kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۲۲۲۰
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۷
جنایت علیه مسلمانان در سایه سکوت مجامع حقوق بشر - بخش پایانی

یاری ستمدیدگان درس بزرگ مکتب حسینی(ع)

فریده شریفی

این روزها، روزهای محرم و عزاداری برای سیدالشهدا، سالار شهیدان امام حسین(ع) است. اسوه و الگوی صبر و شکیبایی در برابر مصیبت‌ها، مشکلات زندگی، زخم شمشیر داغ عزیزان و شهادت فرزندان.
حضرت امام حسین(ع) در یاری رساندن به فقرا و نیازمندان همتا نداشت، به روایت امام سجاد(ع)، امام حسین(ع) به اتفاق پدر بزرگوارش بار غذا و آذوقه به دوش می‌کشید و به خانه یتیمان و فقیران می‌برد. از این رو، بر شانه‌های آن حضرت جای آن مانده بود. رسیدگی به محرومان و سرکشی به مستضعفان از رفتارهای بارز و مشخص سیدالشهدا(ع) بود.
اسوه و الگو بودن امام حسین(ع) تنها در کربلا و در زمینه حماسه خون و شهادت نیست بلکه در اوج ایمان، اوج بندگی، کرامت و بزرگواری صبر و مقاومت و یاری به نیازمندان و مستضعفان است، خصلتی که پیامبر گرامی اسلام(ص) نیز در این باره می‌فرماید: «هر کس صدای کمک‌خواهی مردی را بشنود که فریاد می‌زند، مسلمانان به دادم برسید و جوابش ندهد و به او کمک نکند مسلمان نیست.»
(جلد دوم الکافی، صفحه 164)
یا در جای دیگری می‌فرمایند: «هر کس شب را به روز برساند و به امور مسلمانان اهتمام نداشته باشد از آنان نیست.»
بنابراین همدردی با مسلمانان به خصوص کسانی که تحت ظلم قرار گرفته‌اند از توصیه‌های اصلی و موکد دین اسلام است. اگر تعاون همکاری و همیاری میان انصار و مهاجرین در صدر اسلام وجود نداشت، مهاجرینی که از مکه به مدینه هجرت کرده بودند به تنهایی قادر به حل مشکلاتشان نبودند.
جایگاه حمایت و پشتیبانی از مسلمان در قرآن
حجت‌الاسلام والمسلمین منصوری نویسنده، پژوهشگر و مدرس حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با گزارشگر کیهان درباره جایگاه پشتیبانی از مسلمانان در اسلام و قرآن می‌گوید: «وقتی در نمازهای روزانه خود می‌گوییم «اهدانا صراط المستقیم صراط الذین انعمت علیهم» خداوندا ما را به راه راست هدایت فرما، راه کسانی که به آنها نعمت فرمودی و لطف کردی منظور چه کسانی است، منظور شهدا، پیامبران و کسانی است که خلاف شریعت و قانون اسلام عمل نمی‌کنند.
حضرت موسی(ع) نیز می‌فرماید که خداوندا مرا پشتیبان کسانی قرار ده که مورد نعمت هستند و مجرم و خلافکار نیستند.»
وی اضافه می‌کند: «از محتوای این آیه چنین برمی‌آید که باید از کسانی حمایت کرد که خلافکار و مجرم نباشند اما در شرایط کنونی می‌بینیم که آمریکا و اروپا از رژیم صهیونیستی که جنایتکار، خلافکار و مجرم است حمایت می‌کنند و این رژیم را در اعمال ظلم و ستم نسبت به فلسطینی‌ها گستاخ‌تر کرده‌اند، در حالی که اگر انسان توانمند است، قدرت دارد باید از توان خود برای حمایت از محرومان، مستضعفان و ستمدیدگان استفاده کند نه رانت‌خواران، سوءاستفاده‌کنندگان ظالمان و ستمکاران.»
حجت‌الاسلام منصوری همچنین تاکید می‌کند که در آیه 75 سوره نساء نیز آمده است که خداوند می‌فرماید: «چرا در راه خدا جهاد نمی‌کنید و در راه آزادی جمعی ناتوان از مرد و زن و کودک که در مکه اسیر ظلم کفارند و دائم می‌گویند بارخدایا ما را از این شهر که مردمش ستمکارند بیرون آر و از جانب خود برای ما یاور و نگهدارنده‌ای فرست.»
