kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۱۳۷۷
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۲

لطفاً آدرس غلط به مردم ندهید!



  علی قاسمی
بدون شک پاسخگویی مسئولان، بالاترین نقطه قوت مسئولان است. جمله‌ای که رئیس‌جمهور محترم،روز سه‌شنبه در جلسه علنی طرح سؤال از رئیس‌دولت در مجلس شورای اسلامی بر آن صحه گذاشتند. اما نکته قابل تامل این واقعیت است که پاسخگویی در صورتی نشان از قوت مسئولان است که متناظر بر عملکرد و رفتار مسئولین باشد؛ نه آنکه برآمده از جنس حرف و تکرار ادبیات سیاسی که همیشه از لسان دولتمردان شنیده می‌شود. از سویی دیگر پاسخگویی مسئولان زمانی تحقق می‌یابد که بتواند از ذهن سؤال‌کنندگان ابهام را برطرف نماید و طرف مقابل را قانع کند.
از این منظر حضور رئیس‌جمهور در خانه ملت و طرح سؤال نمایندگان مجلس ضمن تجلی ثبات و مردم‌سالاری دینی در ایران؛ نشان از آن داشت که دغدغه نمایندگان ملت، براساس مطالبه مردم و از محل گرانی و نگرانی‌های اخیر در جامعه بوده است؛ لذا حضور رئیس‌جمهور در پارلمان به معنای فرصت شنیدن عملکرد و رفتار دولت براساس اظهارات منطقی و مستدل است. اما چه شد که نمایندگان ملت از پاسخ به پنج پرسش تنها از یک پاسخ روحانی قانع شده و از چهار پاسخ دیگر او قانع نشدند و ابهام در عملکرد دولتی‌ها درباره بیکاری، ارز، رکود و قاچاق همچنان وجود دارد.
1) اظهارات و ادبیات گفتمانی رئیس‌جمهور در جلسه سه‌شنبه مجلس، تکرار همان سؤالاتی بود که ایشان می‌بایست پاسخ منطقی و مستدل آن را ارائه می‌کرد؛ لیکن این اتفاق نیفتاد و چشم امید مردم که با همه امید به سخنان دولت امید بسته شده بود نا‌امید شد؛ چرا که اظهارات ایشان نتوانست نمایندگان مردم و ساکنین خانه ملت را قانع کند.
 اگرچه ایشان عنوان نمودند که سؤالات مجلس تنها مربوط به یک چهارم نمایندگان نیست و این سؤالات همه مردم است: «چرا بیکاری؟ چرا وضع بانک اینچنین است؟ چرا قاچاق آنچنان است؟ چرا رکود و چرا رشد قیمت ارز؟...» و صد البته بسیار خوب! که رئیس‌جمهور محترم به تعبیر شاعر: «جانا سخن از زبان ما می‌گویی...». لیکن این نکته مغفول ماند که در شرایط کنونی آیا انتظار مردم و علاج کار، شنیدن این مشکلات از زبان ایشان است یا شنیدن پاسخ از جنس اقدام و عمل. زیرا اساساً در وضعیت فعلی که فشار اقتصادی بر روی مردم است؛ زمان سخنرانی و ارجاع به گزارشات نیست؛ بلکه وقت پذیرش مشکلات و حرکت جهادی از جنس اقدام و عمل است. اقداماتی که شیرینی خود را در سفره مردم نشان دهد و نه در گزارشات و بیلان‌های کاغذی.  
