سقوط 35هزار واحدی شاخص بورس طی دو ماه اخیر
شاخص بورس طی دوماه اخیر بیش از 35هزار واحد سقوط کرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی کیهان،در ادامه روند نزولی دماسنج بازار سهام ،دیروز هم شاخص بورس 3918 واحد ریزش کرد و به کانال 159هزار واحدی افتاد.
این در حالی است که شاخص کل بورس در نهم مهرماه سال جاری بر روی رقم 195هزار و 480واحد ایستاده بود و بر این اساس میزان افت نماگر اصلی بازار سهام تا دیروز بیش از 35هزار واحد بوده است.
برهمین اساس ارزش بازار سرمایه نیز در این مدت تا 40درصد کاهش یافته که این نشانگر خروج نقدینگی از این بازار است.
در همین راستا تعدادی از سهامداران بورسی روز گذشته در تماس با گروه اقتصادی کیهان ضمن ابراز نگرانی از وضعیت نزولی بازار خواستار حمایت دولت از این بازار شدند.
یکی از همین سهامداران با بیان اینکه وضعیت کنونی بورس سبب خروج بیش از پیش سرمایهها از بازار سهام خواهد شد گفت: چرا دولت مردم را در شرایط مثبت بورس به حضور در این بازار دعوت می کند ولی در شرایط منفی توجهی به آن نمیکند؟
وی افزود :بسیاری از سهامداران خرد با دعوت دولت اقدام به حضور در این بازار کردهاند ولی الان با زیان سنگینی مواجه شده اند که جا دارد دولت تدبیری در این رابطه داشته باشد.
حمایت دولت از بازار سهام فقط در حد اظهار نظر است
یک کارشناس بازار سرمایه نیز با بیان دلایل تداوم ریزش بازار گفت: سیاست دولت در قبال حمایت از بازار سهام فقط در حد اظهار نظر است و هیچ راهکاری برای بازار سرمایه ندارد.
نوید خاندوزی در گفتوگو با فارس با اشاره به آخرین وضعیت بنیادی بازار سهام گفت: با وجود ریسکهای مختلف تاثیرگذار بر بازار سهام اما انتظار برای اصلاح بیشتر قیمت سهام در تالار شیشهای وجود ندارد.مدیر سرمایهگذاری بیمه کوثر با ادعای اینکه هم اکنون قیمت سهام در بورس با سودآوری شرکتها حتی به فرض قیمت 8 هزار تومانی برای هر دلار همخوانی دارد، افزود: قیمت سهام در تابلوی معاملات بورس تهران به گونهای است که افت قیمتها در هفتههای اخیر با لحاظ همه ریسکهای موجود از جمله سقوط قیمت نفت خام به زیر 50 دلار در بازارهای جهانی و یا دلار کمتر از 10 هزار تومانی در بازار آزاد ارز رخ داده است.
وی دلیل تداوم افت قیمت سهام را رفتارهای افراطی در برآوردهای تحلیلی بازار عنوان کرد و افزود: برخی فعالان بازار سهام که پیش از این با خوشبینی مطلق اقدام به رفتارهای افراطی در صفنشینی خرید میکردند، هم اکنون با افتادن از آن سوی بام دچار بد بینی شدهاند.به گفته وی، این رفتار ناشی از نبود سیاستهای تبیین شده برای حمایت از بازار سرمایه از جمله در سازمان بورس است که از آن جمله میتوان به حذف پیشبینی سود هر سهم پس از کسر مالیات شرکتها اشاره کرد.به گفته خاندوزی حذف EPS در حالی هم اکنون به زیان بازار تمام شده که میتوانست در شرایط کنونی بازار به مثابه یک گاردریل مانع از افتادن سهام در شیب تند سرازیری سقوط شود.
این کارشناس بازار سرمایه با انتقاد از رفتار دولت در قبال بازار سرمایه گفت: سیاست دولت در قبال حمایت از بازار سهام فقط در حد اظهار نظر است و هیچ راهکاری برای برای بازار سرمایه ندارد.
برخی فعالان بازار سهام که پیش از این با خوش بینی مطلق اقدام به رفتارهای افراطی در صف نشینی خرید میکردند، هم اکنون با افتادن از آن سوی بام دچار بدبینی شدهاند.
خاندوزی اقدام دولت برای بازگذاشتن دست شرکتها در تسعیر ارز و فروش محصولات صادراتی بر مبنای نرخ ارز بازار آزاد را یکی از راهکارهای مؤثر در حمایت از بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: یکی از دلایل درجا زدن قیمت سهام و عدم تحرک خریداران در بازار هم اکنون نا اطمینانی از چشمانداز نرخ فروش ارزی شرکتها در سال 98 است.
این کارشناس بازار سرمایه سه صنعت معدنی ،فولاد و پالایشیها را از جمله کم ریسک ترین صنایع بورسی تا پایان سال جاری عنوان کرد و افزود: تزریق نقدینگی به بازار سرمایه از دیگر راهکارهایی است که میتواند با ایجاد توازن در نوسانهای بازار به گردش پول و شادابی معاملات و همچنین اقبال شرکتها برای افزایش سرمایه بیافزاید.