kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۳۶۱۲
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۲
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس خبر داد

مقصران حادثه تروریستی اهواز به دادگاه معرفی شده‌اند

دیروز جلسه غیرعلنی مجلس با هدف بررسی حادثه تروریستی اهواز سه ساعت و نیم طول کشید و سخنگوی هیئت‌رئیسه نیز در حاشیه این جلسه با حضور در میان خبرنگاران از تصمیم‌هایی برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی خبر داد و گفت که تعدادی از مقصران حادثه به دادگاه معرفی شده‌اند.

مجلس شورای اسلامی روز گذشته با موضوع بررسی حادثه تروریستی اهواز به صورت غیرعلنی تشکیل جلسه داد. در جلسه مذکور وزیر کشور، وزیر اطلاعات، مسئولانی از ستاد کل نیروهای مسلح، فرماندهان ارتش و سپاه پاسداران به صورت جداگانه گزارش‌هایی در مورد حادثه تروریستی اهواز ارائه داده‌اند.
 جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی پس از سه ساعت و نیم جلسه غیرعلنی آغاز شد.
در ابتدای این جلسه، مسعود پزشکیان نایب‌رئیس ‌مجلس که اداره نشست علنی را برعهده داشت، گفت: حدود  ۳ ساعت و ۱۵ دقیقه نمایندگان مجلس حادثه تروریستی اهواز را با حضور وزرای اطلاعات و کشور بررسی کردند.
وی افزود: در این راستا پیشنهاداتی ارائه شد که ان‌شاءالله این پیشنهادات توسط دولت و مجلس پیگیری خواهد شد تا مجدداً در کشور چنین اتفاقاتی رخ ندهد.
معرفی مقصران حادثه تروریستی اهواز به دادگاه
بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت ‌رئیسه مجلس دیروز با حضور در جمع خبرنگاران در‌باره جلسه غیرعلنی توضیحاتی ارائه کرد. نعمتی گفت: این جلسه با حضور سردار آشتیانی مسئول حفاظت ستادکل فرماندهی کل قوا، وزیر اطلاعات، وزیر کشور، مدیرکل اطلاعات خوزستان و همچنین استاندار خوزستان برگزار شد.
وی ادامه داد: در این جلسه افرادی درباره حادثه تروریستی اهواز گزارشی را ارائه دادند و سه نفر از نمایندگان خوزستان هم به قید قرعه مسائلی را در این باره مطرح کردند.
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موضوع اصلی این است که در این حادثه، قصور قطعی است و با تعدادی از مقصران حادثه برخورد شده و تعدادی از آنان هم به دادگاه معرفی
شده‌اند.
نعمتی با اشاره به اینکه در این جلسه مسئولان بابت قصوری که در این حادثه اتفاق افتاده عذرخواهی کردند، گفت: با توجه به فضای کشور و وجود گروه‌های مختلف تکفیری در عراق، سوریه و اطراف ایران، نباید این منافذ وجود داشته باشد و باید برخورد جدی‌تری با افراد مقصر این حادثه صورت بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: نهایتاً مقرر شد که وزیر کشور گزارش مفصلی را درباره حادثه تروریستی اهواز به صورت جمع‌بندی شده به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
تشکر از سپاه برای انتقام از تروریست‌ها
سیدجواد ساداتی‌نژاد نماینده مردم کاشان در مجلس، در جلسه علنی دیروز و در نطق میان دستور، با اشاره به عملیات موشکی اخیر سپاه اظهارداشت: از صلابت سپاه پاسداران در حمایت از امنیت ملت ایران و ضربه دندان‌شکن موشکی به تروریست‌ها که ۲۴ نفر از شهروندان اهوازی را به شهادت رساندند، تشکر می‌کنم.
وی تأکید کرد: پیام این حمله موشکی به حامیان تروریست‌ها در منطقه به ویژه عربستان و امارات است که اگر دست و پای خود را از ایران جمع نکنند، با قدرت قطع خواهد شد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه خطاب به رئیس‌جمهور اظهارداشت: آقای روحانی! امروز روزهای سختی در حوزه معیشت و اقتصاد برای ملت غیرتمند و مقاوم ایران اسلامی است. تنگناهای معیشتی مردم را آزار می‌دهد، کارگران و اقشار ضعیف جامعه در شرایط سختی به سر می‌برند. کارگران و کارمندان شهرداری‌های بسیاری از شهرها در این شرایط حقوق معوق دارند.
