نشست با کارشناسان «بیسواد و کج فهم»!(خبر ویژه)
دستیار اقتصادی رئیسجمهور، منتقدان اقتصادی دولت را بیسواد، کجفهم، نفرتپراکن و پرچمدار خشونت معرفی کرد.
موضع توهینآمیز مسعود نیلی نسبت به منتقدان اقتصادی - از جمله برخی حامیان روحانی در انتخابات- در حالی است که رئیسجمهور در دانشگاه تهران گفت با اقتصاددانان منتقدی که برای وی نامه نوشتهاند، جلسه گذاشته است. البته او گفت برخی اساتید اقتصاد را که نامه نوشته بودند، فردا دعوت کردم، یک حرفهایی دارم که مستقیم به آنها میگویم».
اما مسعود نیلی که جزو تصمیمگیران و تصمیمسازان اصلی برنامههای اقتصادی دولت به شمار میرود چند روز قبل به منتقدان حمله کرد. به گزارش مشرق، در مطلب مفصلی به انتقادات اقتصاددانان موسوم به نهادگرا پاسخ داد.
این اقتصاددانها که از لحاظ سیاسی، اصلاحطلب محسوب میشوند و در میان آنها نام افرادی چون فرشاد مؤمنی، حسین راغفر و عباس شاکری دیده میشود، علت گرانی شدید ارز و افزایش طاقتفرسای تورم و بروز رانت و فساد هزاران میلیارد تومانی ارزی در سال جاری را نتیجه اجرای سیاستهای موسوم به تعدیل ساختاری خواندهاند که در دو دهه اخیر مسعود نیلی پرچمدار آن بوده است.
با این حال، مسعود نیلی در مطلبی که شنبه منتشر کرد، اقتصاددانهای نهادگرا را بیسواد، کجفهم، نفرتپراکن و پرچمدار خشونت معرفی کرده است.
نیلی تعداد این اقتصاددانها را کمتر از انگشتان یک دست خوانده است. این در حالی است که نامه این اقتصاددانها را تعداد بسیاری امضا کرده بودند. نیلی انتقادات آنها را دچار ضعف شدید استدلالی و فاقد انسجام و ناشی از کجفهمی برخی مفاهیم اقتصادی خوانده است که در مطالب آنها حتی یک ارجاع آکادمیک نیز دیده نمیشود.
مهمترین نکتهای که نیلی در مطلب خود بیان کرده این است که پای خود را از التهابات اقتصادی امسال که نتیجه سوء مدیریت اقتصادی دولت بود، به طور کامل بیرون کشیده و ادعا کرده که او دیگر در نظام تصمیمگیری دولت حضور ندارد و این اتفاقات ربطی به او ندارد.
این ادعای آقای نیلی در حالی است که همگان میدانند او طراح اصلی سیاستهای اقتصادی دولت روحانی بوده و اتفاقاً کارشناسان و منتقدان از سال 1392 به آقای روحانی هشدار میدادند که نتیجه پیروی از تفکرات آقای نیلی و همفکرانشان، قطعاً به تکرار حادثه تورمی دولت دوم سازندگی خواهد انجامید که تورم به 50 درصد هم رسید.
یادآور میشود اجرای نسخه اقتصادی پیشنهادی تیم نیلی از سال 74 به تورم 49/6 درصد منجر شد و اکنون نیز به تورم افسارگسیخته بیش از این رقم منتهی شده است.
شاید به اعتبار همین رویکرد تبخترآمیز است که آقایان فرشاد مؤمنی و حسین راغفر در نشست با رئیسجمهور شرکت نکردند و سعید لیلاز هم که گفته بود چوب خشک بهتر از روحانی میتوانست مدیریت کند، پس از جلسه گفت بهتر است خفهخون بگیریم!