پس از این آیه هم می‌توان نتیجه گرفت که خداوند از مسلمانان می‌خواهد که به یاری مسلمانان مظلوم و مستضعف بشتابند و آنها را از ظلم مستکبران و ظالمان نجات دهند. الان آمریکا و اروپا دقیقا همین کار را انجام می‌دهند، از قدرت و توانایی‌های خود برای حمایت از رژیم صهیونیستی، عربستان، امارات و... استفاده می‌کنند و مظلومان و ستمدیدگان را تحت فشار و سرکوب قرار می‌دهند. قرآن توبیخ هم می‌کند و می‌گوید چرا علیه مستکبرین جهاد نمی‌کنید، پس وظیفه ما حمایت از برادران دینی خود با جهاد مالی، فرهنگی است و نباید دست از حمایت یکدیگر برداریم.»
همدردی با مردم فلسطین
حمایت از محرومان و مظلومان از سیاست‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران است. این مسئله در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز تاکید شده است، در بند 16 اصل سوم قانون اساسی آمده است که تنظیم سیاست خارجی کشور بر اساس معیارهای اسلام، تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان و حمایت بی‌دریغ از مستضعفان جهان و یا در اصل 154 این قانون تاکید شده است که جمهوری اسلامی ایران در عین خودداری کامل از هرگونه دخالت در امور داخلی ملت‌های دیگر از مبارزه حق‌طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان حمایت می‌کند.
یکی از مصادیق بارز مظلومین جهان ملت مظلوم و ستمدیده فلسطین است. امام خمینی(ره) در این‌باره می‌فرمودند: «امروز ملت مظلوم فلسطین مصداق بارز مستضعف هستند، بنابراین بر همه مسلمانان جهان است که به یاری جوانان مظلوم، اما غیور فلسطین بشتابند و آنان را در مسیر رسیدن به آرمان بلندشان یاری رسانند... اکنون که مسلمانان انقلابی و شجاع فلسطین با همتی عالی و آوای الهی از معراجگاه رسول گرامی اسلام (ص) خروش برآورده و مسلمانان را به قیام و وحدت دعوت نموده‌اند و در مقابل کفر جهانی نهضت نموده‌اند، با کدام عذر در مقابل خداوند قادر متعال وجدان بیدار انسانی می‌توان در این امر اسلامی بی‌تفاوت بود؟ اکنون که خون جوانان عزیز فلسطین دیوارهای مسجد قدس را رنگین کرده است و در قبال مطالبه حق مشروعشان از مشتی دغل‌باز با مسلسل جواب شنیده‌اند برای مسلمانان غیرتمند عار نیست که  به ندای مظلومانه آنان جواب ندهند و همدردی خود را با آنان اظهار نکنند؟
پس از رحلت امام خمینی (ره) و انتخاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به رهبری انقلاب اسلامی، ایشان نیز بر ادامه راه امام خمینی (ره) در حمایت از مظلومین تاکید کردند، به همین دلیل یکی از محورهای اصلی سیاست‌ خارجی جمهوری اسلامی ایران، حمایت از مستضعفین جهان به ویژه مسلمانان است.
«داوود شجاعی» کارشناس ارشد روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با گزارشگر کیهان در این‌باره می‌گوید: «حمایت از مظلومان و مستضعفان جهان فقط به ملت فلسطین محدود نمی‌شود و اصولا نظام جمهوری اسلامی ایران از مظلومان جهان در هر نقطه و هر مکان حمایت می‌کند و شعار نه غربی و نه شرقی که بعدها از اصول اساسی و خط مشی سیاست راهبردی کشورمان تبدیل شد دقیقا همین مسئله را به اثبات می‌رساند که جمهوری اسلامی ایران به هیچ‌ قدرت شرق یا غرب وابستگی ندارد و از ملت‌های مظلوم و ستمدیده که تحت ستم قدرت‌های استکباری قرار دارند حمایت می‌کند، به طور مثال زمانی که افغانستان در اشغال ارتش سرخ شوروی بود یا زمانی که به اشغال آمریکا و متحدانش درآمد، یا زمانی که عراق به اشغال آمریکا درآمد  از ملت‌‌های افغانستان و عراق حمایت کرد و حتی پذیرای میلیون‌ها مهاجر افغانی یا مهاجرین عراقی بود.»
