kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۱۷۳۰
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۴
با وجود ظرفیت‌های داخلی

واردات مواد معدنی در بهار امسال 33 درصد افزایش یافت

با وجود ظرفیت‌های داخلی فراوانی که در حوزه معدن وجود دارد، میزان واردات در بخش معدن طی سه ماهه نخست سال جاری از لحاظ ارزشی با افزایش 33/7 درصدی روبه‌رو شده است.




یکی از مشکلاتی که در حوزه معدن از ابتدای سال جاری با آن رو‌به‌رو بودیم، مربوط به حوزه معدن بوده است، چه اینکه در همان ماه‌های ابتدایی سال، آماری منتشر شد مبنی بر اینکه واردات مواد معدنی در دو ماهه نخست امسال 50 درصد افزایش یافته است؛ همین اتفاق (افزایش قابل توجه واردات) در سه ماهه نخست امسال هم رخ داده و نگرانی در بخش معدن را افزایش داده است.
میزان واردات «بخش معدن» در سه ماهه ابتدایی سال جاری برابر ۷۴ میلیون دلار بود که در مقایسه با میزان واردات ۵۵ میلیون دلاری در مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد 33/7 درصدی واردات در این بخش هستیم.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، واردات وزنی «معادن» در سه ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه نیز واردات ۲۰۱ هزار تنی به ۲۴۷ هزار تن ارتقا یافته است که افزایشی 23/1 درصدی را نشان می‌دهد.
همچنین میزان واردات در «بخش صنعت» طی ۹۰ روز ابتدای سال جاری معادل هشت میلیارد و ۷۲۸ میلیون دلار بوده که در قیاس با واردات ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری این بخش، نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهشی ۱۰ درصدی روبرو شده است.
لازم به ذکر است، میزان واردات وزنی «صنایع» طی مدت مذکور سه میلیون و ۲۶۹ هزار تن بود که نسبت به واردات چهار میلیون و ۹۱۷ هزار تنی در مدت مشابه سال گذشته 33/5 درصد کاهش داشته است.
نکته قابل تامل اما کاهش میزان «صادرات بخش معدن» در سه ماهه نخست سال جاری و افزایش میزان واردات در این حوزه طی مدت مذکور است.
میزان «صادرات بخش معدن» در سه ماهه ابتدایی سال جاری برابر ۳۲۳ میلیون دلار بود که در مقایسه با میزان صادرات ۴۳۲ میلیون دلاری مدت مشابه سال گذشته شاهد افت 22/9 درصدی صادرات در بخش معدن هستیم.
علاوه‌بر این «صادرات وزنی معادن» در سه ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه نیز صادرات شش میلیون و ۱۰۶ هزار تنی به پنج میلیون و ۲۳۹ هزار تن تقلیل یافته است که کاهشی 14/2 درصدی را نشان می‌دهد.
شرایط کنونی بخش معدن خصوصا در سه ماهه نخست امسال که هم واردات افزایش یافته و صادرات کمتر شده، نشان می‌دهد علیرغم تاکید رهبر معظم انقلاب بر جایگزین کردن بخش معدن به جای نفت، پسرفت داشته‌ایم و متاسفانه نتوانسته‌ایم با ایجاد ارزش افزوده در این بخش در جهت کاهش وابستگی از درآمدهای نفتی قدم برداریم.
این در حالی است که رئیس ‌سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران چندی پیش در گفت‌وگو با روزنامه کیهان اعلام کرده بود ظرفیت بخش معدن ایران بیش از هزار میلیارد دلار است؛ ظرفیتی که نشان می‌دهد مواهب معدنی بسیار زیادی در کشورمان وجود دارد.