اشتغالزایی حمایتی برای مردم زلزلهزده کرمانشاه
رئیس هیئت مدیره بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، از اشتغال زلزلهزدگان کرمانشاه که ابزار کار و کسب درآمدشان در زلزله از بین رفته بود یا سرپرست خانوادهشان از کار افتاده یا فوت شدهاند خبر داد.
محمود عسکری آزاد با بیان این مطلب تصریح کرد: بعد از زلزله آبان ماه سال گذشته در کرمانشاه، بنیاد برکت دو طرح «آسمان» (آییننامه سرمایهگذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی) و «آفتاب» (آییننامه فقرزدایی و توانافزایی برکت)در مناطق زلزله زده کرمانشاه به اجرا گذاشته شد.
وی در خصوص این طرحهای اشتغالزایی زودبازده توضیح داد: در طرح «آسمان» خانوادههای روستایی زلزلهزده شناسایی و سازماندهی شده، آموزش میبینند و تسهیلات در اختیار آنها قرار میگیرد. این طرح در واقع با توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی روستاییان، مشاغل خانگی در روستاها و مناطق محروم را توسعه میدهد. در طرح آفتاب هم، از روستاییانی که مشاغل خانگی ایجاد کرده یا توسعه دادهاند، در حوزه بستهبندی، بازاریابی، برندسازی و ... حمایت میشود.
وی افزود: این طرحها برای پوشش آسیبهای شغلی به مردم زلزلهزده غرب کشور در دستور کار قرار گرفت و خانوادههایی که سرپرستشان در زلزله از کار افتادهشده، خانوادههایی که سرپرستشان را از دست داده بودند و کسانی که ابزار و لوازم کارشان را از دست داده بودند، تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.
عسکری گفت: با همکاری کمیته امداد و بهزیستی توانستیم 301 خانواده را در شهرها و روستاهای مختلف استان کرمانشاه شناسایی کنیم و در اولویت اشتغالزایی حمایتی قرار دهیم. از تعداد 301 خانواده شناسایی شده، در 126 خانواده، سرپرست خانواده، مرد و در 175 خانواده، سرپرست خانواده، زن بود.
رئیس هیئت مدیره بنیاد برکت گفت: بعد از شناسایی این افراد، مشاغلی از جمله پرورش دام سبک یا سنگین به روستائیان متقاضی ارائه میشود.
وی افزود: برای تأمین مالی این طرح، 45 میلیارد ریال کمک بلاعوض اختصاص داده شد. 30 میلیارد ریال از این مبلغ را بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و 15 میلیارد ریال را هم کمیته امداد تأمین کرد. علاوه بر کمک بلاعوض، مبلغ 26 میلیارد ریال هم وام قرضالحسنه برای ایجاد و توسعه مشاغل روستایی مورد نظر، اختصاص یافت. به این ترتیب به ازای هر شغل، 235 میلیون ریال (در قالب کمک بلاعوض و تسهیلات قرضالحسنه) تأمین و بخشی از اعتبار اختصاص دادهشده نیز صرف آموزش افراد متقاضی شغل شد.
وی افزود: برنامه زمانبندی ما این است که تا بهمن ماه سال جاری، مشاغل این 301 خانواده بهطور کامل ایجاد شده و به درآمدزایی متعارف رسیده باشد.