گزارش کیهان از بدعهدیهای اروپا
آلمان تلفنِ بانکهای ایرانی را قطع نکند تضمین مزایای برجام پیشکش!
همزمان با ادعای اروپا مبنی بر گشایش کانال مالی، شرکت مخابرات آلمان در اقدامی گستاخانه خطوط تلفن و اینترنت بانکهای ایرانی مستقر در این کشور را قطع کرد.
سرویس سیاسی-
شرکت مخابرات آلمان در اقدامی گستاخانه خطوط تلفن و اینترنت بانکهای ایرانی مستقر در این کشور را قطع کرد.
دادگاه هامبورگ آلمان در حکمی مقدماتی از شرکت مخابرات آلمان خواست خطوط تلفن و اینترنت بانکهای ایرانی مستقر در این کشور را مجددا راهاندازی کند. شرکت تلهکوم اواسط نوامبر تلفن و اینترنت بانکهای ایرانی را قطع کرده بود.
دادگاه ایالتی شهر هامبورگ آلمان به شکایت بانکهای ایرانی مستقر در این شهر رسیدگی کرد و روز جمعه ۹ آذر (۳۰ نوامبر) در حکمی اولیه به سود آنها رای داد. بنابر حکم دادگاه، شرکت مخابرات آلمان (Telekom) باید خطوط تلفن و اینترنت سه بانک ایرانی مستقر در هامبورگ؛ بانک ملی، بانک سپه و بانک بازرگانی ایران و اروپا را از نو وصل کند.
آمریکا تشکر کرد
شرکت مخابرات آلمان روز ۱۶ نوامبر ۲۰۱۸ خطوط تلفن و اینترنت بانکهای ایرانی مستقر در آلمان را قطع کرده بود. تلهکوم آلمان در نوشتهای کتبی به بانک ملی نوشته بود، این شرکت بر این نظر است که پس از تحریمهای آمریکا، بانکهای ایرانی دیگر قادر نخواهند بود هزینه اشتراک تلفن و اینترنت خود را بپردازند.
پس از انتشار این خبر سفارت آمریکا در آلمان در یک پیام توئیتری با استقبال از تصمیم تلهکوم آلمان در قطع تلفن و اینترنت بانکهای ایرانی در هامبورگ، از اجرای تحریمها علیه ایران تشکر کرد.
یک سخنگوی شرکت مخابرات آلمان از تصمیم دادگاه ایالتی هامبورگ انتقاد کرد. این سخنگو در پاسخ به پرسش روزنامه هندلزبلات درباره حکم دادگاه گفت: ما تصمیم دادگاه علیه شرکت خود را نادرست میدانیم و به همین دلیل، هر چه زودتردرخواست تجدیدنظر داده و از همه راههای قانونی ممکن علیه این حکم اقدام خواهیم کرد. رسانههای آلمان نوشتهاند علت تصمیم تلهکوم برای خودداری از ارائه خدمات به بانکهای ایرانی، حضور شرکت تلفن همراه «تی-موبایل»، وابسته به شرکت مخابرات آلمان، در بازار آمریکاست.
گفتنی است اکثر بانکهای آلمان در هامبورگ از هر گونه تراکنش مالی با شعبههای بانکهای ملی و بانک بازرگانی ایران و اروپا خودداری میکنند در حالی که بانک مرکزی آلمان به دادوستد مالی با بانکهای ایران موظف است و بانکهای ایرانی یادشده از سوی اتحادیه اروپا تحریم نشدهاند. شعبههای بانک ملی، بانک سپه و بانک بازرگانی ایران و اروپا که در هامبورگ تاسیس شده، دارای مجوز آلمانی برای فعالیتهای بانکی هستند. با وجود این، عملا قادر به حواله هیچ پولی نیستند؛ زیرا از سوی دیگر بانکها و نهادهای مالی تحریم شدهاند و ارتباطشان با سوئیفت، شبکه بینالمللی ارتباطات مالی بین بانکی، قطع شده است.