ساداتی نژاد افزود: درست است که تحریم شده‌ایم اما در ۴۰ سال گذشته نیز تحریم بوده‌ایم، مشکلات فعلی ناشی از عدم مدیریت در داخل است، این کلام خود رئیس‌جمهور است که نوسانات ارزی در دولت‌های گذشته را ناشی از عدم تصمیم‌گیری به موقع، عدم شفافیت و عدم مدیریت می‌دانست، چه شده است که امروز خود گرفتار این بی‌تدبیری است.
وی تصریح کرد: عدم اطلاع‌رسانی دولت و نداشتن سخنگو در این شرایط، عدم سرعت در تصمیم‌گیری و اقدام، موجب مشکلات زیادی شده و در برخی از کشورهایی که می‌توانند در این شرایط کمک‌کننده باشند، سفیر نداریم.
نماینده مردم کاشان در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: اجرای برخی بخشنامه‌ها در شرایط خاص کشور موجب تحریم داخلی شده است. باید بوروکراسی اداری حذف شود و اختیارات بیشتری به فرمانداران و استانداران داده شود.
چه کسی تضمین می‌دهد تجربه برجام تکرار نشود؟
ساداتی نژاد در بخش دیگری از اظهارات خود درخصوص گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و الزامات آن برای کشورمان گفت: از زمانی که وزیر اسبق اقتصاد FATF را پذیرفت ۴۰ بند آن اجرایی شده و فقط یک بند آنکه کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم است، باقی مانده است؛ چرا FATF ایران را از لیست سیاه خود خارج نمی‌کند؟
وی گفت: تجربه برجام نشان داد ما همیشه به تعهدات خود عمل کرده‌ایم، اما طرف مقابل به ویژه آمریکا به عهدش عمل نمی‌کند. چه تضمینی وجود دارد که این بار هم این تجربه تاریخی تکرار نشود؟ چه تضمینی وجود دارد و چه کسی حاضر است تضمین بدهد که اگر ما امروز این کنوانسیون را بپذیریم هفته بعد ایران از لیست سیاه FATF خارج خواهد شد؟ حداقل برای اعتمادسازی ایران را پنج سال از لیست سیاه خارج کنند و جریان مالی را برقرار کنند.
غفلت موافقان FATF از بند 6 کنوانسیون TF
عضو فراکسیون دانشگاهیان مجلس ادامه داد: بند ۲ کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم، مصداق و مفهوم «تروریسم» را تعریف کرده است و بند ۶ آن اجازه حق تحفظ و شرط را از کشورها می‌گیرد. این موضوع می‌تواند موجب تشدید تحریم‌ها شده و بهانه به دست دشمنان کشور بدهد.
ساداتی نژاد اظهارداشت: تا الان که ما در لیست خاکستری قرار گرفته‌ایم و از لیست سیاه خارج شده‌ایم، چه آثاری برای ما داشته است؟ چرا ما هنوز نمی‌توانیم حقوق پرسنل سفارتخانه‌هایمان را حواله کنیم؟ تعلیق صورت گرفته هیچ خاصیتی نداشته، پس چه اعتمادی هست که این بار پذیرش آن برای ما کارگشا باشد؟
وی همچنین با اشاره به بحران ارزی اخیر گفت: آیا جلوگیری از واردات ارز و بستن روزنه‌های ورود آن عامل نابسامانی بازار ارز نبود؟
حضور غیرمنتظره وزیر مسکن در صحن مجلس
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دیروز در صحن علنی مجلس در حالی حضور یافت که سؤال از وزیر راه و شهرسازی در دستور کار مجلس قرار نداشت. خبرگزاری مهر نوشته است: پیش از این، استیضاح وزیر راه و شهرسازی با ۵۰ امضاء به هیئت‌رئیسه مجلس تقدیم شده بود و بررسی این استیضاح در دستور کار کمیسیون عمران
قرار دارد.
استیضاح‌کنندگان اعلام کرده‌اند که احتمالاً آخوندی به زودی توسط رئیس‌جمهور برکنار خواهد شد و استیضاح وی به جریان نمی‌افتد.
لازم به ذکر است که عباس آخوندی که وزارتخانه تحت امر او را فشل‌ترین وزارتخانه نامیده‌اند نه تنها در حوزه ساخت مسکن هیچ اقدامی نکرده است بلکه وی به صراحت گفته بود که این وزارتخانه در موضوع ساخت مسکن مسئولیتی ندارد. آخوندی اخیرا ضمن حضور در کمیسیون مجلس و در پاسخ به نمایندگان که از او در‌باره رشد افسارگسیخته قیمت‌های مسکن و اجاره بها و عدم مدیریت و نظارت این وزارتخانه گفت که وزارتخانه تحت امر او در این باره هم مسئولیتی ندارد! به طور طبیعی این سؤال برای مردم ایجاد می‌شود که پس چرا اسم این وزارتخانه «مسکن» نهاده شده است؟
عباس آخوندی در حالی در حوزه مسئولیت خودش جا خالی می‌دهد که با ورود به حوزه‌های دیگر به اظهارنظر بر پایه مصادیق ‌اشتباه می‌پردازد. او اخیرا یادداشتی در مدح FATF نوشته بود و در آن مدعی شد که بیش از 190کشور عضو این نهاد شده‌اند!! حال آنکه تنها 35کشور عضو این نهاد شده‌اند.