کد خبر: ۱۵۳۱۲۸
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۹

استفاده از لجن‌های نفتی در تولید سیمان



طرح استفاده از «‌فناوری کاربرد لجن‌های نفتی در فرآیند تولید سیمان‌» با نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در کارخانه سیمان اردستان آغاز شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ظرفیت این طرح را 500 تن در سال اعلام کرد و گفت: این طرح با همکاری دانشگاه پیام نور، شرکت پالایش نفت اصفهان و با نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست در کارخانه سیمان اردستان آغاز شد.
سید رحمان دانیالی افزود: یکی از معضلات صنایع پالایش نفت وجود پسماندهای خطرناک در فرآیند تولید است که در اطراف پالایشگاه‌ها تلنبار شده و سبب آلودگی محیط زیست می‌شود.
وی گفت: وجود فلزات و فضولات خطرناک در پسماندهای نفتی سبب شده است تا کارشناسان در صدد یافتن راهکارهای مختلف برای بازیابی این پسماندها باشند که یکی ازاین راهکارها استفاده از پسماند در فرآیند تولید سیمان است.
وی افزود: در این فناوری محتوای نفتی باقی مانده درپسماندهای نفتی در کوره تولید سیمان مصرف شده که علاوه‌ بر صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌، از آلوده شدن محیط زیست نیز ممانعت می‌کند. حفظ محیط‌زیست و کاهش هزینه‌های تولید از اهداف اساسی اجرای این طرح است.طرح پژوهشی دیگری نیز با همکاری دانشگاه آزاد به ارزش سه میلیارد ریال برای استفاده از گاز کربن مونواکسید دراین واحد تولیدی در دست اجراست.