kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۸۰۱۲
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۱
در نشست «ابعاد بین‌المللی تحریم بسیج از سوی آمریکا» تأکید شد

مدل مردمی فعالیت‌های بسیج قابل تحریم نیست

«ابعاد بین‌المللی تحریم بسیج از سوی آمریکا» با حضور مدیرعامل بنیاد تعاون سازمان بسیج مستضعفین و دو تن از اساتید دانشگاه در حوزه بین‌الملل مورد بررسی قرار گرفت.

سردار حمیدرضا تقی‌زاده، مدیرعامل بنیاد تعاون سازمان بسیج مستضعفین در این نشست که در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار داشت: تحریم‌هایی که بسیج را هدف قرار گرفته است، به صورت مرحله‌ای از سال ٩٤ شروع شده است. بنیاد تعاون سازمان بسیج، بانکی به‌نام مهر اقتصاد دارد که اجتماعی‌ترین بانک کشور است و تقریبا دو سوم شعب این بانک در مناطق محروم هستند و به بسیجیان و طبقه‌های محروم اجتماع خدمات ارائه می‌دهد.
وی خاطرنشان کرد: می‌بینیم که اطلاعات تحریم‌کنندگان قدیمی است و اطلاعات خود را از ٣-٤ سال قبل تاکنون به روز نکرده‌اند و شاید دو سوم آنچه را که تحریم کرده‌اند در سال‌های گذشته توسط بنیاد تعاون بسیج واگذار و خارج شده است. وی گفت: برخی از شرکت‌هایی که تحریم شده‌اند و در اختیار هستند، فعالیت می‌کنند و در شرایط تحریم فعلی هیچ مشکلی ندارند و سودده هستند.
مدیرعامل بنیاد تعاون سازمان بسیج مستضعفین بیان داشت: در بسیج مهندسین کشاورزی، ده‌ها هزار مهندس مشغول خدمت‌رسانی به کشاورزان برای افزایش میزان محصول هستند. بسیج ده‌ها هزار نفری مهندسین در صنعت در حال فعالیت است تا زنجیره‌های تولید را به زنجیره‌های بازرگانی متصل کنند.
سردار تقی‌زاده ابراز داشت: ده و نیم میلیون سپرده‌گذار در بانک مهر اقتصاد و اعتماد آنها پاسخ مردم به تحریم‌ها است.
وی با اشاره به اینکه منفعت مردم را به منفعت بنگاه‌های بسیج گره نزده‌ایم، بلکه منفعت‌های مردم را به هم گره زده‌ایم، تصریح کرد: در مناطق زلزله‌زده گروه‌های جهادی بسیج ١٠٠٠ واحد مسکونی ساخته و ١٠٠٠ واحد را مرمت هم کردند. این مدل مردمی و زنجیره‌ای قابل تحریم نیست.
مدیرعامل بنیاد تعاون سازمان بسیج مستضعفین گفت: نگرانی ما از آمریکا و غرب نیست، بلکه از شیفتگان غرب و نفوذی‌ها است که خود را گم می‌کنند. بعضی‌ها از روی مدل‌هایی که برای کشور ما نیست، کارهایی می‌کنند که در نهایت مانند هفت‌تپه کارگران را دچار التهاب می‌کند.
مسعود اخوان فرد، استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه نیز در نشست تخصصی «ابعاد بین‌المللی تحریم‌ بسیج از سوی آمریکا» تصریح کرد: تحریم‌ نوعی ابزار خصومت‌آمیز است که مقابله با آن نیازمند تدبیر حقوقی، شجاعت و مدیریت جهادی است.
وی با اشاره به تحریم‌ برخی دانشگاه‌های کشور توسط آمریکا، گفت: این‌ نشان می‌دهد آمریکا مخالف دانستن است که در این رابطه هم پیگیری‌هایی در حال انجام است.
استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه با اشاره به روند تحریم ایران در دولت‌های آمریکا، افزود: اوباما علاوه‌بر تمدید قانون «داماتو»، تحریم‌های کشتیرانی، بانکی، مسئولان بسیج و سپاه و ۵۰ دانشمند هسته‌ای و هوافضا را تصویب کرد.
علی آدمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این نشست، بیان داشت: ما پس از انقلاب صادرکننده مفهومی به نام مقاومت به دنیا بوده‌ایم و این از سوی خیلی از ملت‌ها امروز در جریان است و آنها یاد گرفتند که چگونه می‌توانند با مقاومت پیروز شوند.
وی با اشاره به واقعیت رو به افول بودن آمریکا، ادامه داد: برخی‌ها می‌گویند جمهوری اسلامی گفتمان‌سازی انجام می‌دهد تا واقعیتی در بیرون صورت گیرد ولی ما بر اساس واقعیت‌ها صحبت می‌کنیم و می‌توان اثبات کرد که آمریکا رو به افول است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: همانطور که رهبری فرمودند هزینه سازش و تسلیم بیشتر از هزینه مقاومت است، این جمله واقعیت امروز ایران و آمریکایی‌ها را در جهان امروز نشان می‌دهد. گمان نکنیم که آمریکایی‌ها رو به قدرت هستند و دست از مقاومت بکشیم. خود وضع تحریم‌ها نشان از عجز و ناتوانی آمریکا می‌دهد.
آدمی به ضعف در نوآوری و پویایی علمی و فناوری در آمریکا‌ اشاره کرد و اظهار داشت: آمریکایی‌ها امروز در این حوزه هم رقبای خیلی جدی دارند و دیگر در نوآوری و پویایی علمی و فناوری صاحب قدرت نیستند. آمریکایی‌ها حتی در مسائل تکنیکی خود هم ناتوان هستند.
وی گفت: باید به ملت نشان دهیم که آمریکایی‌ها تحت فشارند مبادا آدرس‌های غلطی داده شود که مردم ما دست از مقاومت بکشد ما چند قدم تا پیروزی داریم و راه اصلی را رفتیم و به همین دلیل هم الان دشمن فعال شده و قرآن سر نیزه شده است. الان زمان مذاکره، سازش و تسلیم نیست، الان میوه مقاومت را بچشیم و مبادا کسانی بیایند به مردم آدرس غلط بدهند. عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: به لحاظ فنی امکان تحریم سازمان‌هایی مانند بسیج وجود ندارد.