معاون وزیر کشور اعلام کرد
تلاش مسئولان برای بازگشایی مرز خسروی
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، گفت که مسئولان همه تلاش خود را بهکار گرفتهاند تا مرز خسروی برای تردد زائران بازگشایی شود.
مهدی جمالینژاد در حاشیه بازدید از مرز خسروی و پایانه بینالمللی این مرز رسمی افزود: مرزهای کرمانشاه، ایلام و خوزستان برای تردد زائران آماده خدمت بوده و تلاش میشود تا مرز خسروی نیز بازگشایی شود.
وی بیان کرد: تلاشهای زیادی برای آمادهسازی زیرساختهای مرز خسروی صورت گرفت و با برگزاری جلسات مستمر امید است با حل شدن مشکلات آن سوی مرز، شاهد عبور و تردد زوار از این مرز رسمی باشیم.
وی افزود: تمام برنامههای زیرساختی مربوط به تردد زائران از مرزهای کشور در سال 98 به اتمام میرسد و طرح جامعی برای خدمترسانی به زوار در دست اقدام است که به مرور عملیاتی میشود.
معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزیر کشور همچنین از ادامه تلاش و رایزنی برای گشایش مرز چیلات دهلران در جنوب نوار مرزی استان ایلام با عراق برای تردد زائران اربعین خبر داد.
جمالینژاد در جریان بازدید از زیرساختهای نقطه مرزی چیلات شهرستان دهلران اظهار داشت: با توجه به مهیا شدن زیرساختهای ضروری برای راهاندازی خروجی مرزی چیلات در 30 کیلومتری شهر دهلران رایزنی برای موافقت طرف عراقی برای گشایش این مرز بیشتر میشود.
رئیس کمیته زیرساخت ستاد اربعین در وزارت کشور افزود: با 360 میلیارد ریال هزینه اقدامهای مهمی در حوزه تامین راه، آب و برق و فیبرنوری مرز چیلات و مهیا شدن این مرز برای تردد زائران انجام شده است.
وی گفت: بهسازی 10 کیلومتر از مسیر جاده دسترسی به چیلات باقی مانده که هماکنون بهسازی آسفالت آن جریان دارد.
وی به موافقت دولت ایران و عراق درخصوص بازارچه مرزی چیلات هم اشاره کرد و افزود: تلاش میشود درخصوص مرز چیلات نیز مسایل و موضوعات را به وزارت خارجه منتقل و از این طریق پیگیریها دنبال شود.
10 پروژه اربعینی ایلام
در آستانه بهرهبرداری قرار دارند
معاون امور عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور گفت: از مجموع طرحهای اربعینی استان ایلام 10پروژه تا آغاز تردد زائران اربعینی کربلای معلی افتتاح میشوند.
جمالینژاد در حاشیه نشست کمیته زیرساخت اربعین در مهران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای اجرا و تکمیل این تعداد طرح زیرساختی که بیشتر در مهران قرار دارند بیش از 400 میلیارد ریال هزینه شده است.
وی یادآور شد: دیگر طرحهای اربعینی در حال اجرا استان ایلام نیز برای سال آینده آمادهسازی میشود.
وی هزینه مصوب و درحال تخصیص مجموع طرحهای اربعینی استان ایلام به خصوص مرز مهران را بیش از 2 هزار و 400 میلیارد ریال عنوان کرد.
رئیس کمیته زیرساختهای ستاد اربعین گفت: اجرای این طرحها طیفی گسترده از کاستیهای ژرف ساختی استان ایلام را در زمینههای مختلف رفاهی و زیربنایی از اینترنت، آب و برق و اقامتگاه تا راه و توقفگاه و پایانههای مرزی این استان را ترمیم میکند. قطعه دوم واریانت ترشابه در محور ملکشاهی به مهران به طول دو هزار و ۵۰۰ متر هماکنون حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.