در حالی است که لایههای پنهان در حاشیه امنیت قرار داشته و مبادرت به قاچاق برنامهریزی شده میکنند.
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه با پیگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و حمایت وزارت نفت جایگاههای عرضه سوخت در مناطق مرزی فعال خواهند شد، گفت: ستاد به دنبال افزودن مشکلات مرزنشینان به واسطه مبارزه با قاچاق نیست بلکه نوع نگاه ما ایجاد سهولت تجارت و امکان سرمایهگذاری در این مناطق است.