kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۱۷
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۱
در راس یک هیئت عالیرتبه سیاسی و اقتصادی

امیرکویت امروز به ایران سفر می‌کند

شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح امیر کویت امروز در راس یک هیئت عالیرتبه سیاسی و اقتصادی به دعوت رئیس جمهور کشورمان به ایران سفر می‌کند.
محمد علی بک رئیس اداره خلیج فارس وزارت امور خارجه ضمن تأکید بر اینکه با سفر امیر کویت به تهران فصل جدیدی در روابط ایران و کویت آغاز خواهد شد، گفت:  امیر کویت در سفر دو روزه خود به تهران با مقام معظم رهبری  و رئیس جمهور دیدار خواهد کرد و در این سفر هیئتی عالی‌رتبه از وزرای اقتصاد، تجارت، خارجه و نفت امیر کویت را همراهی می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: توسعه همکاری‌های دوجانبه و پیگیری توافقات و موافقت‌نامه‌های بین دو کشور در طول چند سال گذشته و رایزنی پیرامون تحولات منطقه و به ویژه خاورمیانه از دستور کار دو رئیس کشور است.
وی ادامه داد: در ادامه سفر شاهد امضای 5 توافق‌نامه و یادداشت تفاهم و مبادله اسناد امنیتی بین دو کشور خواهیم بود. حمل و نقل و گردشگری، همکاری ورزشی، محیط زیست، گمرک و مبادله اسناد امنیتی اسنادی هستند که در دستور کار رؤسای دو کشور قرار دارد.
علی بک با تأکید بر اینکه با این سفر فصل جدیدی در روابط ایران و کویت آغاز خواهد شد، اظهار داشت: در این سفر یک هیئت عالیرتبه از وزرای اقتصاد، تجارت، خارجه و نفت امیر کویت را همراهی می‌کنند.
 علیرضا عنایتی سفیر ایران در کویت نیز  در آستانه سفر شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت به تهران، در گفت وگو با ایسنا  با بیان این که امروز نگاه همه ناظران سیاسی به سوی تهران معطوف شده تا نتایج دیدار مهم شیخ صباح الاحمد از تهران و بازتاب آن در روابط ایران و اعراب را ببینند، خاطرنشان کرد: این دیدار در یک مقطع زمانی حساس و بغرنجی صورت می‌گیرد که منطقه آبستن حوادث پیاپی است. از یک سو رژیم صهیونیستی همچنان به خیره‌سری و جنایات خود علیه مردم بی‌دفاع فلسطین ادامه می‌دهد و از سوی دیگر شاهد تنش و اوضاع ناپایدار در سوریه، عراق و افغانaوزنامه الحیات نیز تاکید کردند: «شیخ صباح الاحمد الصباح» در جریان سفر خود به ایران پیرامون حقوق فلات قاره در آب‌های خلیج فارس با مقامات این کشور رایزنی کرده و آن را در صدر برنامه کاری خود در سفر رسمی به ایران قرار داده است.
این منابع همچنین افزودند: یکی دیگر از محورهای گفتگوی امیر کویت با مقامات ایرانی تقویت روابط دوجانبه و بررسی راه‌های نزدیک کردن دیدگاه بین تهران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است.  
نگاهی به پیشینه روابط
ایران و کویت
پس از اعلام استقلال كويت، ايران از جمله اولين كشورهايي بود كه آن را به رسميت شناخت.  با  تاسيس سفارت ايران در كويت در تاريخ 22 دي ماه 1340، مناسبات سياسي بين دو كشور رسما آغاز شد.
روابط ايران و كويت در طول سال‌هاي بعد از انقلاب اسلامي برخوردار از فراز و نشيب زيادي بوده است.
 پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، دولت كويت با اعزام شيخ صباح الاحمد الصباح وزير خارجه وقت اين كشور به تهران جهت ديدار با حضرت امام خميني (قدس سره)، ضمن استقبال از سقوط رژيم شاه، تشكيل دولت جديد در ايران را تبريك گفته و به رسميت شناخت.
  اما با شروع جنگ تحميلي عراق عليه جمهوري اسلامي ايران در شهريور ماه 1359، دولت كويت در راستاي حمايت سياسي از رژيم عراق، سفير خود از تهران را فرا خواند، دولت ايران نيز با اتمام دوره ماموريت اولين سفير جمهوري اسلامي ايران در كويت در سال 1362، روابط ديپلماتيك خود با اين كشور را به سطح كاردار تنزل داد.
  پس از اشغال كويت توسط عراق در تاريخ 2 اوت 1990، جمهوري اسلامي ايران با اتخاذ يك موضع دوستانه و خيرخواهانه در همان ساعات اوليه و پيش از كشورهاي عربي و اسلامي منطقه، اين اقدام را محكوم كرد و در طول دوره اشغال اين كشور نيز ميزبان ده‌ها هزار كويتي كه در نتيجه تجاوز ارتش صدام، كشورشان را ترك كرده بودند، گرديد.
در پايان اشغال در سال 1991 نيز متخصصان ايراني بنا به درخواست دولت كويت، نقش موثري در خاموش كردن چاه‌هاي مشتعل نفت اين كشور ايفا كردند. موضع‌گيري اصولي و دوستانه جمهوري اسلامي ايران در دوران اشغال كويت، زمينه‌هاي گسترش مناسبات دو كشور را فراهم ساخت و در پي معرفي سفراي جديد دو كشور، سطح روابط سياسي فيمابين ارتقا يافت.
علي‌رغم فراز و نشيب‌هاي روابط دو كشور در طول سال‌هاي گذشته، در مجموع مناسبات و همكاري‌هاي دوجانبه در ابعاد گوناگون، از روند مطلوبي برخوردار بوده و هيئت‌هاي متعددي در سطوح مختلف ميان دو كشور مبادله شده و اسناد متعددي _ حدود 61 سند _ نيز در زمينه‌هاي مختلف همكاري بين دو كشور به امضا رسيده است. ضمن اينكه بيش از يكصد سفر از سوي مقامات دو كشور به تهران و كويت انجام شده است.
دو كشور در چارچوب سازمان‌ها،‌ محافل و مجامع منطقه‌اي و بين‌المللي همچون سازمان‌ملل متحد، عدم تعهد و كنفرانس اسلامي نيز تشريك مساعي و همكاري خوبي با يكديگر داشته و معمولا از مواضع و پيشنهادات طرف مقابل حمايت مي‌نمايند.