kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۵۳۲۵
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۸
کارشناس اقتصادی مطرح کرد

ظرفیت بالای صادرات فرش در شرایط جنگ اقتصادی

در شرایطی که دشمنان با فشار آوردن به کشورمان سعی در آسیب زدن به اقتصاد ایران را دارند، توجه به صادرات (خصوصا صادرات فرش) می‌تواند زمینه‌ساز افزایش درآمدهای ارزی و رونق این صنعت شود.

یکی از صنایع مهمی که در عرصه اقتصاد ایران می‌تواند نقش قابل توجهی ایفا کند، صنعت فرش است که به نوعی در دنیا زبانزد می‌باشد، در حال حاضر با توجه به صرفه بالای صادرات در شرایط کنونی، صادرات فرش می‌تواند گزینه خوبی برای ارز‌آوری و کمک به این صنعت به‌شمار آید.
به گفته محمدامین، رئیس‌خوشه‌های فرش دستباف  ۷۰ تا ۸۰ درصد فرش دستباف ایران به بازارهای دنیا صادر می‌شود. البته به‌جای اینکه بر روی بازارهای سنتی صادراتی فرش دستباف تمرکز شود، بر روی بازارهای جدید تمرکز کرده‌ایم که بیشتر در جنوب شرق آسیا و چین متمرکز است. بر همین اساس، اگر چین رو به فرش دستباف ایرانی و خرید آن بیاورد، به‌طورقطع می‌تواند تمام فرش‌های دستباف ایرانی را خریداری کند.حالا که به اذعان مسئولانمان در یک «جنگ اقتصادی تمام‌عیار» قرارگرفته‌ایم، فرصت خوبی است تا با ابزار و اسلحه‌ خودمان هم دفاع کنیم، هم حمله. صادرات فرش یکی از همان سلاح‌های قدرتمند ماست.وقتی از اوضاع اقتصادی کنونی سخن می‌گوییم، دقیقاً منظورمان کاهش ارزش پول ملی و افزایش نرخ ارز خارجی و به‌ویژه دلار است. در همین جهت، محمد کلامی، کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر می‌گوید: همین وضعیت می‌تواند به‌عنوان یک «فرصت» مورد استفاده قرار بگیرد.وی توضیح می‌دهد: کالاهایی مثل فرش که 100 درصد تولید داخلی هستند و هیچ‌یک از مواد اولیه آنها از کشورهای دیگر وارد نمی‌شود، باید در اوضاع کنونی پیش‌آمده بیش از هر چیز به کشورهای خارجی صادر یا به مسافران فروخته شود. برای مثال، شورای جهانی صنایع‌دستی، تبریز را به‌عنوان «شهر جهانی بافت فرش» انتخاب و معرفی کرد. یک انتخاب مغتنم در جریان رویداد جهانی «تبریز۲۰۱۸». رویدادی که در آن تبریز به‌عنوان «پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸میلادی» انتخاب شده است.
فرش‌های ایرانی شاید برای ما خیلی گران باشد، اما برای خارجی‌هایی که با دلار می‌خرند، آن‌طور نیست. اگر بتوانیم از فرصت استفاده کنیم و در یک فضای تبلیغاتی و رسانه‌ای مناسب فرش ایران را به جهانیان بشناسانیم، می‌توانیم به کاروبار و زندگی ده‌ها هزار نفر رونق بدهیم. براساس آمارها، ۲۰ هزار نفر بافنده فرش تنها در تبریز فعالیت می‌کنند و ۲۰۰هزار نفر در سطح استان آذربایجان شرقی.
چین بارها به خاطر کاهش تعمدی ارزش پول ملی خود «یوان» مورد هجمه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا قرار گرفته است. ترامپ مدعی است کاهش تعمدی ارزش یوان فواید ناعادلانه‌ای را در زمینه تجارت برای دولت چین به همراه دارد به‌طوری‌که قیمت‌ کالاها و محصولات تولید چین را برای سرمایه و نیروی کار به شکل مصنوعی پایین نگه می‌دارند که این اقدام به‌نوعی آغاز یک رقابت ناسالم از سوی چین با سایر کشورهاست. حال، که ما در شرایط کنونی با کاهش ارزش پول ملی رو‌به‌رو شدیم، حداقل از ظرفیت این موضوع برای افزایش صادرات می‌توانیم استفاده کنیم.