2) رئیس‌جمهور محترم سؤال اصلی مردم را نگرانی از آینده زندگی و کشور مطرح می‌نمایند. اما بررسی این نگرانی خالی از لطف نیست که این نگرانی‌ها متاثر از چه شرایطی است؟ آیا عدم راهیابی ایران در فینال مسابقات جام جهانی 2018 مردم را نگران کرده است؟ به هیچ وجه! چرا که تیم ملی فوتبال در جام جهانی به خوبی تلاش جهادی خود را در عرصه ورزش به تصویر کشاند و پیام، آفرین رهبری و ملت ایران را به همراه داشت که «به تیم ملی ایران بگویید. شما پیروز و سرافراز برگشتید». آیا ورود عناصر جبهه تکفیری تروریستی داعش به داخل کشور مردم را نگران کرده است؟ مسلما به هیچ وجه! چرا که حضور موثر نیروهای نظامی در عرصه دفاع از کیان کشور نه تنها امنیت زندگی مردم را به ارمغان آورده است؛ بلکه سایه هرگونه جنگ با هر قدرتی را از سر این کشور دور کرده است. لذا این سؤال همچنان بی‌جواب است که نگرانی مردم از آینده زندگی و کشور برای چیست؟ و از کجا نشات گرفته است؟ مگر نه اینکه گلایه و نگرانی مردم برآمده از وضعیت اقتصادی کشور، نوسانات اخیر در بازار سکه و ارز و اوضاع نابسامان معیشت مردم است. شرایطی که با تغییرات لحظه‌ای قیمت اقلام مصرفی و اجناس مرتبط با ارتزاق مردم نگرانی در جامعه را ایجاد کرده است. پس چرا رفع این نگرانی که رئیس‌جمهور محترم در خانه ملت آن را به عنوان سؤال اصلی مرد مطرح می‌نمایند؛ با اقدام و عمل جهادی از سوی تیم اقتصادی دولت دنبال نمی‌شود. اینکه مردم همراهی لازم را با مسئولین کشور دارند، نشان از نجابت و اصالت ملت ایران است؛ لیکن آیا با توجه به همان نکته‌ای که رئیس‌جمهور ‌اشاره نمودند که «مردم نگران زندگی و آینده خود هستند»، سخن گفتن و تکرار مطالبات مردم کفایت می‌کند که می‌فرمایید: «...باید با زبانی درست و صحیح به گونه‌ای با مردم سخن بگوییم که مردم قانع شوند که مشکلات این چند ماهه زودگذر است...». چرا که برای نشان دادن زودگذر بودن مشکلات کشور و رفع هرگونه نگرانی مردم، ضروریست حرکت جهادی متاثر از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی با رویکرد توجه به توان داخلی و پتانسیل عظیم نیروی انسانی و ثروت خدادی در دستور کار قرار گیرد.
3) رئیس‌جمهور محترم در جلسه طرح سؤال مجلس با طرح سؤال می‌افزایند: چرا امید مردم تغییر کرده است؟ و چرا نسبت به آینده ایران دچار تردید شدند؟ و بالاخره چرا حتی نسبت به عظمت و قدرت نظام، رشد و توسعه آینده دچار شک شده‌اند؟
 در بررسی دقیق این عبارات گفتنی است که اولاً در جلسه طرح سؤال خانه ملت، پاسخگویی مسئولان مورد انتظار است و نه آنکه طرح سؤال. دوم اینکه این سؤال مردم است که دولتی که شعار اصلی‌اش تدبیر و امید است چگونه رفتار کرده که امید مردم را تغییر داده است؟ سوماً دلخوری مردم از وضعیت اقتصاد کشور است و اگر مردم نگران از آینده کشور هستند؛ چرا با امیدبخشی از جنس اقدام و عمل جهادی از سوی تیم اقتصادی دولت رفع نگرانی نمی‌شود؟! چرا که عملکرد ضعیف تیم اقتصادی دولت اینگونه اضطراب برای اقشار جامعه در حوزه معیشت ایجاد کرده است. لذا بدون هیچ تعارف و برآمده از باور انقلابی می‌بایست گفت که آقای روحانی مردم ایران به هیچ وجه نسبت به آینده ایران، عظمت، قدرت و رشد و بالندگی جمهوری اسلامی ایران دچار تردید نشده‌اند؛ بلکه این دقیقاً همان سناریویی است که رسانه‌های معاند خارجی و خود‌فروخته‌های داخلی، با سوءاستفاده از شرایط نابسامان اقتصادی کشور که متاثر از عملکرد تیم ضعیف اقتصادی دولت شماست بر طبل پاره آن می‌کوبند و درصدد تصویر‌سازی ذهنی و القاء روانی آن در سطح جامعه هستند. لذا طرح هرگونه اظهارات ابهام آلود، چندان جذاب و شنیدنی نیست و حقیقتاً آدرس غلط درخصوص مشکلات جامعه است.