از هواپیمای ظریف تا تحریم مخابراتی!
متاسفانه در سایه انفعال و بیعملی وزارت خارجه، رفتارهای تحقیرآمیز اروپا هر روز ابعاد گستردهتری به خود میگیرد.
برخلاف فضاسازی برخی دولتمردان و رسانههای زنجیرهای، کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان در سالهای اخیر به هیچ عنوان همراه ایران نبوده و دقیقا در راستای سیاست های ضد ایرانی آمریکا عمل میکنند. در بهمن ماه 96، آلمان در اقدامی توهین آمیز و گستاخانه از سوخت رسانی به هواپیمای حامل ظریف خودداری کرد.
آلمان همچنین در تیرماه 97 در اقدامی غیرقانونی و با دلایل واهی، دیپلمات ایرانی را که از مصونیت دیپلماتیک برخوردار بود، بازداشت کرد. مهر ۹۷، رسانههای غربی از استرداد دیپلمات ایرانی بازداشت شده در آلمان به بلژیک خبر دادند.
«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان- مهر 97- گفت: «با آمریکا اهداف مشترکی را درقبال ایران دنبال میکنیم. ما فقط از نظر مسیرهایی که دنبال میکنیم با یکدیگر اختلاف داریم».
اخراج دیپلماتها
و تحریم نمایشگاهی!
اما رفتارهای تحقیرآمیز اروپا به آلمان خلاصه نمیشود.
در شهریورماه سالجاری، تعدادی از اعضای گروهکهای تروریستی به سفارت ایران در فرانسه تعرض کردند. نکته قابل تأمل اینجاست که پلیس فرانسه علیرغم اطلاع قبلی، برای جلوگیری از این تعرض در محل حاضر نشد! فرانسه همچنین در ماههای گذشته در اقدامی گستاخانه یکی از دیپلماتهای ایرانی را از این کشور اخراج کرد.
خودداری از معرفی سفیر، ایجاد محدودیت برای سفر دیپلماتهای ایرانی در پاریس، بخشنامه رسمی وزارت خارجه فرانسه مبنی بر ممنوعیت سفر دیپلماتها و حتی کارگزاران رسمی به ایران و عدم صدور کارت شناسایی(اقامت) برای همسران و دختران دیپلماتهای جدید ایرانی تا مادامی که کشف حجاب! نکنند را نیز باید به فهرست اقدامات ضدایرانی فرانسه در حوزه دیپلماتیک اضافه کرد.
اقدامات خصمانه فرانسه در ماههای اخیر به حوزه دیپلماتیک محدود نمیباشد.
از 29 مهر تا 3 آبان 97 نمایشگاه بینالمللی مواد غذایی پاریس موسوم به SIAL برگزار شد. نکته قابل تأمل اینجاست که فرانسه، پاویون ایران در نمایشگاه مذکور را بست و در ادامه این رفتار خصمانه، حضور بازرگانان و شرکتکنندگان ایرانی برای بازدید از این نمایشگاه را نیز ممنوع اعلام کرد.
10مهرماه سالجاری پلیس فرانسه با 200 کماندو خود به دفتر مرکز اسلامی «الزهرا» حمله کرده و ضمن تخریب و توقیف بخش مهمی از امکانات این دفتر، یازده تن از اعضای این مرکز از جمله یحیی قواسمی (مدیر مرکز اسلامی الزهرا) را بازداشت کرد. همچنین در مهرماه سالجاری فرانسه در اقدامی خصمانه اموال وزارت اطلاعات و دو ایرانی در فرانسه را بلوکه کرد.
میزبانی با چاشنی تحقیر!
