kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۷۳۴
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۷
خطیب جمعه تهران:

بخشی از ثروت اغنیا متعلق به فقراست

آیت‌الله موحدی کرمانی در نماز جعه تهران با تبیین اهمیت جهاد اقتصادی به مسئله اختلاف شدید درآمد‌ها اشاره کرد و گفت: ثروتمندان به فقرا عنایت ویژه کنند و بدانند قسمتی از ثروت آن‌ها مال فقرا است. فاصله طبقاتی بسیار چیز خطرناکی است و باید این فاصله را کم کرد.


به گزارش  خبرگزاری فارس،‌ آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی خطیب نمازجمعه تهران، با اشاره به دغدغه‌های مردم متدین گفت: کشور اسلامی باید چهره‌اش اسلامی باشد. نمایان شدن بدحجاب‌‌ها در این کشور دهن‌کجی به نظام و اسلامیت نظام است و مسئولان نباید به همچنین چیزی رضایت دهند.
خطیب دیروز نمازجمعه تهران ادامه داد: گناه اگر پنهانی انجام بگیرد و مردم مطلع نشوند هیچکس مسئول نیست و هیچکدام از ما در این زمینه مسئولیتی نداریم و حتی حق تفحص هم نداریم که کسی در خانه چه می‌کند.
آیت‌الله موحدی‌کرمانی ادامه داد: اما اگر گناه آشکار انجام بگیرد دامن همه را خواهد گرفت. در این صورت همه گناه‌کارند و اگر اقدام لازم برای ریشه‌کن کردن گناه انجام نگیرد همه مسئولند و اگر راضی شدند همه شریک‌اند.
وی افزود: از برنامه‌های خوب صدا و سیما هم تشکر می‌کنم اما لازم است این جمله را ذکر کنم که مردم در فیلم‌‌ها تحمل دیدن چهره‌های بدسابقه را ندارند.
آیت‌الله موحدی کرمانی ادامه داد: مسئولان مراقب باشند اصحاب فتنه، نفوذ نکنند. مخصوصاً‌ در این زمینه به وزارت علوم تذکر می‌دهم که متأسفانه این قضیه بخشی از نمایندگان مجلس را نیز ناراحت کرده است.
وی افزود: به آن‌ها که متصدی مجوز دادن به کتب هستند تذکر می‌دهم مبادا در نمایشگاه کتاب کتاب‌هایی که بخش یا قسمتی از آن گمراه کننده است از این نمایشگاه به دست خانواده‌‌ها برسد و خانواده‌‌ها را آلوده کند. کتاب و نشر یعنی پرورش‌دهنده مغز‌ها و اگر کتابی باشد که بخشی از آن مطالب مضر باشد آن کسی که مجوز داده باید بداند مسئول است.
خطیب نمازجمعه تهران در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن تشکر از دولت به دلیل اجرای طرح تحول در نظام سلامت، گفت: با این طرح آنهایی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند بسیار راحت می‌توانند بیماری خود را درمان کنند.
موحدی کرمانی با اشاره به حمله گروهک تروریستی داعش به سامرا گفت: این جانی‌‌ها دست‌بردار نیستند دشمن در هر لحظه در مقام یک ضربه است و باید بیدار و هوشیار بود و مکرهای دشمن را شناخت. الحمدلله با وجود اینکه تعداد آن‌ها زیاد بود، اکثرا کشته و نابود شده اند.
آیت‌الله موحدی کرمانی همچنین به فرارسیدن سالروز پانزدهم خردادماه اشاره کرد و گفت: پانزده خرداد روزی بود که مردم امتحان خود را بخوبی پس دادند و به صورت عملی تبعیت خود را از ولایت فقیه نشان دادند. با وجود اینکه سیل خون به راه افتاد اما مردم نشان دادند که ولایی هستند.
خطیب نمازجمعه تهران در ادامه با تبریک پیروزی بشاراسد در انتخابات ریاست‌جمهوری سوریه گفت: مردم سوریه نشان دادند که در مقابل تمام توطئه‌‌ها و تروریست‌های جنایتکار ایستاده‌اند و به طور حتم با رأی بالای آقای بشار اسد آمریکا مأیوس شده است و فهمیده است که نمی‌تواند با این مکر‌ها در سوریه حضوری داشته باشد.
