طرح کنگره آمریکا برای تشدید تحریمها علیه نظام بانکی ایران
گروهی از نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا طرحی را به سنا و مجلس نمایندگان بردهاند که هدف آن قطع نظام بانکی ایران از شبکه بینالمللی و فشار به پول ملی ایران است.
نشریه «واشنگتن فریبیکن» به نقل از منابع آگاه از طرح گروهی از سناتورهای آمریکا برای تشدید تحریمها علیه نظام بانکی ایران خبر داده است.
به گزارش فارس، این نشریه به نقل از منابع مطلع نوشته هدف از این طرح که به رهبری «تد کروز» سناتور جمهوریخواه آمریکایی به سنا و مجلس نمایندگان ارائه شده، قطع دسترسی بانکهای ایرانی به سیستم مالی بینالمللی به بهانه حمایت آنها از «تروریسم» است.
این طرح که به رؤیت خبرنگار فریبیکن رسیده، تمام بانکهای ایرانی را حامی تروریسم و عامل پولشویی معرفی میکند و تحریم آنها را خواستار میشود. بنا بر این گزارش، نمایندگان حامی این طرح دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا را به اجرای کند تحریمهای مالی علیه ایران با هدف جلب رضایت کشورهای اروپایی همکار با ایران، متهم کردهاند.
طرح پیشنهادی این نمایندگان، علاوهبر نظام بانکی، نظام مالی و روشهایی مانند استفاده از ارزهای رمزنگاری شده (کریپتو کارنسیها) برای دور زدن تحریمهای آمریکا و ادامه تجارت میان ایران و اروپا را نیز هدف قرار میدهد. مقابله با تلاش ایران برای حفظ ارزش ریال هم یکی دیگر از اهداف این طرح عنوان شده است.
کروز بامداد شنبه (به وقت تهران) با طرح دوباره این ادعا که توافق هستهای منابع مالی لازم برای فعالیتهای منطقهای را در اختیار ایران قرار داد، در مورد طرحی که به سنا برده، در توییتر نوشت: «جبران این خسارت نیازمند اعمال فشار حداکثری به رژیم ایران است. اقدام رئیسجمهور ترامپ در آغاز روند خروج از توافق هستهای، کاملا درست بود. قطع موثر [دسترسی] ایران به نظام مالی جهانی، که کارکرد این طرح است، یک گام بعدی لازم است.»
دولت ترامپ آبان ماه امسال تحریمهای مالی و بانکی رفعشده ذیل توافق هستهای سال ۲۰۱۵ را احیا کرد، اما برای فروش نفت ایران و همچنین ارتباط ایران با سامانه پیامرسان مالی «سوئیفت» معافیتهایی صادر کرد. متحدان ترامپ در کنگره آمریکا صدور این معافیتها را مورد انتقاد قرار داده و معتقدند که او برای راضی کردن اروپاییها، تحریمها را با سرعت کافی اجرا نکرده است.
همزمان با طرح کروز در سنا، در مجلس نمایندگان آمریکا هم «مایک گالاگر» نماینده ایالت ویسکانسین طرح مشابهی را ارائه کرده است که تاکنون با حمایت ۶ نماینده دیگر همراه شده است.