4) رئیس‌جمهور محترم در جلسه طرح سؤال پارلمان، همگان را دعوت کردند که آدرس غلط به مردم ندهند و به صراحت هر چه تمام بیان نمودند «...کشور آرام بود؛ اما چه شد وضعیت کشور؛ امید مردم و اعتماد ملت به هم ریخت؟..» به تعبیر ایشان «همه چیز از 05/10/1396 شروع شد. اینکه در 5 دی ماه 136 مردم ناگهان دیدند در خیابان‌ها عده‌ای شعار می‌دهند و شعارها کم‌کم به شعارهای هنجارشکنانه و غیرقابل قبول برای همه مردم تبدیل شد و مردم را دچار حیرت کرد». اما نکته قابل تامل این واقعیت است که رخداد دی ماه 1396 خود معلول مسئله است و علت مسئله چیز دیگری است. در واقع علت مسئله نچرخیدن چرخ تیم اقتصادی دولت در پاسخگویی به مطالبات اقتصادی مردم است. چرا که همگان واقف هستند که شکل‌گیری ناآرامی دی ماه از جنس گلایه‌مندی مال باختگان موسسات اعتباری مشهد و برخی از مطالبات مردمی به وضعیت معیشتی و اقتصادی شکل گرفت. عملکرد بانک مرکزی در نظارت بر موسسات اعتباری و مطالبات پولی مردم، موجب اعتراض مال باختگان موسسات مالی در مشهد گردید. هر چند این مطالبه اقتصادی مردم با میدان‌داری عناصر سرویس‌های اطلاعاتی، عوامل گروهک نفاق و سلطنت‌طلب و براساس دستور کار خارجی به اغتشاش‌آفرینی در سایر شهرها نیز کشیده شد. لذا اصل موضوع در فضای غبار آلود فتنه نباید فراموش شود که اعتراضات دی ماه اگرچه با صحنه گردانی عناصر ضد انقلاب همراه شد؛ لیکن بازهم علت مسئله عملکرد و کارنامه اقتصادی دولت و حوادث حاشیه ساز آن، به تعبیر رئیس‌جمهور « شعارهای هنجارشکنانه و غیرقابل قبول» معلول این مسئله است.
6) بر همین اساس آدرس غلط است که مشکلات کنونی کشور را به حوادث دی ماه ارجاع داد. از این رو باید گفت آقایان و مسئولین کشور با عملکرد خود فضایی ایجاد نکنید که آرامش کشور و امید مردم خدشه‌دار شود. چرا که بدعملی دولتمردان در خدمات رسانی و ارائه رفاه عمومی است که می‌تواند جان تازه به کالبد بی‌جان ضدانقلاب دهد تا از فضای گل‌آلود ماهی بگیرند. موضوعی که در ناآرامی‌های دی ماه به خوبی مشاهده شد که چگونه برخی از رسانه‌ها به ویژه شبکه‌های اجتماعی جریانات معارض، با استفاده از تکنیک‌های عملیات روانی، گلایه‌مندی اقتصادی مردم را به ساختارشکنی سیاسی و بحران‌آفرینی در کشور تبدیل کرد. رسانه‌های وابسته به سران کشورهای غربی، عبری- عربی که در یک رویکرد مهندسی شده؛ توپخانه تولید محتوی جعلی را فعال کرده و با در آمیختن حق و باطل حجم وسیعی از اخبار کذب را به منظور اثرگذاری روانی در راه‌اندازی ناآرامی در کشور دنبال کردند. در پایان این نوشتار به جای ارائه آدرس غلط، فرازی از سخنرانی ریاست محترم جمهوری در جلسه طرح سؤال از ایشان را به عاریت گرفته و برآمده از انتظار و مطالبه مردم، این چنین می‌توان گفت که «به حول و قوه الهی با هدایت رهبری، با هماهنگی سه قوه و نیروهای مسلح از این مشکلات عبور خواهیم کرد و.. نخواهیم گذاشت توطئه‌های آمریکا پیروز شود».