kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۲۲۴۶
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۴
داورزنی و12 رئیس فدراسیون دیگر باید خداحافظی کنند

شمارش معکوس برای خروج بازنشسته‌ها از ورزش آیا ‌باز هم قانون را دور می زنند!؟

با تایید و ابلاغ قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان، 12 رئیس‌فدراسیون و 2 معاون وزیر ورزش باید از سمت خود خداحافظی کنند اما به نظر می‌رسد با وجود تاکید دولت و مسئولان وزارت ورزش، برخی از این افراد با طرح مسائل مختلف سعی در دور زدن قانون دارند!
سرویس ورزشی-

سال‌هاست مسئولان اجرایی با معضل بیکاری در کشور و ضرورت کاهش آن با توجه به اثرات مخرب آن در نسل جوان، دست به‌گریبانند اما در عمل نه تنها شاهد کنترل یا کاهش آن نبوده‌ایم بلکه با افزایش چند برابری آن بدلیل اعمال سیاست‌های غلط در بخش‌های مختلف روبرو هستیم، تا جایی که هم اینک درصد بالایی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ناامید از پیدا کردن شغلی متناسب با زحمات چندین ساله و جایگاه‌شان در کشور در سودای کوچ به کشورهای دیگر با امید یافتن شغلی مناسب هستند.
اما پس از سال‌ها انتظار و در پی تاکید مقام معظم رهبری و پیگیری نمایندگان مجلس و دولت، سرانجام قانون بسیار ضروری و عادلانه ممنوعیت ادامه حضور بازنشستگان در دستگاه‌های اجرایی به تصویب رسید و پس از اصلاحات مختلف برای اجرا ابلاغ شد، تا امیدها برای جلوگیری از ادامه حضور مدیرانی که به بهانه‌های مختلف راضی به لذت بردن از دوران بازنشستگی در خانه و دادن میدان به جوانان تازه نفس نبودند، به بار بنشیند.
داورزنی و 12 رئیس فدراسیونی که باید بروند
با ابلاغ این قانون بسیاری از مدیران در بخش‌های مختلف اجرایی کشور باید از سمت یا سمت‌های خود کنار بروند، از جمله در دستگاه ورزش و جوانان کشور که به گفته محمدرضا داورزنی تعداد زیادی از مدیران از جمله 12 رئیس‌فدراسیون و 2 معاون وزیر ورزش قطعا شامل این قانون می‌شوند و باید با صندلی ریاست خداحافظی کنند.
در این بین داورزنی حدود یک ماه پیش در واکنش به برنامه‌ وزارت ورزش برای اجرای این قانون پس از ابلاغ گفت: «اولا همه ما ملزم به تمکین در برابر قانون هستیم و امکان ندارد قانونی به تصویب مجلس برسد و از سوی دولت ابلاغ شود و آنگاه دستگاه‌های اجرایی تمکین نکنند. این اصلا امکان‌پذیر نیست. ما در میان ۵۱ روسای فدراسیون‌ها چیزی در حدود ۱۰ تا ۱۲ رئیس‌فدراسیون داریم که با استفاده از تبصره ایثارگری و علیرغم بازنشستگی مشغول به فعالیت هستند و اتفاقا عموما هم جزو فدراسیون‌های خوب ما محسوب می‌شوند اما اگر قانون ابلاغ شود تمامی کسانی که مشمول این قانون هستند باید جای خود را به جوانان بدهند و کنار بروند.منتظریم این قانون ابلاغ شود و با توجه به تاکید وزیر ورزش آن را به صورت کامل اجرا می‌کنیم.»
انتظاری که از وزیر ورزش می‌رود
این در حالی است که مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان نیز بارها پیش از این بر جدیت مدیران وزارت ورزش در اجرای کامل این قانون تاکید کرده و عنوان کرده بود با توجه به تاکید هیئت دولت و شخص رئیس‌جمهور این قانون در دستگاه ورزش کشور به صورت کامل و دقیق اجرا خواهد شد.
حال با تایید قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان و ضرورت اجرای بی‌چون و چرای آن از مدیران وزارت ورزش انتظار می‌رود در موعد مقرر این قانون را به صورت کامل اجرا کنند.