آیت‌الله موحدی کرمانی با اشاره به سالروز رحلت حضرت امام(ره) گفت: ایشان از فرصت استفاده کرد با اینکه با شاهی ستمگر معاصر شد که همه را به زندان می‌انداخت و طرح کاپیتولاسیون را تصویب کرد، این همه، شرایطی را ایجاد کرد که امام از فرصت استفاده کند و به وعاظ دستور دادند که بر بالای منبر‌ها مردم را بیدار کنند.
 خطیب نمازجمعه تهران ادامه داد:‌ رهبر معظم انقلاب دقیقا تمام شرایط کشور و جهان را در ارتباط با انقلاب ما زیر نظر دارند.
آیت‌الله موحدی‌کرمانی با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان سال فرهنگ و اقتصاد گفت:‌ همه این هشدار‌ها لازم است و باید به آن‌ها توجه کرد.وی با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5 گفت:‌ دلبستگی به غرب نباید وجود داشته باشد باید به خود و درون خود توجه کنیم چراکه ظرفیت فراوانی در کشور است. جوانان پرکار و مغزهای متفکر مورد استفاده قرار بگیرند.
وی افزود: باید عزت اسلامی حفظ شود باید حقوق مردم مراعات شود این دستورات مقام معظم رهبری بود که الحمدلله هیئت مذاکره‌کننده ایرانی مذاکره را ادامه می‌دهد و انشاءالله این اصول را رعایت می‌کنند.خطیب موقت نمازجمعه دیروز تهران با اشاره به اهمیت مبارزه در جبهه اقتصادی گفت: مردم کاملا آمادگی خود را برای حضور در این جبهه نشان دادند. همه باید مواظب باشند که اسراف شکل نگیرد باید جلوی اسراف گرفته شود نیازی به تشریفات جدید نیست.
آیت‌الله موحدی کرمانی ادامه داد: ثروتمندان به فقرا عنایت ویژه کنند و بدانند قسمتی از ثروت آن‌ها مال فقرا است. فاصله طبقاتی بسیار چیز خطرناکی است و باید این فاصله را کم کرد.
وی در ادامه با تأکید بر توجه دولت و مجلس به بحث حقوق مردم و فاصله آن‌ها گفت: این چه فاصله عجیبی است که حقوق برخی‌‌ها بسیار بالاست و حقوق برخی دیگر بسیار پایین در حالیکه هر دوی این‌ها هزینه دارند. باید این فاصله را کم کرد.
خطیب نمازجمعه تهران ادامه داد: باید این گام را مجلس بردارد. باید تصمیم انقلابی بگیرد. نمی‌شود که کل بودجه کشور را دانه درشت‌‌ها ببلعند و بعد ما عزا بگیریم که پولی باقی نمانده است.
آیت‌آلله موحدی کرمانی گفت: برای جبران تورم این مطرح است که حقوق‌‌ها با تورم افزایش یابد. البته دولت قانون دارد و طبق قانون عمل می‌کند اما بحث فاصله حقوق‌‌ها چیزی است که باید مجلس به آن توجه کند و به گونه‌ای برای آن برنامه‌ریزی شود که فاصله‌ای بین حقوق‌‌ها ایجاد نشود.
وی بر ضرورت استفاده از تولیدات داخلی تأکید کرد و افزود: البته من سفارش می‌کنم که حتما کیفیت هم مورد توجه قرار گیرد و تولیدات داخلی کیفیت خوبی داشته باشد.
رحیم پور ازغدی: امام نسبت به حکومت رسیدن اشراف و متمکنان هشدار می‌داد
حسن رحیم‌پور ازغدی در سخنان قبل از خطبه‌های نماز جمعه تهران با بیان اینکه یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی اتکا به استعداد‌های درون ملت و مایوس نشدن از توان داخلی است، گفت: قطعا رابطه ما با دنیا باید رابطه فعال باشد نه رابطه منفعل و با ذلت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: قوانین و نظام اداری باید اصلاح و تولید‌کننده تقویت و حمایت شود. همچنین نظام توزیع باید از دست دلال‌بازی، رباخواری و رانت نجات پیدا کند و یک فضای رقابت سالم عادلانه پیش پای تولید‌کنندگان ایجاد شود و نباید از دلال‌بازی یعنی از روش بازار شیطانی استفاده شود.رحیم‌پور ازغدی اضافه کرد: آن بازاری که با سود عادلانه ریسک می‌پذیرد و تولید خود را به مصرف‌کننده می‌رساند، در حال عبادت و جهاد است و طبق روایات هرچه این نوع تجارت رواج پیدا کند، هم به عقلانیت جامعه اضافه می‌شود و هم به لحاظ معنوی رشد می‌کند.
