کد خبر: ۱۴۶۱۴۳
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۴
برگزاری بازی رفت فینال لیگ قهرمانان امروز در ژاپن

پرسپولیس – کاشیما؛ نبرد اول برای فتح جام /عنوان قهرمانی پس از 26 سال به یک تیم ایرانی می‌رسد؟!

مسیر پرسپولیس برای رسیدن به جام قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا از صبح امروز در ژاپن آغاز می‌شود.



سرویس ورزشی-

بازی رفت فینال لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۸ امروز شنبه ساعت 09:30 در ژاپن بین دو تیم پرسپولیس ایران و کاشیما آنتلرز برگزار می‌شود. تیم‌های پرسپولیس و کاشیما آنتلرز پس از عبور از مسیر سخت و طولانی به عنوان بهترین تیم منطقه غرب و شرق آسیا به دیدار فینال لیگ قهرمانان آسیا راه یافتند.
فینالیست‌های سرخپوش این دوره، وجه‌ اشتراک جالبی دارند. هر دو تیم پرافتخارترین باشگاه در رقابت‌های لیگ داخلی کشور خود محسوب می‌شوند ولی نه تنها تاکنون موفق به قهرمانی در لیگ قهرمانان نشده‌اند بلکه برای نخستین بار است که فینال این مسابقات را تجربه می‌کنند و به هیچ وجه نمی‌خواهند این فرصت تاریخی را از دست دهند.
البته پرسپولیس سابقه بهتری در رقابت‌های آسیایی دارد این تیم فصل گذشته تا دور نیمه‌نهایی صعود کرد و سابقه قهرمانی و نایب قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا را دارد ولی کاشیما آنتلرز علیرغم ۷ بار حضور در لیگ قهرمانان آسیا تا دور قبل، کارنامه‌ای بهتر از حضور در مرحله یک هشتم نهایی نداشته است.
تفاوت در وضعیت تیم‌های ایرانی و ژاپنی
وضعیت دو تیم اما یک تفاوت بارز دارد و اینکه شاید در ژاپن، قهرمانی کاشیما، بیش از همه برای هواداران این تیم مهم باشد ولی برای ژاپنی‌ها امری کاملا عادی است تیم‌های ژاپنی در ۱۱ دوره قبلی در ۳ دوره قهرمان شده‌اند ولی برای فوتبال ایران که پس از ۸ سال در فینال آسیا نماینده دارد شرایط کاملاً متفاوت است و پرسپولیس می‌تواند با قهرمانی در این بازی‌ها به یک حسرت ۲۶ ساله پایان دهد.
 از آخرین باری که یک تیم ایرانی موفق به قهرمانی در یک جام آسیایی شده، ۲۶ سال می‌گذرد. البته طلسم قهرمان نشدن در آسیا تنها منحصر به ایران نیست و از سال ۲۰۱۱ تاکنون همیشه در فینال لیگ قهرمانان، تیم شرق آسیا در برابر نماینده غرب موفق به پیروزی شده است و به نوعی تیم‌های غرب آسیا منتظرند تا پرسپولیس بر سلطه شرق آسیا خاتمه بخشد.
برگزاری مسابقات در 5 شکل متفاوت
مسابقات قهرمانی باشگاه‌های آسیا از بدو تاسیس تاکنون در ۵ فرمت مختلف برگزار شده است که فرمت اول این بازی‌ها که از سال ۱۹۶۷ آغاز شد و ۴ سال با این شکل برگزار شد.
فرمت دوم این مسابقات از سال ۱۹۸۵ آغاز شد و مسابقات در این فرمت ۱۷ سال برگزار شد. دو فرمت اولیه مسابقات با عنوان جام باشگاه‌های آسیا برگزار می‌شد و از سال ۲۰۰۲ این مسابقات با عنوان لیگ قهرمانان آسیا برگزار شد.
