معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد
استفاده از ابزارهای مالیاتی برای کنترل بازار مسکن
با استفاده از ابزارهای مالیاتی میتوان بازار مسکن را کنترل کرد.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: طی سه سال گذشته 20هزار پروانه ساخت ساختمان صادر شده درحالی که نیاز تهران حدود 10هزار واحد تخمین زده شده است لذا کمبودی در عرضه مسکن نداریم و با استفاده از ابزارهای مالیاتی میتوان بازار مسکن را کنترل کرد.
حامد مظاهریان در گفت وگو با ایسنا، درباره برنامههای وزارت راه و شهرسازی برای کنترل قیمت زمین و مسکن اظهار کرد: مبانی نظری و تجربی اقتصاد مسکن حاکی از آن است که مداخله مستقیم دولت در قیمتگذاری زمین در اکثر موارد، مطلوب نبوده از این رو مجموعه سیاستگذاریها باید بهگونهای باشد که به صورت غیرمستقیم کنترل و تعادلبخشی در بازار حاکم شود.
وی افزود: از سوی دیگر باید توجه داشت که بخش قابل ملاحظهای از تحولات بازار زمین، متأثر از شرایط حاکم بر اقتصاد کلان کشور و عوامل برونبخشی مانند رشد اقتصادی، نقدینگی، تحریم، هدفمندی یارانهها و سایر بازارهای دارایی است بنابراین برقراری ثبات و امنیت اقتصادی در سطح ملی از جمله عوامل مؤثر برای کنترل بازار زمین خواهد بود.
مظاهریان درباره وضعیت بازار مسکن اظهار کرد: آمار پروانههای ساختمانی حاکی از آن است که روند صدور پروانههای ساختمانی از اوایل سال 89 به این سو از وضعیت مناسبی برخوردار بوده بهطوری که متوسط ماهانه پروانهها در تهران طی سه سال گذشته بالغ بر 20هزار واحد بوده است.
وی افزود: باتوجه به اینکه نیاز تهران حدود 10هزار واحد تخمین زده میشود کمبودی در عرضه مسکن دیده نمیشود و خریداران و فروشندگان میتوانند با آرامش معامله کنند.
معاون وزیر راه وشهرسازی تأکید کرد: استفاده از ابزارهای مالیاتی خصوصاً اعمال مالیات بر اراضی بایر و اخذ مالیات از فعالیت های سوداگرانه در بازار زمین و مسکن است که میتواند در کنترل این بازار مؤثر باشد.
مظاهریان با اشاره به دیگر اقدامات مؤثر در این بخش گفت: میتوان به ایجاد سامانه اطلاعاتی در حوزه زمین و مسکن به منظور ثبت معاملات، مالکیتها و بهطور کلی شناسنامهدار کردن املاک به منظور افزایش شفافیت بازار اشاره کرد.