کد خبر: ۱۵۴۸۲۷
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۳
آیت‌الله قائم‌مقامی:

سینما در چهل ساله دوم انقلاب باید وارد فضای جدیدی شود(اخبار ادبی و هنری)

در روز دوم «هشتمین هم‌اندیشی سینما انقلاب» آیت‌الله قائم‌مقامی درباره ارتباط دین و سینما و وضعیت آینده سینمای ایران بعد از چهل سالگی انقلاب سخنرانی کرد.




وی به بحث مقایسه سینمای قبل و بعد از انقلاب با آوردن غزل مشهوری از مولانا ورود کرد و بیان داشت: سینمای قبل از انقلاب سینمای «مرده بُدم»ی بود که با نفس انقلاب به «زنده شدم» تبدیل شد.
قائم‌مقامی در ادامه به رویکرد سینما و به خصوص سینمای دینی در آینده ‌اشاره داشت و گفت: در آینده و در چهل ساله دوم، قرار نیست تجربه‌های گذشته را تکرار کنیم. باید وارد فضای جدیدی بشویم. باید در این فضا، بیشتر از قبل، متوجه واقعه انقلاب باشیم و سینما را در خدمت انقلاب قرار دهیم. در آینده و در چهل ساله دوم، باید موضوعات و سوژه‌های سینمایی، خودشان را به حقایق دینی نزدیک‌تر کنند.
به باور قائم‌مقامی زبان سینما، قوی‌ترین زبان‌هاست و به همین دلیل بیشتر از دیگران می‌تواند حرف حق را بزند. وی گفت: مراد ما از سینمای دینی، سینمایی است که حرف و سخن خداوند را بیان کند. سخن خداوند هم، سخنی درکنار دیگر سخن‌ها نیست. به بیان سینمایی، دین ژانری در کنار دیگر ژانرها نیست. ژانر اصلی است. دین درتمام ژانرها حرف دارد. کافی نیست سخن دینی داشته باشیم، باید شیوه صحیح بیان آن را هم بلد باشیم. یعنی هم توجه به محتوا و هم توجه به فرم.