در روزهای آخر آبان ماه سال جاری، جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس وارد ایران شد تا با محمدجواد ظریف دیدار کند. اظهارات وزیر خارجه قبل از سفر به ایران و فضاسازی انگلیسیها علیه کشورمان، حواشی زیادی برای این سفر ایجاد کرد. بیبیسی ساعاتی قبل از ورود هانت به ایران گزارش داد: «آقای هانت با دو پیام روشن به ایران میرود، نخست آنکه ایرانی- بریتانیاییهایی دوتابعیتی که در ایران در زندان هستند و به گفته آقای هانت بیگناهند باید آزاد شوند. دوم اینکه ایران از اقداماتی که آقای هانت «بیثباتکننده» میخواند دست بردارد». هانت در گفتوگو با روزنامه گاردین در آستانه سفر به ایران، به صراحت گفت که «سعودی، و نه ایران، شریک بریتانیا در خاورمیانه است».
در برابر این شرارت آشکار انگلیسیها، که انتظار دارند به سبک دوران «استعمار» با یک تماس سفارت «دولت فخیمه»، اوامر ایشان توسط وابستگان انگلوفیل حکومتی، صورت گیرد و فلان «جاسوس» آزاد شود، آنچه از سوی دولت آقای روحانی در چند سال اخیر دیده شده، نه تنها متناسب با اقتدار و استقلال جمهوری اسلامی نیست، که بعضا انفعالی حیرتآور را نشان میدهد که انگلیسیها را در شرارت و زیادهخواهیهای گستاخانه، تحریص و تحریک میکند.
روز 28 آبان در جریان استقبال ظریف از وزیر خارجه انگلیس، وزیر خارجه کشورمان چنان با شور و شوق و عجله و خندهکنان به سمت وزیر انگلیسی رفت که خود هانت غافلگیر شد، انگار نه انگار که همین فرد، قبل از سفر به تهران آن خط و نشانها را برای ایران کشید و از پیوند استراتژیک لندن با دشمن ایران(آل سعود) گفت. لازم به ذکر است که محمد جواد ظریف-مهر 96- گفته بود: آمریکا آنطور که در توافق هستهای مقرر شده، تحریمها را رفع نکرده و ما هنوز نمیتوانیم در انگلیس یک حساب بانکی باز کنیم.
فرار به جلوی هلند
در سایه سکوت و انفعال و وادادگی سفارت ایران در لاهه و وزارت امور خارجه کشورمان، طرف هلندی در کمال آرامش به جای مجرم (به دلیل پناه دادن به یک تروریست جانی) در مقام شاکی نشسته و در 17 خرداد سال جاری دو نفر از دیپلماتهای ما را از این کشور اخراج کرد.
اخراج دیپلماتهای ما از هلند و عدم واکنش وزارت امور خارجه در حالی صورت گرفت که دیپلماتها در همه جای جهان علاوه بر مصونیت دیپلماتیک، بالاترین مقام رسمی در ماموریتها در کشورهای مقصد هستند و هرگونه تعرض به آنان در بدیهیترین و پایینترین شکل بر اساس اصل عمل متقابل (اخراج دیپلماتهای طرف مقابل) صورت میپذیرد.
انفعال دستگاه دیپلماسی
کشورهای اروپایی مذکور به دلیل میزبانی و حمایت همهجانبه از گروهک تروریستی منافقین و گروهکهای ضدایرانی تجزیهطلب و حمایت و تجهیز رژیم بعث صدام علیه ایران در 8 سال جنگ تحمیلی و حمایت و تجهیز گروهک تروریستی داعش، اکنون در جایگاه متهم قرار دارند. اما در سایه انفعال و بیعملی وزارت خارجه، در جایگاه شاکی نشسته و روز به روز بر گستاخی خود علیه کشورمان میافزایند.
لازم به ذکر است که پس از گذشت 7 ماه اتلاف وقت و پشتهماندازی اروپا، خبر رسیده که سازوکار مالی ادعایی که حتی زمان آغاز به کار آن نیز مشخص نشده است، قرار نیست فروش نفت ایران را پوشش دهد.