kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۲۷۴۳
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۲

پیشینه تاریخی دامغان در کشور معرفی نشده است

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دامغان گفت: این شهرستان قدمت تاریخی و ظرفیت‌های متنوعی دارد که در کشور مغفول مانده است.

معصومه داوودیان افزود: شهر دامغان با وجود تاریخ کهن، بناهای تاریخی بسیار و قدمت پیش از تاریخ اسلام، برای بهره‌برداری از ظرفیت‌ها نیازمند توجه بیشتر و شکوفا شدن ظرفیت‌های بسیار این شهر است.
وی افزود: گروهی از باستان شناسان با تحقیقاتی که در جنوب دامغان انجام داده‌اند، قدمت این شهر را 60 هزار سال عنوان کردند و معتقدند روزگاری این شهر در کنار دریا و جنگل قرار داشته است.
به گفته معصومه داوودیان، شهر باستانی دامغان به اندازه استحقاقش در ایران و دنیا معرفی نشده است.
وی اظهار داشت: شهرستان دامغان دارای بیش از سه هزار اثر تاریخی است که از این تعداد 500 اثر برای ثبت شناسایی شده و 126 اثر به ثبت ملی رسیده است.
وی به ظرفیت خانه‌های بوم‌گردی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 15 اقامتگاه بوم‌گردی در روستاهای دامغان آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی است که باید این تعداد به هر روستا یک اقامتگاه تبدیل شود.
داوودیان با اشاره به دستاوردهای پنجمین جشنواره ملی پسته دامغان گفت: هدف از برگزاری این جشنواره‌ معرفی هر چه بهتر و بیشتر آثار و تاریخ و آداب، رسوم و ظرفیت‌های شهر دامغان است.
وی به حضور 100 راهنمای گردشگری در طول جشنواره ملی پسته دامغان اشاره و بیان کرد: حضور این افراد در آینده می‌تواند تورهای گردشگری بسیاری را برای شهر به ارمغان آورد که قابلیت‌های فرهنگی، گردشگری و اقتصادی شهر را افزایش می‌دهد.
شهرستان دامغان دارای پنج منطقه نمونه گردشگری سد شهید شاهچراغی، تنگه زندان و دشت شقایق‌ها، مجموعه تفریحی چشمه علی، مجموعه تفریحی پیر خوشدر شهر کلاته رودبار و انگورستانی تویه دروار است که گردشگران داخلی و خارجی در طول سال از این مناطق تفریحی و گردشگری بازدید می‌کنند.