همسبتگی با مظلومان با برگزاری تظاهرات
امروزه خشم و ابراز انزجار نسبت به قاتلان، جنایتکاران و رژیم‌هایی که نسبت به مردم مسلمان مرتکب جرم و جنایت می‌شوند در قالب تظاهرات، راهپیمایی، تجمعات و تشکل‌ها و همایش‌ها صورت می‌گیرد،‌ملت‌های مسلمان پشتیبان یکدیگر هستند و همدیگر را تنها نمی‌گذارند حتی اگر تمامی سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی سکوت کنند و کاری برای حمایت از مظلومان انجام ندهند اما مردم ستمدیده و مظلوم از این مسئله خوشحالند که ملت‌های دیگر پشتیبان آنها هستند.
حسین خیراندیش کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با گزارشگر کیهان درباره حمایت از ملت‌‌های مظلوم و مسلمانانی که تحت ستم رژیم‌های ستمکار قرار دارند، می‌گوید: «نسل‌کشی گسترده و فجایع ضد بشری در حق مردمی که تنها گناهشان مسلمان بودن است ظلمی مضاعف و غیرقابل چشم‌پوشی است، ما هرروزه از رسانه‌ها شاهد ظلم و ستمی هستیم که به مسلمانان فلسطین، یمن، میانمار و.... اعمال می‌شود،‌ فجایعی همچون غرق نمودن کودکان معصوم در آب، سوزاندن انسان‌های بی‌گناه، گردن زدن، کشتار دست جمعی مسلمانان و... اما متاسفانه هیچ‌گونه عکس‌العملی و واکنشی از سوی کشورهایی که خود را مهد دموکراسی و آزادی در غایت حقوق بشر می‌دانند مشاهده نمی‌کنیم!»
وی اضافه می‌کند: «به اعتقاد من باید تمام ملت‌های مسلمان متحد و هماهنگ شوند و یک اقدام جمعی و مشترک برای تنبیه و مجازات جنایتکاران صورت دهند، چرا که همیشه می‌گویند یک دست صدا ندارد و با اتحاد و هماهنگی می‌توان سیلی محکمی به جنایتکاران و ستمکاران زد، تا آنجا که دیگر یادشان نرود از ملت‌‌های مسلمان چه واکنش قاطعانه‌ای دیده‌اند، برگزاری روز قدس و یا برگزاری راهپیمایی‌هایی نظیر 13 آبان تاثیر زیادی در اعلام همبستگی با مسلمانان مظلوم فلسطین، یمن یا میانمار دارد و به مستکبران این پیام را می‌دهد که مسلمانان تنها نیستند و در هنگام سختی‌ها و مشکلات پشتیبان و یار و یاور یکدیگر هستند.»
داوود شجاعی نیز در این‌باره می‌گوید: «برگزاری راهپیمایی‌‌های چند میلیونی که در حمایت از ملت مظلوم فلسطین صورت می‌گیرد بکی از بهترین‌ راهکارها برای اعلام همبستگی با این مردم ستمدیده است و می‌تواند تا مدت‌ها رژیم‌های استکباری را نگران و مضطرب سازد و خواب آرام را از آنها بگیرد چرا که می‌بینند مسلمانان همدیگر را تنها نمی‌گذارند. رژیم اشغالگر قدس همیشه از این مسئله نگرانی دارد و به خود می‌گوید چرا با اینکه ما یک رزمنده را هدف قرار داده و به قتل می‌رسانیم اما ده‌ها رزمنده و مبارز فلسطینی متولد می‌شوند؟ در واقع اشغالگران از این مسئله تعجب می‌کنند که به رغم تصورات واهی خود که با نسل‌کشی فلسطینیان، خودشان حاکم بر سرزمین‌های غصب شده می‌شوند اما روزبه‌روز جمعیتشان کم می‌شود  و بالعکس بر جمعیت فلسطینیان اضافه می‌شود، کابوسی که خواب و آرامش را از صهیونیست‌ها گرفته است.»