kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۲۰۷
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۸
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

انتقاد از پافشاری دولت بر ابقای چهره‌های خسته

احمد شیرزاد فعال سیاسی اصلاح‌طلب طی یادداشتی اصرار دولت بر ابقای چهره‌های خسته را نشانی از تغییر نکردن سیاست‌های دولت متناسب با مشکلات پیش رو دانست.


سرویس سیاسی-

در بخشی از این یادداشت آمده است: اگر دولت پیش قدم می‌شد و بعد از مشکلات اقتصادی سال جاری جوان‌گرایی و تزریق انرژی نو به کابینه را کلید می‌زد، در تغییر فضا دست برتر را داشت. متاسفانه این اتفاق رخ نداد و به تغییر رئیس‌کل بانک مرکزی بسنده شد.در ادامه این یادداشت آمده است :این مجلس بود که وزیر اقتصاد را استیضاح کرد و برای تغییر چند وزیر دیگر فشار آورد. پافشاری بر ماندن برخی چهره‌های خسته و بی‌علاقه به برنامه‌ریزی و تلاش جدی در جایگاه وزارت نماد تغییر نکردن سیاست‌ها است.شیرزاد ادامه داده است: به هر حال استفاده از نیروهای شایسته و جوان‌تر از وزرای فعلی، بر ذهن جامعه اثرگذار است و فضای فعلی را ‌تغییر می‌دهد.نویسنده در عین حال به تلویح مجلس را به باج خواهی از دولت متهم کرده و نوشته است: تعامل صحیح مجلس با دولت و پرهیز از سهم‌خواهی یا باج‌خواهی نیز شاید سبب شود رئیس‌جمهور موضع موافق‌تری در قبال اهمیت تغییر شکل کابینه بگیرد.شیرزاد دولت و مجلس را در وضعیت کنونی کشور شریک دانسته و نوشته است: باید پذیرفت دولت و مجلس در شرایط موجود کشور سهم دارند و نمی‌توان صرفا از دولت توقع حل مسائل را داشت.درباره یادداشت روزنامه شرق نکاتی است که بایستی به اختصار به آنها پرداخت، نخست آنکه «کیهان» 4 مرداد سال جاری طی گزارشی به این مسئله پرداخته بود که با تغییر چند مدیر مشکلی حل نخواهد شد بلکه باید سیاست‌های دولت تغییر یابد، در آن گزارش تاکید شده بود: «آنچه که در میانه اعلام استعفا و یا برکناری برخی مقامات دولتی از جمله روسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه به آن پرداخته نمی‌شود آن است که مسئله اصلی سیف و یا نوبخت نیستند که با کناره‌گیری یا برکناری آنان مشکلات حل شود، رویکرد اقتصادی دولت باید عوض شود و طبیعی است که افراد تنها مهره‌هایی هستند که این رویکرد اقتصادی را اجرایی می‌سازند.»
در ادامه این گزارش آمده بود: « مشکل اقتصادی کشور افراد نیستند که با رفتن ولی‌الله سیف و آمدن عبدالناصر همتی و یا استعفای نوبخت این مشکلات برطرف شوند بلکه رویکرد اقتصادی دولت ابتدا بایستی تغییر کند و تعیین‌کننده رویکرد اقتصادی نیز افرادی چون سیف و نوبخت نیستند که در صورت تغییر، رویکرد نیز تغییر یافته و مشکلات بهبود یابند.»
نکته دیگر اینکه شیرزاد به درستی معتقد است و می‌نویسد که دولت و مجلس هر دو در شرایط کنونی اقتصادی کشور سهیم هستند ولی بلافاصله مجلس را به باج خواهی متهم می‌سازد، اگر مجلس نتواند از اختیارات خود از جمله استیضاح وزرا و سؤال از آنان را عملی کند چگونه خواهد توانست در تغییر وضعیت کنونی اقتصادی کشور نقش ایفا کند؟! ظاهرا نویسنده در بیان نظر خود دچار تناقض‌گویی شده است، او از سویی می‌گوید که دولت بایستی با کنار گذاشتن افراد خسته تغییر سیاست‌ها را پی بگیرد و اگر چنین نکرد باید مجلس ورود کند و از سوی دیگر نمایندگان را از آنچه که نتیجه آن تغییر افراد است با عنوان اجتناب از باج خواهی برحذر می‌دارد! و نکته سوم اینکه مجلس در دو سال گذشته بیشترین همراهی را با دولت داشته است تا جایی که رئیس‌مجلس در جریان بررسی CFT به صراحت گفت، دولت راضی، مجلس راضی، نمایندگان رای دهند و این گونه همراهی بهارستان با خواست دولت را علنی ساخت، در موارد متعدد دیگر از جمله بزک کردن برجام و پرس و جو نکردن در اطراف آن نیز این همراهی آشکارتر شده است، آیا با این نحوه نگاه کردن به مشکلات کشور یعنی ساکت خواندن و بودن مجلس می‌توان به سمت حل مشکلات حرکت کرد؟!