بهرام شفیع رئیس‌فدراسیون‌هاکی، غلامرضا امینی رئیس‌فدراسیون قایقرانی، علیرضا رحیمی رئیس‌فدراسیون هندبال، علی مجدآرا رئیس‌فدراسیون همگانی، مصطفی کریمی رئیس‌فدراسیون ناشنوایان، احمد ضیایی رئیس‌فدراسیون والیبال، محمدعلی صبور رئیس‌فدراسیون سه گانه، محمود رشیدی رئیس‌فدراسیون ورزش‌های رزمی، محمدصادق فرجی رئیس‌فدراسیون کاراته، محمد درخشان رئیس‌فدراسیون جودو، حجت‌الله دهخدایی رئیس‌فدراسیون چوگان و مهدی تاج رئیس‌فدراسیون فوتبال 12 رئیس‌فدراسیون در ورزش ایران هستند که شامل این قانون می‌شوند و باید بزودی با سمت خود خداحافظی
کنند.
ترفندهایی برای دور زدن قانون
اکثریت افراد فوق نیز در گفت‌وگوهای مختلف با رسانه‌ها از آمادگی کامل خود برای تمکین دربرابر قانون در صورت ابلاغ آن خبر دادند هر چند به نظر می‌رسد برخی نیز هم‌چنان بدنبال دور زدن قانون با استفاده از ترفندهای مختلف هستند و سعی می‌کنند به هر شکل ممکن ورزش کشور را از نعمت حضور خود محروم نکنند!
به عنوان مثال سید غلامرضا کمانه نایب‌رئیس‌فدراسیون ورزش‌های همگانی صبح روز (شنبه) در گفت‌وگو با ایسنا درباره موضع علی مجدآرا رئیس‌این فدراسیون در قبال اجرای این قانون اظهار کرد: آقای مجدآرا شامل این قانون نمی‌شود چرا که وی شاغل است و بازنشسته نیست. او از سوی ارتش به عنوان رئیس‌فدراسیون ورزش‌های همگانی ماموریت دارد و مشکل قانونی نیز در این‌باره وجود ندارد.این در حالی است که علی مجدآرا از سال 1356 وارد ارتش جمهوری اسلامی شده و با وجود گذشت 10 سال از زمان بازنشستگی‌اش از این سازمان، هنوز بازنشسته نشده است.
ضیایی:دنبال جانبازی‌ام نمی‌روم
احمد ضیایی رئیس‌فدراسیون والیبال یکی دیگر از روسای فدراسیونی است که باید از سمت خود خداحافظی کند.او دیروز با بیان اینکه این موضوع تنها شامل حال روسای فدراسیون‌ها نمی‌شود خاطرنشان کرد: علاوه‌بر حدود ۵۳ رئیس‌فدراسیون، تعداد زیادی رئیس‌هیئت و روسای مناطق آزاد و... هم شامل این قانون می‌شوند که تعداد زیادی از مسئولان را شامل خواهد شد. ضیایی در مورد اینکه عنوان شده چند رئیس‌فدراسیون به دنبال افزایش میزان جانبازی خود برای ماندن بر روی صندلی ریاست هستند گفت: من تاکنون دنبال جانبازی ام نرفته ام و نخواهم رفت. هیچ اقدامی در این مورد انجام نداده‌ام و قصد هم ندارم دنبالش بروم. ضیایی تاکید کرد: یا مسئولان کشور تصمیم خود را می‌گیرند که تکلیف این حوزه را مشخص کنند یا اینکه ما هم خداحافظی می‌کنیم و می‌رویم.
یوسف‌نژاد: به دقت رصد می‌کنیم
علی اصغر یوسف‌نژاد نایب‌رئیس‌فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی هم دیروز با‌اشاره به تایید قانون منع به کارگیری بازنشستگان، اظهار کرد: فلسفه و توجیه این قانون این بود که فضا برای جوانان باز شود و اتمسفر جدیدی در ادارات و سازمان‌ها به وجود آید که ورزش هم تابعی از آن است. در واقع می‌خواهیم از اسامی تکراری و امتحان پس داده و نوعا کم انگیزه در سطوح مدیریتی استفاده نشود.وی با بیان اینکه کلیه دستگاه‌های اجرایی که به نحوی از بودجه عمومی ارتزاق می‌کنند مشمول این قانون می‌شوند، تصریح کرد: حتی اگر بودجه اندکی از دولت دریافت کنند مشمول این قانون خواهند شد. بر همین اساس فدراسیون‌ها، تیم‌های ورزشی دولتی و معاونین وزارت ورزش و جوانان مشمول این قانون هستند.یوسف نژاد با بیان اینکه نهادهای عمومی غیردولتی مثل شهرداری‌ها نیز مشمول این قانون هستند، درباره برخی تلاش‌ها برای تغییر درصد جانبازی جهت معافیت از این قانون، اظهار کرد: ما حتما موضوع را به دقت رصد می‌کنیم و آنچه که ملاک است پیش از ابلاغ قانون است و بعد از آن تغییرات به حساب نمی‌آید.
باید دید مسئولان وزارت ورزش در قبال چنین مواردی که به نوعی دور زدن قانون با استفاده از قانون است چه واکنشی خواهند داشت؟