kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۱۹۵
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۲
فائو:

سالیانه 1/3 میلیارد تن غذا در جهان نابود می‌شود

در حالی که یک میلیارد نفر در جهان شب‌ها گرسنه می‌خوابند سالانه 1/3 میلیارد تن غذا از بین می‌رود در ایران هم حدود 40 میلیون تن مواد غذایی نابود می‌شود که این رقم می‌تواند امنیت غذایی کشور را تضمین کند.



به گزارش خبرگزاری فارس، سازمان خواربار جهانی، فائو، در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده سالانه 1/3 میلیارد تن مواد غذایی در جهان از مزرعه تا بازار از بین می‌رود، مفهوم آن این است که این غذا هیچ وقت به دست مصرف‌کنندگانش نمی‌رسد.
در ایران هم سالانه بین 30 تا 40 درصد محصولات غذایی از بین می‌رود که اگر بتوانیم از فساد و خرابی آنها جلوگیری کنیم کشور در تولید محصولات غذایی خودکفا خواهد شد. سالانه 100 میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شود که 30 تا 40 میلیون تن آنها در فرایند تولید تا بازار از بین می‌رود.
براساس آمار سازمان ملل متحد سالانه نزدیک یک میلیارد نفر درجهان شب‌ها گرسنه سر بر بالین می‌گذارند در حالی که بخش زیادی از غذای تولیدی در جهان قبل از اینکه به مصرف برسد از بین می‌رود، حجم این مقدار مواد غذایی که به دلایل مختلف سالانه به دست مصرف‌کنندگان نمی‌رسد به انداز‌ه‌ای است که می‌تواند گرسنگان جهان را سیر کند و سیمای گرسنگی از چهره این جهان خاکی زدوده شود.
اگرچه دلایل فنی برای از بین رفتن غذای تولیدی در جهان وجود دارد اما سهم عمده‌ای از این تلف شدن مواد غذایی در جهان سیاست‌های سلطه‌گرانه کشورهای بزرگ است که همه چیز را برای خودشان می‌خواهند.
«دامپینگ» یکی از این برنامه‌های سلطه‌گرانه برخی کشورها است و به عنوان یک سیاست منفی و سلطه‌گرانه سالهاست در این کشورها استفاده می‌شود و از آن به عنوان ابزاری برای از پا درآوردن اقتصاد کشورهای دیگر استفاده می‌کنند.
بخش زیادی از اتلاف مواد غذایی در جهان به خاطر مسائل دامپینگ است که کشورهای بزرگ برای انحصاری کردن بازار دست به این کار می‌زنند. نمونه‌هایی بوده که آمریکا برای اینکه قیمت گندم جهانی را به عنوان صادرکننده بزرگ این محصول بالا نگه دارد حجم زیادی از این محصول را به دریا می‌ریزد.
دامپینگ مخرب یا غارتگر عبارت است از فروش موقتی کالا در خارج به قیمت کمتر از قیمت داخل یا حتی با ضرر و فروش آن به قیمت کمتر از هزینه‌های تولید برای بیرون راندن رقبای دیگر یا از بین بردن صنعت داخلی یک کشور. سپس بعد از بی‌رقیب شدن در بازار کالای مذکور قیمت‌ها جهت کسب سود حاصل از قدرت انحصاری بالا می‌رود.
مسائل فنی مختلفی از جمله نبودن بسته‌بندی مناسب، عدم استفاده از واریته مناسب و سامانه حمل و نقل و انبارداری معیوب در خرابی مواد غذایی اثرگذار هستند.
در این میان راهکار‌هایی مانند استفاده از تکنولوژی هسته‌ای، تغییر رفتارهای غذایی و اصلاح ژنتیک گیاهی و دام برای مقابله با تغییرات آب و هوایی برای جلوگیری از فساد مواد غذایی وجود دارد.
فائو همچنین اعلام می‌کند که در حال حاضر 151 میلیون کودک زیر 5 سال در جهان به دلیل تغذیه‌ای نامناسب کوتاه‌تر از معمول هستند که 59 درصد اینها در آسیا هستند.