FATF شفاف‌سازی می‌کند، اما برای دشمن!
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت:« در بعد داخلی بایستی به این نکته توجه کرد که حرکت‌های شفاف‌سازی به‌خصوص در حوزه‌های مالی از جمله مطالبات جدی مردم است. بنابراین، FATF دارای مزایای چند بعدی و زمینه‌ساز شفاف‌سازی در ایران خواهد بود. به گونه‌ای که در بعد خارجی بیانگر حسن نیت جمهوری اسلامی ایران بوده و اراده برای مبارزه با وجوه مختلف تروریسم و پولشویی نشان می‌دهد و در حوزه داخلی نوعی کسب مشروعیت براساس نظارت هرچه بیشتر بر منابع مالی، شیوه تخصیص براساس عدالت توزیعی ثروت برای رفاه مردم ایران را به همراه دارد.»
حامیان FATF مدعی هستند که با پیوستن به این سازمان بین دولتی، شفاف‌سازی در کشور اجرا شده و از فساد جلوگیری می‌شود.متاسفانه طیف حامی FATF برای بهبود اوضاع کشور به دست بیگانگان چشم دوخته و نهادها و سازمان‌های ساخته دست آنها را یگانه منجی رهایی از وضع موجود می‌داند. این در حالی است که ما اکنون در حال جنگ اقتصادی تمام عیار با دشمن هستیم.FATF شفاف‌سازی می‌کند، اما برای دشمن. منتقدان FATF تاکنون بارها با استناد به دلایل کارشناسی تاکید کرده بودند که یکی از مضرات پیوستن به این سازمان مافیایی، داخلی‌سازی تحریم‌های ضدایرانی و به عبارتی اجرای «خودتحریمی» است.متاسفانه پس از توافق وزارت اقتصاد و وزارت خارجه دولت یازدهم با FATF در سال 95، این خودتحریمی توسط برخی از بانک‌ها در داخل کشور اجرایی شد.بر همین اساس بانک‌های ایرانی متعهد شدند که افراد حقیقی یا حقوقی که ظالمانه مورد تحریم غرب قرار گرفته بودند را در ساز و کار مالی داخلی هم مورد تحریم قرار دهند.
در حال حاضر، حدود 285 شخص، موسسه و شرکت ایرانی در لیست تحریم‌ها قرار دارند و دولت ایران با پیوستن به FATF، متعهد به اعمال تحریم‌ها علیه آنها در داخل کشور شده است! برخی از مهم‌ترین این موسسات عبارتند از: صدا و سیما، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص)، وزارت اطلاعات، سازمان صنایع دفاعی، دانشگاه مالک‌اشتر، گروه صنایع صنام، صنایع شهید صیاد شیرازی، صنایع شهید باقری، باتری‌سازی نیرو، صنایع پارچین و هواپیمایی مرکز تحقیقات و فناوری دفاعی و... این فهرست - که در‌برگیرنده جمعی از بهترین متخصصین و مدیران کشور نیز هست- به لطف FATF مشمول تحریم‌های داخلی شده و خواهند شد! لازم به ذکر است که نمایندگان حامی FATF که مدعی اجرای شفافیت هستند، با رای شفاف و علنی در مورد لوایح مرتبط با FATF مخالفت کردند.
از FATF انتظار معجزه نداشته باشید
روزنامه اصلاح‌طلب همدلی در سرمقاله دیروز خود با عنوان « FATF نان به قد انسان نیست» نوشت: « باید واضح و شفاف با طرفين سخن گفت: اول اینکه پیوستن به این معاهده به معنای معجزه و حل مشکلات نیست، بلکه به معنای جلوگیری از بدتر شدن شرایط است... حالا دوستان مخالف جوری وانمود می‌کنند که انگار همه چیز مرتب بوده و ظريف و روحانی آمده‌اند تا آن را خراب کنند و ابدا به روی خود نمی‌آورند که علی‌رغم تمام گزافگی‌ها یک فشار به نفت صادراتی ایران عمق آسیب پذیری اقتصادی را نمایان کرد و می‌تواند شرایط سخت‌‌ترهم بشود، پس بگذارید کف صیانت از معیشت و منافع کشور صورت بگیرد.»
