تعلل وزارت نیرو در اصلاح تعرفه آب و برق پرمصرفها
در حالی که کارشناسان و نمایندگان مجلس، وزارت نیرو را ملزم به اصلاح و افزایش تعرفه آب و برق پرمصرفها کردهاند، وزارت نیرو در اجرای آن تعلل میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس، رضا اردکانیان وزیر نیرو بارها با اشاره به اینکه بهرهمندی طبقات پرمصرف از یارانه، حق طبقات ضعیف را ضایع میکند و در این زمینه باید چاره جویی کرد، توجه بخش بد مصرف جامعه را به این موضوع جلب کرده است که از این پس پرمصرفها باید هزینه تمام شده آب و برق را بپردازند و دیگر نباید جامعه کم مصرف همان قیمتی که پرمصرفها میپردازند به عنوان پول آب و برق در قبوض پرداخت کنند.
رضا اردکانیان وزیر نیرو درخصوص افزایش تعرفه برق پرمصرفها اینگونه عنوان میکند که بد مصرفها تجاوز چشمگیری از الگوی مصرف دارند و طرحی داریم که با افزایش تعرفه، مصرف در بخش برق حدود ۱۰ درصد و در آب ۱۲ درصد کاهش مییابد. وی درباره اصلاح ساختار تعرفهگذاری برق توضیح میدهد که قطعاً تعرفه پرمصرفها را تغییر میدهیم.این اظهارات در حالی مطرح شده که به تازگی وزیر نیرو این اقدام را به سال ۹۸ موکول کرده است.اردکانیان میگوید: وزارت نیرو نگاه افزایش عمومی قیمتهای آب و برق برای سال آینده را نداشته و نگاه این وزارتخانه معطوف به مشترکان پرمصرف خواهد بود. پس اکنون مسئله فوری و اورژانسی ما حجم مصرف است و ما فکر میکنیم که نباید بیش از این به طبقات متمکن و پرمصرف یارانه قابل ملاحظهای بدهیم؛ در صورتی که فشار آن روی طبقات ضعیف و خوشمصرف جامعه باشد.
عباس سروش معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا نیز در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت نیرو برای افزایش تعرفه آب پرمصرفها برنامه یا پیشنهاداتی به دولت ارائه کرده است یا خیر، گفت: این افزایش تعرفه مازاد بر الگوی مصرف به فراخور استانها و الگوی مصرف طراحی شده و آن را به دولت پیشنهاد دادهایم که در دستور کار دولت قرار دارد.
براساس گزارش مرکز پژوهشها، نظام تعرفهگذاری زمان اوج مصرف برق به گونهای است که در ساعات اوج بار، مشترکین کممصرف به میزان 20 درصد اما مشترکین کممصرف در حدود 5 درصد جریمه میشوند.مرکز پژوهشهای مجلس پیشتر در گزارش خود اعلام کرده بود، قیمت پایین برق برای مشترکین پر مصرف، انگیزههای اقتصادی را برای مدیریت مصرف از بین میبرد، در گزارش اخیر خود نوشته است که بیش از 50 درصد از مصرف برق در زمان اوج بار، مربوط به بخش خانگی است که میتوان این بخش را موثرترین مولفه در شکلگیری افزایش مصرف برق دانست.
به نظر میرسد عامل اصلی عدم کنترل مصرف برق توسط مشترکین پرمصرف ارزان بودن آن است بنابراین اتخاذ سیاست مناسب در قیمتگذاری و اصلاح تعرفه برق، اقدامی است که طبق تجربیات جهانی مثل کشورهای اروپایی میتواند در کاهش مصرف برق این مشترکین تاثیرگذار باشد و بحران خاموشی را در زمان اوج بار مرتفع کند.