لیگ قهرمانان آسیا در ۶ دوره نخست با برگزاری دو بازی در فینال به صورت رفت و برگشت برگزار شد و از سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ به صورت تک بازی در فینال برگزار شد. از سال ۲۰۱۲ بار دیگر این مسابقات به شکل سابق خود بازگشت و به صورت دو بازی در فینال برگزار شد.
در ادوار گذشته مسابقات لیگ قهرمانان آسیا که در هفدهمین دوره آن هستیم، تیم فوتبال سپاهان با ۱۱ بار حضور در این مسابقات رکورددار است و بعد از آن استقلال با ۷ و پرسپولیس با ۵ بار حضور در رده‌های بعدی هستند. تیم‌های ذوب آهن و سپاهان هر کدام یک بار در این مسابقات نایب قهرمان شدند و پرسپولیس سومین تیم ایرانی است که به فینال این مسابقات راه یافته است.
در فرمت ابتدایی این مسابقات تیم استقلال با ۴ بار راهیابی به فینال و ۲ بار رسیدن به قهرمانی، پر افتخار‌ترین تیم ایران و یکی از پر افتخار‌ترین تیم‌های آسیایی است. در بین تیم‌های ایرانی به جز استقلال، تنها پاس تهران موفق به کسب عنوان قهرمانی شده است.
برانکو: می‌خواهیم نتیجه خوبی بگیریم
پیش از بازی امروز، برانکو ایوانکوویچ سرمربی تیم پرسپولیس گفت: می‌توانم از اینکه به فینال رسیده‌ایم ابراز خوشحالی کنم. این یک مسابقه بزرگ برای ما است. امیدوارم هوادارانمان را خوشحال و راضی کنیم. فیلم بازی‌های کاشیما را تماشا کرده‌ایم و به خوبی این تیم را آنالیز کرده‌ایم. با تمام توانمان اینجا هستیم. به عنوان بهترین تیم غرب آسیا به فینال رسیده‌ایم و امیدوارم این روند را در فینال ادامه بدهیم و با نتیجه خوب ژاپن را ترک کنیم.
سرمربی پرسپولیس درباره برنامه این تیم برای ضربات ایستگاهی و کرنر تیم کاشیما، تاکید کرد: طبیعی است که کاشیما را آنالیز کرده‌ایم و بهترین راه را برای مقابله با این تیم انتخاب کرده‌ایم. می‌دانیم این تیم کیفیت خوبی دارد و توانسته به فینال برسد. ممکن است اتفاقات دیگری رخ بدهد ولی بازیکنانم آماده هستند. بهترین تدارکات را داشته‌ایم. فکر می‌کنم بهترین راه و برنامه را برای فینال انتخاب کنیم.
برانکو درباره اینکه پرسپولیس در بازی‌های برگشت در آسیا موفق بوده است، گفت: از این بابت خوشحالیم. در ورزشگاه آزادی از حمایت تماشاگران برخورداریم. آنها تا آخر مسابقه از ما حمایت می‌کنند و این باعث می‌شود تیمم خوب بازی کند. فلسفه من این است که برای تمام مسابقات برای برد به میدان برویم؛ چه میزبان باشیم چه میهمان. بازیکنان فلسفه ما را می‌دانند و می‌خواهند تا حد امکان تلاش کنند نتایج خوبی بگیرند. حضور ما در ورزشگاه آزادی همیشه یک قوت قلبی خواهد بود چون تماشاگرانمان را پشت خودمان احساس می‌کنیم.
در سوی دیگر گو اویوا، سرمربی کاشیما آنتلرز هم گفت: می‌خواهیم عملکردی مثبت از خود ارائه دهیم و بازی سراسر هجومی را مقابل پرسپولیس به نمایش بگذاریم. وی افزود: با هدف پیروزی گام به این بازی می‌گذاریم و می‌خواهیم در کنارش دروازه‌مان را هم بسته نگه داریم. برای رسیدن به این هدف هم به عنوان سرمربی تیم تمام تلاشم را خواهم کرد تا بازی رفت را به سود خود به پایان ببریم.