یک مسئول خبر داد
افزایش 30 درصدی تولید زیتون نسبت به سال 96
مجری طرح زیتون گفت: تولید روغن زیتون در کشور امسال بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال ۹۶ افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید رحمتالله پریچهر درباره وضعیت تولید زیتون در کشور، اظهارداشت: امسال با مجموعه اقدامات انجام شده و استقبال باغداران، تولید روغن زیتون به ۷۱۰۰ تن رسید و این در حالی است که در سال ۹۶ حدود ۵۳۰۰ تن روغن زیتون تولید شد.
وی، تولید روغن زیتون را از سیاستها و برنامههای مهم وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین روغن با کیفیت و مورد نیاز کشور مطرح کرد و افزود: امسال در پی افزایش تولید روغن زیتون، واردات این محصول دو هزار تن کاهش داشته است.
مجری طرح زیتون با بیان اینکه ۴۵ درصد دانه زیتون تولیدی کشور به روغن و مابقی به کنسرو تبدیل شده است، تصریح کرد: در راستای سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی، امسال باغداران به سمت افزایش تولید روغن رفتند و میزان تولید زیتون کنسروی کمتر شد.پریچهر با اشاره به اینکه سرانه مصرف روغن زیتون در ایران به حدود ۱۸۰ گرم برای هر نفر رسیده است، خاطرنشان کرد: سرانه مصرف این محصول در کشورهای اروپایی تا ۱۱ کیلوگرم است.وی درباره میزان تولید دانه زیتون در سال جاری گفت: امسال بیش از ۱۰۰ هزار تن تولید میوه زیتون داشتیم که بیش از میزان پیشبینی ۹۰ هزار تنی ما بود. روغن زیتون ایران به دلیل شرایط اقلیمی از کیفیت خوبی برخوردار است و ۶۰ درصد ارقام ما داخلی و بومی مانند رقم زرد و رقم روغنی و ۴۰ درصد ارقام خارجی هستند که در باغات کشت شدهاند.مجری طرح زیتون با اشاره به اینکه ایران در سال ۲۰۱۸ به طور رسمی عضو شورای بینالمللی زیتون شده است، گفت: در راستای توسعه همکاری با این نهاد بینالمللی و انتقال دانش و تجربیات آن، امسال با حضور دو کارشناس اسپانیایی یک کارگاه آموزشی چهار روزه در قزوین برای محققان زیتون، باغداران و مدیران به صورت علمی و عملی برگزار شد.پریچهر از معرفی آزمایشگاه موسسه ملی استاندارد، آزمایشگاه سازمان غذا و دارو و ایستگاه تحقیقات رودبار به شورای بینالمللی زیتون خبر داد و اظهار داشت: آزمایشگاهها در حال گذراندن مراحل اخذ مرجعیت بینالمللی برای انجام آزمایشهای مربوط به کنترل کیفیت روغن زیتون هستند و در ارزیابی حسی روغن زیتون برای تعیین کیفیت، ایستگاه تحقیقات رودبار مراحل اخذ مرجع بینالمللی شدن را طی میکند.