در ادامه این گزارش آمده است:« امروز هم باید گفت با تصویب اف‌ای تی اف بنا نیست نان شور و خاشخاشی قد انسان رایگان تحویل بدهند، تنها به سختی و مرارت رای گشوده شده تا گره از این کورتر نشود تا شاید به لطایف‌الحیلی از شر مرد دیوانه کاخ سفید و دوستان نابابش راحت شویم».
گفتنی است بزک کنندگان FATF یا همان بزک کنندگان دیروز برجام که برای تصویب لوایح چهارگانه در مجلس ادعاهای مختلفی همچنون کاهش قیمت دلار، تسهیل روابط بانکی و بالتبع آن تسهیل روابط تجاری ایران و رفع تحریم‌ها را مطرح کرده‌ بودند، حالا که این لایحه استعماری در مجلس به تصویب رسیده و هنوز جوهر امضایشان پای لایحه CFT خشک نشده، به تقلیل انتظارات مردم از پیوستن به FATF اقدام کرده‌اند.
برخی دولتمردان و اصلاح‌طلبان در موضوع برجام نیز تمامی امور کشور را به توافق گره زده و مدعی شدند که امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است و همه مشکلات کشور با برجام حل می‌شود.اما پس از آنکه تشت رسوایی برجام از بام افتاد، به جای عذرخواهی و تغییر رویکرد، به انکار وعده‌ها روی آورده و مدعی شدند که از برجام انتظار معجزه نداشته باشید!
برجامی که گفتند تضمینش امضای وزیر خارجه آمریکاست به این سرنوشت دچار شد و جز خسارت، هیچ ماحصلی برای ما نداشت؛ با این حساب از همین حالا پیداست که FATF که از همین ابتدا تضمینی برایش نمی‌دهند به کجا خواهد رسید و چه خسارتی را بر ملت ایران تحمیل خواهد کرد.
متاسفانه دولت و طیف اصلاح‌طلب هیچ ارزشی برای ظرفیت‌های عظیم داخلی قائل نیست و همچنان برای پیشرفت کشور چشم به خارج از مرزها دارد.
شریکی که به دنبال دبه کردن است!
محمد علی ابطحی طی یادداشتی در روزنامه اعتماد تصریح کرده است: ديدار رييس‌جمهور با چند تن از افراد احزاب اصلاح‌طلب، به دليل فاصله تعجب برانگيز روحاني با اصلاح‌طلبان در بعد از انتخابات وتوجه نكردن وناديده گرفتن هشدارها و درخواست‌هاي اصلاح‌طلبان تبديل به يك خبر مهم شد.
ابطحی افزوده است: در عمل حوزه رياست‌جمهوري و دولت با انتخاب‌هاي بد و بي‌عملي‌هاي فراوان منفعل شده بودند يا رفتار هواداران رقباي روحاني كه يك سر حمايت اصلاحات از روحاني را در پس اين عدم موفقيت‌ها بر سر راي‌دهندگان مي‌كوبيدند، باعث شد تا نمايندگان احزاب اصلاح‌طلب كه در اين ديدار شركت كرده بودند، براي رفع شبهه از خود و حزب متبوع‌شان مجبور شوند روايات گوناگوني را ذكر كنند شايد بتوانند براي مردم پاسخي پيدا كنند و به مخاطبان بقبولانند ما نظرات شما را منتقل كرديم. به همين دليل يكي از ديگري آوانگارد‌تر مصاحبه كردند. مدعیان اصلاحات شریک دولت در مشکلات اقتصادی کنونی هستند، مجید انصاری دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز در گزارش خود از جلسه اخیر اصلاح‌طلب‌ها با رئیس‌جمهور گفته است: رئیس‌جمهوری اصلاح‌طلبان را نه متحد دولت بلکه شریک دولت تلقی و تاکید کرد دولت برای رفع موانع آمادگی همکاری با همه گروه‌ها چه اصلاح‌طلب چه اصولگرا و همه آحاد مردم و روشنفکران را دارد.
با این وجود برخی از مدعیان اصلاحات تلاش دارند سفره خود را جدا کرده و به اصطلاح دبه کنند و همان گونه که ابطحی می‌نویسد برای اینکه نشان دهند این مشکلات مرتبط با آنها نیست یکی از دیگری تند‌تر موضع بگیرد و مصاحبه کند!