وی افزود: از سویی دیگر در روایات آمده است بازار معبد شیطان است، چون در آنجا است که با خیانت و ربا حقوق شرعی ملت و فقرا و محرومان از آن‌ها گرفته می‌شود.
رحیم‌پور ازغدی گفت: امام خمینی نسبت به حکومت رسیدن اشراف و متمکنان هشدار می‌دادند و برای آن‌ها دو خصوصیت قائل شدند که یکی این است که این افراد مردم را به حساب نمی‌آورند و از آن‌ها مایوسند و دوم اینکه در برابر قدرتمندان و دشمنان خارجی خاضع‌اند در حالی که باید به مردم ایمان و اعتقاد و در برابر دشمنان اقتدار داشته باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: امام در منشور روحانیت فرمودند من خطاب به طلاب هشدار می‌دهم که مراقب متحجرین و انقلابی‌نما‌ها باشید و نگذارید خیانت آن‌ها فراموش شود و با ساده‌اندیشی به پست‌های کلیدی کشور برگردند.
بعضی تصمیمات اول انقلاب و سپردن کار‌ها به گروهی که عقیده خالص نداشتند اشتباه بود اما آثار تلخ آن به آسانی از بین نمی‌رود چون آن‌ها به چیزی کمتر از عقب‌نشینی و رفتن به سمت آمریکا قانع نیستند.وی اضافه کرد: از این جهت خداوند را شاکریم که امروز مواضع رهبری در مسائل مختلف همان مواضع امام است، در حالی که عده‌ای از افرادی که سابقه خدمت داشته‌اند، دیگر حرف‌های امام را تکرار نمی‌کنند.
وی با اشاره به موانع تحقق اقتصاد مقاومتی از نگاه مقام معظم رهبری گفت: اولین مانع گرایش برخی مسئولان و مردم به دنیا‌طلبی است و طبق گفته ایشان بعضی از ما مسئولان دچار دنیا‌طلبی و مادی‌گرایی شده و وقتی ما این جور شدیم، این میل از مسئولان به مردم سرریز می‌شود.
وی خطر دوم را اسراف‌زدگی و مصرف‌زدگی عنوان کرد و افزود: خطر سوم این است که متاسفانه پیشرفت‌های مادی ما از پیشرفت‌های معنوی ما بیشتر شده است.
وی مانع دیگر را عدم تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی دانست و اضافه کرد: به بعضی از شاخص‌های مهم عدالت نرسیدیم و با خط ایده‌آل آن فاصله داریم.
وی با بیان اینکه فرهنگ غلط اقتصادی در آخر‌الزمان بین مسلمانان رایج می‌شود،گفت: امام زمان برای مسلمان کردن مسلمانان می‌آیند به گفته وی رسول خدا در روایتی ضمن پیش‌بینی آخر‌الزمان فرمودند «زمانی بر امت من خواهد آمد که ظاهر‌شان را مذهبی می‌کنند اما باطن‌هایشان فاسد و در بازار طمع دنیا حاکم است. بی‌اعتمادی به وعده‌های خدا هست، راحت ریا می‌کنند، دروغ گفتن بین مردم عادی و ربا در بازار مسلمین رایج می‌شود، ساختمان‌های مذهبی محکم اما نظام حقوقی و فرهنگ قرآنی در جامعه تعطیل می‌شود و زمانی که قائم ما می‌آید دوباره مردم را از اول به اسلام حقیقی دعوت می‌کند» چون مردم در سبک زندگی کافرند و بازار‌شان مثل کفار است.
وی تصریح کرد: روایات زیادی داریم که بازار تولید و توزیع باید آموزش دینی ببیند چون امروز مصادیق جدیدی از مکاسب محرمه در بازارهای ما رایج است و رسول خدا در روایتی فرمودند، ابتدا آگاهی و آموزش دینی سپس شروع کسب و کار چون اگر بازاریان آموزش نبینند وارد تجارت می‌شوند، در حالی که در ربا فرو می‌روند بدون آنکه احساس گناه کنند و این یعنی همه بازاریان و تولید‌کنندگان باید آموزش ببینند.